reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Witaj JESTEM JOLKA-gratki wielkie......fajnie ze masz juz porod za soba.....:-)

Ja to juz stracilam nadzieje na wczesniejszy porod....buu..
..

A moze tanczace kotki.....?

Ostatnia edycja:
reklama
Witaj JestemJolka właśnie któras zauważyła ze Cie na forum nie ma - to że rodzisz pewnie - no i Ci się udało- gratulacje!:-)

takie coś wyczytałam o przeterminowanych, bo mnie to strasznie trapi czy to w ogole duzo takich ciąż jest przeterminowanych w dzisiejszych czasach czy jak?

[FONT=&quot]W społeczeństwach bogatych zaznacza się tendencja tak do wzrostu ilości ciąż przeterminowanych z uwagi na brak bodźców u ciężarnej niezbędnych do wywołania porodu (ciężarne zajmują się same sobą nie musząc np. pracować zawodowo, stąd brak ruchu), jak i do niestosowania rozwiązania przez cięcie cesarskie, lecz pozostawiania ciąży przeterminowanej pod kontrolą KTG i USG (brak ryzyka „cichego zgonu”) do czasu, aż do wystąpienia samoistnej czynności skurczowej macicy i porodu lub do momentu, kiedy warunki zaczną się stawać dla płodu niekorzystne (czyli, do czasu, aż przestaje on w macicy rosnąć- wtedy korzystniej jest rozwiązać ciążę niż usiłować na siłę poprawiać warunki bytowania płodu w macicy). Po porodzie dokonuje się oceny przenoszenia płodu wg. skali Dubowitza. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]

Hej dziewczyny!!
U mnie nie za ciekawie dlatego mnie nie było,dostałam zapalenie piersi i mam antybiotyki maści i w ogóle jest masakra,ciągle gorączka i nie mam siły nawet dla synka:-:)no:
Dbajcie bardzo o piersi bo to zapalenie ciężko się znosi....
Ja uważałam odciągałam pokarm ale widocznie za mało....
Zerkne na chwilke co u Was bo zaraz ide znowu do łóżka bo sił mi brak.
A do szpitala mnie nie wzieli bo nie mają wolnych łóżek dla mam z dziećmi bo remont jest w szpitalu:dry::no:

Aneczka,nudzi mi sie.....
Ide sobie cos wszamac,bo zglodnialam......zajze pozniej......:tak:

Malinka,wspolczuje,ja tez to z Gosia przerabialam,wiec wiem co przechodzisz......trzymaj sie jakos...

Malinka pilnuj się i uwazaj na siebie i na piersi!
kiedys byłam w sytuacji jak Kasia!! na samą myśl mam niezły wqrw:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: pamiętam ze zrobiłam taką awanture ze w koncu urodziłam.

ja jestem skonana, siostrzenica pojechała jej dzieciaki wykonczyły mnie na maxa a na dodatek w domu mam jakby huragan przeszedł! ale sru zostawiłam to chłopakom i poszłam na 2h spacer i czuje ze zaraz mi plecy pękną:no:

zrobiłam pyszną sałatkę z pomidorków koktailowych, mocarelli, makaronu, szynki, szypiorku tylko ze przepieprzona jest:tak: ale co tam idę zaraz ją zjesc:-)

U mitemil tez nic nie wyszlo... Przez 3 dni ma dostawac prowokacje a jak nic z tego nie wyjdzie to w piatek oxy :baffled:
Jest smutna i zla ale pozdrawia was serdecznie :tak::tak::tak:

No wróciłam żeby sprawdzić czy są jakieś nowsze wiadomości od dziewczyn.

Wyobrażacie sobie? Dopiero obiad zjadłam! Zachciało mi się piec kurczaka na rożnie i nie pomyślałam, że to tyle może trwać. Ale w ramach nierozpakowanej i niekarmiącej dziś był kurczak z frytkami. A co? Jak urodzę to dobry miesiąc jak nie dwa będę wióry jadła, więc chociaż tak sobie odbije?!

Więc dziewczyny czekające! Apeluje! Dogadzajmy sobie póki możemy. Potem będzie gorzej!

Ostatnia edycja:
:-Doj to nie wiedziałam, nie wiedziałam, to wole się nei wpychać, bo mi jeszce później córka wypomni że nie poczekałam cierpliwie tylko się wpychałam jak jakaś durna!:-Dale ty się Izka tak nie mądruj że masz jakieś przywileje:-Dja tez bede miała skierowanie na piątek, bo juz mi to gin zapowiedział, ale mam nadz. ze nic mi nie będą wywoływać tylko posprawdzają i ze samo się w piatek ruszy no albo w weekendzik, ale piatek by mi bardziej pasił:-pwiec możemy byc dwie i się za rączki trzymać:-D:-D:-D
możemy być we 2, chyba że jeszcze jakieś chetne są :-D:-D
ale chyba z tym samym szpitalem nie da rady, bo ja będę rodzić u siebie w dzierżoniowie :-)
to już będzie tydzień po terminie wtedy...

reklama
Kurcze,a wiec zadna dzis nie urodzila.....az im wspolczuje,tak sie meczyc beda......oby szybko jednak poszlo.....
Ciekawe jak u mnie tym razem sie rozkreci,czy beda mi wywolywac.....a moze samo wyskoczy.....

Do góry