reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

witam z mała na kolanach.
U mnie problemu z pieluchami nie ma, mam wystarczajaco duzo wielorazowych zeby wkładac do pralki co trzy dni razem z ciuszami albo z naszym białym praniem, bo my i tak pierzemy w ekologicznym non-bio.Pampersy serwuje tylko na noc, ale jak skoncze paczke ktora zreszta dostałam to zaczne i na noc zakładac futrzaki bo wcale te pampersy przez noc nie sa takie mokre.
Zdrówka dla dzieciaczków i mam,

reklama
czesc laski:tak:
ja rowmiez sie witam z Adaskiem na kolanach zapatrzonym w sufit:tak:
wczoraj po nierzespanym dniu padl o 22.00 i obudzil sie ok 5.00 :-)
mega kupe zrobil podczas karmienia i po przebraniu pieluszki znow zasnal do 9.00 ,
tak ze czuje sie super, i wyspana i wykapana i najedzona- nic mi do szczescia juz nie potrzeba;-)
a dzis nas czeka jeszcze akcja usg bioderek

u mnie wychodzi okolo 50 pieluszek na tydzien,
tyle ze od kilku dni Adas robi mega kupe mniej wiecej co 12 godzin wiec mam nadzieje ze nawet mniej bedzie trzeba

buziaczki dla wszystkich dzieciaczkow
szczegolnie dla tych z zaropialymi oczkami

Ja tez się melduję :)
U nas nocka spokojna. Maleńka zasnel o 23.00 wstala o 5.20. Pojadla,usnela,o 7.00 znowu pojadla i pojechalysmy na sport:). Nati przespala caly moj prawie 2-u godzinny trening,wiec bosko bylo:). teraz juz jakis czas działam w domku: sprzątanie,gotowanie itd itp. Tak o 14.00 jedziemy na spacerek,bo pogoda całkiem,całkiem.

Dziewczyny i mam jeszcze pytanko: Co można brac na przeziębienie. Chodzi o mnie nie o Natalke. Czuje ,że troche mi w nosie kreci i jakby cos w gardle swędzi,nie boli ale swędzi....Mozna brac jakis rutinoscorbin,jakies leki,ktore sa bezpieczne,czy tylko domowe sposoby???MAcie jkies doswiadczenie w tej kwestii????

witam sie i ja wreszcie:)Amelce wczoraj sie cos porobilo i marudzila od 14.30 do 22.30:szok:kregoslup to juz mi wysiadl...nie wiem co jej dolegalo: lezec nie,spac nie,smoczek-nie,nosic-nie,rozmawiac-tez nie,przewinieta i nakarmiona i dalej zle:szok::eek: wrrrr mam nadzieje ze dzisiejsze popolodnie bedzie normalne...moze miala jakas opozniona reakcje po szczepionkach??:eek:a wlasnie dostala szczepionke 5w1 i jakas na wzw jak mi sie zdaje.u nas te szczepionki daja w nozki:dry::baffled:nie ma zadnej opuchlizny-tylko mala kropeczka po wklociu igla:tak:ktos moze wie czemu nozki a nie ramionko????

natt ja byłam chora 2 tyg temu, zapalenie gardła i pediatra powiedziała ze rutinoskorbin, syrop drosetux, tantun verde do psikania gardła i sól emska do płukania gardła mozna zazywac bez problemu

u nas ok, ale tyle mam zajec ze nie mam czsu na kompa. dzis wizyta tesciowej;-) wiec wykorzystałam ze Mała spała 3h i posprzatałam, ugotowałam gołąbki, upiekłam 2 placki i pofarbowałam włosy na czarno;-) i zrobiłam VAT.
Angelina w przedszkolu, Starszy chce zmienic liceum wiec tez troche latania mamy, tak to jest w wielodzietnej rodzinie:-D:-D
pozdrawiam wszystkich

melduneczek:)
u nas wsio ok:) taj jak sempe roboty co niemiara przy 4 dzieciakow:)ale nie jest zle....pomoc ze strony strszakow jest duza:)
u nas mala zdrowa jak na razie....dalej sciagam mleko bo cycka nie chce ssac:( czasem ja nawiedzi to poje ale nie za czesto:) jak na razie daje rade i sciagam do butelki ale dokarmiam tez sztucznym.....wczoraj bylismy sie wazyc i ma 5400:):):):)
pozdrawiam serdecznie

A ja mam depreche.....
Poszliśmy z małą do pediatry i okazało się że bardzo mało przybiera na wadze :-( To też pewnie przez te spanie długie w nocy. Mam ją karmić co 2 godziny i budzić jak śpi. No aż się serce kraje:-( Dostaliśmy receptę na Nestatynę na pleśniawki i Gentamecyne do oczka (prawdopodobnie przytkany kanalik - brzmi podobnie Iwonko?) Ja oczywiście nie dostałam żadnej recepty, bo nie ta przychodnia (paranoja:wściekła/y:). Ale będę też sutki smarować żebyśmy się nie zarażały nawzajem. A jak nie pomoże to przejdę się do mojej lekarki rodzinnej po receptę na ewentualną grzybicę brodawek (Mju jeszcze raz serdeczne dzięki za informacje). Oki to lecę budzić mojego śpioszka.

reklama
efe nie martw sie na zapas moja młodsza tez marnie przybierała i tez mialam taki przykaz i niczym nie dokarmiałam i bylo potem lepiej
co do oczka rzeczywiscie brzmi podobnie,mam nadzieje ze ci sie uda kupic gentamecyne bo u nas juz jej nigdzie nie ma

my po dwóch spacerkach

Do góry