reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Urodziła się z 3250g. Potem straciła do 2960g. a teraz waży 3300g. Powinna tak 150-200g tygodniowo przybierać prawda? A twoja Alicja?

moja urodziła sie 3030g,a spadła do 2860g,a teraz waży 3290g wiec deczko mniej od twojej i moje lekarka powiedziła,że prawidłowo przybiera,bo 120 tygodniowo powinno byc,a moja młodsz tzn gabrysia przybierała jeszcze mniej przez pierwsze pół roku ja byłam załamana a lekarka mówila,żeby sie nie martwić bo nadrobi
wiec myśle,że dobrze ci przybiera,ale karm ją częściej przynajmniej co 3 godzinki

witam weekendowo dzisiaj wybieramy sie cała rodzinka do dziadków

reklama
i ja sie witam sobotnio:-)dzisiaj maz jedzie oddac nasze 5 swinek morskich:sad: ale ja teraz nie mam czasu ani sil zeby kolo nich chodzic-sprzatac 2 klatki i do tego trzeba sie z nimi pobawic czasem i wypuscic zeby po pokoju pobiegaly(no i je zlapac spowrotem!a to juz niezly wyczyn;-))
pogoda nam sie psuje-bedzie lalo za moment a mial byc spacer do ogrodu botanicznego buuuu:-(a tak to tylko szybki wypad na misto po jakies bzdety i o 17 mamy gosci:tak:
no i ja w poniedzialek do szpitala jade na te badania na ktore sie spoznilam ostatnio-podobno bardzo bolesne(sprawdzaja pradem jak miesnie i nerwy przewodza bodzce i jak szybko nastepuje reakcja...:zawstydzona/y::-():szok:juz sie boje-i do tego dowiedzialam sie ze lapki moga mnie bardzo bolec przez ok 3 dni po badaniu:szok:jak ja sobie z Amelka poradze jak ja trzeba nosic i przytulac bo ostatnio sie wielki pieszczoch z niej zrobil:eek:

Witam.Ja tez myslalam o tym by oddac naszego psa(ale w dobre rece,znajomi maja dom z ogrodem i dwoje dzieci juz starszych,co pragna pieska,wiec chcialam na probe gdyby sie dzieciakom znudzil to bym go wziela spowrotem oczywiscie)ale moj M sie nie zgadza...a i ja tez nie jestem do konca przekonana,bo to juz czlonek rodziny,tylko jak sobie z tym czlonkiem rodziny poradze na spacery zima wychodzic to nie wiem.Plakalabym za nim i serce by mi peklo gdybym go oddala ale czasami nie ma innego wyjscia.Wiem ,ze to po swinsku sie pozbyc psa...ale ja naprawde jestem sama a jak mala podrosnie to nie wiem jak bede z nim wychodzic.Tymbardziej ze nie bardzo mam gdzie wyjsc by tak szybko na 5 minut(a pies potrzebuje sie wybiegac tez a nie 5 minutowy spacer i do domu)najblizsze krzaki to 15 minut w jedna strone.Oj,mam problem z tym psem,mam.
My tez do znajomych dzisiaj na 16 ale o 20 juz spowrotem w domu chce byc by mala wykapac i ''mam talent'' obejrzec.;-)
Zycze wszystkim mamuska udanego weekendu.

Witam.
Wczoraj Miłosz dał mi popalic. Całe popołudnie marudził stekał:confused2:Dopiero o 21ej wrzuciłam go do siebie do łóżka i w momencie zasnęliśmy. Obudzilismy sie o wpół drugiej. Potem ładnie zjadł i spał do rana. No i ten katar jakis dziwny bo w dzien go nie ma za to nad ranem az oddychac nie mogl. Maz przyjezdza we wtorek to sie chyba przejedziemy do lekarza bo juz sama nie wiem co to. :eek:

Mewa najlepsze zyczenia urodzinowe

moja urodziła sie 3030g,a spadła do 2860g,a teraz waży 3290g wiec deczko mniej od twojej i moje lekarka powiedziła,że prawidłowo przybiera,bo 120 tygodniowo powinno byc,a moja młodsz tzn gabrysia przybierała jeszcze mniej przez pierwsze pół roku ja byłam załamana a lekarka mówila,żeby sie nie martwić bo nadrobi
wiec myśle,że dobrze ci przybiera,ale karm ją częściej przynajmniej co 3 godzinki

witam weekendowo dzisiaj wybieramy sie cała rodzinka do dziadków

No to mnie Iwonko pocieszyłaś. Dzięki :) Już będę się starała karmić ją częściej. Jak kończe włączam sobie stoper w zegarku i zawsze wiem ile minęło od ostatniego karmienia.

A dziś mój wziął nas na zakupy. Ja latałam z mamą po sklepach a on chodził z córeczką w wózku:sorry: Obkupiłam moją księżniczkę, że hoho ;-)Wszystkie ciuszki, które mam są na nią za duże. Sobie tylko jedne spodnie kupiłam, bo oprócz dresów jeszcze w nic nie wchodzę :wściekła/y: Idę włączyć pranie i biorę się za obiad. Normalnie nie wiem w co ręce włożyć. Trzeba chrzciny zaplanować. Przemyśleć położenie gości bo prawie wszyscy przyjezdni...
Miłego weekendu laski!

Mewa STO LAT! I żeby twój Marudek przestał marudzić;)

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny :-)
Ja na szczęście wyspana :-D
Bałam się że po szczepionkach Adrian będzie miał gorączkę ale na szczęście obyło się bez :tak:
Teraz wrócilismy z prawie 3 godzinnego spacerku i padamy, tzn. ja padam bo Adi odpoczywał na spacerku ;-)

Mewa wszystkiego naj z okazji urodzin, a przede wszystkiem pociechy z synka i wielu cudownych rodzinnych chwil!!

Efe to moze wkleisz jakies fotki swoich zdobyczy??

Ja dzis zagłębiam sie w papierach, bo sporo zalełości juz mi się nazbierało :eek: ale to później, teraz czas na spacerek :-)

MEWA NAJLEPSZEGO!!!!:-D
U nas ok właśnie mąż pojechał odwieść rodziców do domu a ja siedze z marudą-coś zasnąć nie może:eek:
Hmm i nie wiem co miałam napisać:eek:
Ach musze tego marude wziąć na ręce bo zaraz cała wioska go słyszeć będzie...

Mewa 100LAT
a moja malutka nam zachrypła i niewiem czy to od płaczu bo wczoraj nam troszku płakała czy znowu jakieś dziadostwo sie nam przyplątało,jest troszku przez to niespokojna wiec sie zastanawiam czy to cos nie z gardełkiem

EFE i tak trzymaj a bedzie zobaczysz dobrze

reklama
Mewa sto lat :)
Moja dziś ma śpiocha i przespała cały dzień, teraz też śpi :)
Spacerek oczywiście zaliczony. Korzystamy z pogody póki jest .

A ja się zastanawiałam kiedyś czy dobrze liczę, że od początku karmienia, a nie od końca :).
Dobranoc

Jutro jedziemy do babci, a potem do kina :)))) na Oszukać przeznaczenie 4 - w 3D.

Ostatnia edycja:
Do góry