reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

wqitam sie i ja.wyspana jestem ale cos mnie w srodku boli.powiedziala bym ze macica...ale czy macica moze bolec??:zawstydzona/y:wybralam wlasnie cala serie antybiotykow na infekcje i co...boli nadal:wściekła/y:a nam przyszly tydzien zapowieada sie szpitalnie: 14.09,15.09-ide ne badania i jakies testy beda mi robic na zespol ciesni nadgarstka a 16.09 skan bioderek Amelki. no i maz dostal tylko wolne na 14.09 i d..a we wtorek musze cala wyprawe zrobic i przestawic Amelke ze wstawaniem zeby ja ze soba zabrac:wściekła/y:

reklama
witam.
u mnie od kilku dni internet chodzi jak sam chce, pomimo zgłaszania usterki...
Wczoraj mieliśmy ostatnią wizytę healt visitor-ki, Jagoda ładnie przybiera na wadze i super rośnie. Co do strzelających ramionek to niby norma, tak jak zdaje się Azorek pisała, usłyszałam to samo, stawy są jeszcze elastyczne i dlatego tak strzelają???
Pozatym mała ślicznie sypia w nocy, jestem wyspana i wypoczęta. W miarę, oczywiście.
Mewa, dzięki za skoki rozwojowe, dużo wyjaśnia zachowanie mojej pannay.

Hej!!!
A ja jakoś nie mam czasu tu zaglądnąć:zawstydzona/y::-(
Co włączę kompa to mały zaraz się budzi...
A nocki am koszmarne mały budzi się 4-5 raz na karmienie a potem po karmieniu nie śpi z godzinę :eek: jestem kompletnie nie wyspana....ledwo co chodzę...mam nadzieje że jeszcze troszke i mały będzie dłużej spał w noc tylko kiedy to nastąpi...:eek:
o widze że o chrzcinach pisałyście a ja się z moim nie moge dogadać już go męcze od pewnego czasu żeby wybrał chrzestnego bo chrzestną już mamy a on ciągle nie wiem i nie wiem a jak ja mu podpowiadam to mu nie pasuje :/ i weź tu planuj........
CAŁUSY DLA WAS I WASZYCH MALUSZKÓW;-)

Ostatnia edycja:
Witam sie.
My przeszłysmy mały kryzys z kupą.Dwa dniz zaparc:wściekła/y:.Wczoraj była jedna pani z przychodni i kazała po pirewsze zmienic smoczek na 2:szok:,ale zminiłam i rzeczywiscie mała je spikojniej i nie ma czkawek:tak:.Po deugie podac sok pomaraniczowy:szok::szok::szok:.I tu jej powiedziałam ze chyba zartuje.Jednaj okazuje sie ze to dobry srodek na zaparcia dla maluszków bo wieczorem dwie kupy poszły:tak:.Oczywiscie sok z wodą rozrabiałam(na 4 łyzeczki wody 1 soku).Te angielskie metody są dziwne czasami ale skuteczne:tak:.

Witam się i ja u mnie nocka super raz cyca dostała o 3 a drugi raz o 7:30 i do 9:30 pospałysmy sobie teraz znów poszła kimać a ja na 12 umówiona jestm na spacerek z kleżankami jak wparujemy wszystkie wózkami do kawiarni to dopiero będzie tłok hihihihihii:tak:
Pozdrawiam Was i miłego dnia u mnie super pogoda tylko na dworzu siedzieć .Ja wczoraj wieczorem obiad zrobiłam i dziś spędzam czas aktywnie:tak:

hej :-)

u nas rano padało ale teraz słoneczko wychodzi więc spacerek na pewno zaliczymy :tak:

nocka była super - Julka spała od 1.30 do 8.30 :szok: potem zjadła 2 razy i znowu zasneła w swoim łóżeczku i śpi do teraz :szok:
ale wieczór był straszny bo z kolkami :-(

zabieram sie za obiadek póki mała spi

A ja wlasnie palaszuje co nieco....i zaraz tez idziemy na dworek,bo pogoda superancka,wiec trzeba korzystac....:-D
Czekam tylko az Gosia wroci ze szkoly,bo tesciowa po nia pojechala....

to i ja sie witam ;-)

jak ja wam zazdroszcze spacerkow z dziecmi... dlaczego moja Monika jest taka inna? jak tylko zorientuje sie ze jest na dworze od razu zaczyna wrzeszczec... czuje sie wtedy beznadziejenie bo ludzie patrza na mnie dziwnie - co to za matka ktora nie umie uspokoic wlasnego dziecka??? smoczka za chiny nie chce :-(

nawet nasza lekarka jak uslyszala jak sie monika drze to stwierdzila ze dziwne dziecko bo zwykle dzieci na dworze pieknie spia... inne spia a moja...:no::no::no:

ehhhh... widocznie limit braku problemow z dzieckiem wyczerpalam przy Jasku :tak::tak::tak:

a chrzciny... u nas tragedia... w domu se ne da :-( 4 pietro bez windy - babcie sie nie wgramola :-( poza tym wiekszosc gosci przyjezdna a u nas nie ma gdzie ich polozyc spac :-( no i po doswiadczeniach z chrzcinami Jaska (meska czesc towarzystwa w kosciele nie do konca trzezwa byla :wściekła/y: no ale ksiadz na naukach powiedzial ze alkohol dla ludzi byle dziecko i matka karmiaca nie pili...)
teraz chce zrobic chrzciny w sobote i impreze potem - wychodzi ze musimy szukac lokalu z mozliwoscia wynajecia paru pokoikow... no i boje sie ze moja krzykaczka doprowadzi do tego ze ja z nia do domu pojade a reszta bedzie sie dobrze bawic.... ehhhhhh

My przeszłysmy mały kryzys z kupą.Dwa dniz zaparc:wściekła/y:.Wczoraj była jedna pani z przychodni i kazała po pirewsze zmienic smoczek na 2:szok:,ale zminiłam i rzeczywiscie mała je spikojniej i nie ma czkawek:tak:.Po deugie podac sok pomaraniczowy:szok::szok::szok:.I tu jej powiedziałam ze chyba zartuje.Jednaj okazuje sie ze to dobry srodek na zaparcia dla maluszków bo wieczorem dwie kupy poszły:tak:.Oczywiscie sok z wodą rozrabiałam(na 4 łyzeczki wody 1 soku).Te angielskie metody są dziwne czasami ale skuteczne:tak:.

:szok: nie słyszałam o tym wcześniej ale skoro skuteczne...

obserwowałabym tylko czy córce nie wyjdą jakieś krostki od tego soku

reklama
hej dziewczyny

Mju- ale Antek wielki:shocked2: chyba nie mleko masz tylko smietanke:tak:

U mnie noc w miare ok, tyle ze herbatki koperkowej wczoraj zapomnialam wypic i byla roznica,
strasznie sie bidulek meczyl z kupka :-(i dopiero ok 10 rano zrobil, a zwykle w nocy dwie ida
wiec nie ma co, pije koperek

tez bym chciala chrzciny zrobic ale to dopiero w Polsce,
a kiedy wrocimy to nie wiem, moze i nawet na wiosne,
nie bedzie mi ksiadz robil problemow jak Adas bedzie 10 miesieczny
jak myslicie:confused2:

Do góry