reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2009

Dzień bry ;-)
ja już po porządkach, dużo nie było bo teściowa mi nie pozwala nic robić.
potem tylko naleśniki mam usmażyć z borówkami dziś będą :-)

poza tym nudy, zgaga, i wiatraczek ratuje przed duchotą :-)
potem może nad wodę gdzieś wybyjemy

Witaj justynamt :-)

reklama
Hej dziewczyny jest tam kto???
Własnie byłam na dworze i ugryzł mnie jakiś owad ale nie do końca wiem co to było podejrzewam że ten przeklęty bąk-nie wiem jak to się fachowo nazywa...taka jak by mucha długa.Posmarowałam maścią na ugryzienia ale nie wiem czy dobrze zrobiłam.
kiedyś jak mnie więcej takich pogryzło to spuchła mi cała noga i pojechałam do lekarza i dostałam jakis zastrzyk a teraz to nie wiem jak spuchnie to pewnie pojade.
A może macie jakieś domowe sposoby na ukaszenia tego typu owada....:confused:

Hej Malinka:-)Ja siedze bo maz nadal z ta hustawka walczy a na dworze duchota:baffled:Moze posmaruj przekrojona polowka cebuli powinno pomoc ale na wszelki wypadek moze masz w domu wapno dziala antyalergicznie i mozna go w ciazy. Jesli bedziesz odczuwac niepokojace objawy typu dusznosci, silne puchniecie to natychmiast do lekarza, mam nadzieje ze jest ktos w domu??

Malinka, jeśli użądliła Cię tak jakby mucha - bąk , i nie masz alergii na ukąszenie to przyłóż sobie lód w to miejsce, mi pomagało, wapno w razie wu możesz też spróbować
ale moja koleżanka która miałą alergię na jad w żądłach różnych owadów, musiała jechać do szpitala bo momentalnie puchła i jej coś tam wstrzykiwali bodaj adrenaline?
... jeśli nic ci nie spuchło do tej pory to może przejdzie szybciutko :tak:

Dzięki dziewczyny!!
No jak narazie puchnięcie ustało,jest mocno czerwone i wyglada jak ugryzienie po komarze tyle że 5 razy większe!!Przestraszyłam się bo nie wiem czy jad działa na dzidzie ale chyba nie w tak małej dawce bo to tylko poczułam ukucie i odrazu zgoniłam z nogi i pędem do domu!!

Kasiu u mnie też duszno ale chciałam iść zjeść kilka wiśni bo miałam ochote ale już mi się odechciało.....
O to mąż jeszcze przyjemnośc dziecią montuje:-D
Acha i nie jestem sama mąz jest w domu i ciągle zerka na noge czy nie puchnie....

Widzisz Malinka łakomstwo nie poplaca;-)Napewno nie ma wplywu na dzidzie gorzej jakby cie napadlo cale stado:dry: Ja cos nie moge kwasnego wisnie juz dobre a ja nie moge sie przymusic:baffled:Nawet czeresnie jakies dziwne kwasne ostatnio. Jak juz ja zrobi zrobie wam fotke. Kuba juz sie doczekac nie moze

he he całe stado mówisz-no było by nie ciekawie.Ale ja to zawsze coś,a jeszcze jak wracałam to w jakaś kałuże z błockiem weszłam i klapka bym w niej zostawiła:-D

Koniecznie pochwal się ta huśtawką.
ja to bym chciała taką dla siebie dużą z osłonka przed słonkiem i tak leżeć sobie na niej i bujać w obłokach razem z Tomaszkiem:-) he he ale marzenia
a i jeszcze żeby jakiś przystojniak stał z boku i owoce i chłodne napoje podawał a i jeszcze jakąś palmą wachlował he he he :-D:-D:-D:-D

Nio i już klientka była, pomiary porobione, pieniążki lewe wpadną.
Malinka nie martw sie od ukąszenia nic dzidzi nie będzie, jak nie masz alergi i nie puchniesz to spoko. Kasia czekam na zdjęcia, a póki co to lecę na zakupy. Chcemy kupić stół w sklepie z urzywanymi meblami, może coś się akurat trafi.
A wiecie co u Aneczki?
Malinka ja też ostatnio zamawiałam u męża eunucha do wachlowania, ale jakoś nie udało się. Sam za leniwy, a o innego byłby zazdrosny.

witam sie i ja.dzisiaj wyjatkowo dlugo spalam bo wstalam dopiero 1/2h temu:-D wczoraj jakies bole mnie wymeczyly-najgozej to ze tez w krzyzu a pozniej to juz cale plecy daly popalic:wściekła/y:ciepla kapiel pomogla a dzisiaj jak na razie jest oki nic nie boli:-D trzymajcie sie i milego weekendu zycze.spadam pod prysznic i na jakies zakupy bo w lodowce tylko swiatlo zostalo:tak:

reklama
Do góry