reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

dziewczyny, właśnie się popłakałam. Znowu mam cukier w moczu, zadzwoniłam do szpitala a tam położna mi powiedziała że nie mam cukrzycy, że miałam robiony test z obciążeniem że wyszedł normalnie i że wogóle nie powinnam sama sprawdzać sobie cukru i że mam się nie przejmować że jak coś zjadłam słodkiego to cukier wyjdzie w moczu. A ja jadłam płatki z mlekiem i kawałeczek melona. No mógł mi wyjść po tym tylko że normalnie na pasku pokazuje jak jest wysoki. Albo dostaję juz totalnych paranoi albo z nimi cos jest nie tak. Zwarjuje z nerwów i nic nie moge zrobić. Chyba przestanę wogóle jeść.

reklama
ja musze zjesc sniadanie ale nie mam pmyslu:-D
m poszedl do sklepu to moze cos dobrego kupi:-D
ja po czyszczeniu mialam dziwne okresy... co 28 dni ale dwa dni @ przerwa dwa trzy dni i znowu 3 dni @... to ja juz nie wiem jak to liczyc:szok::dry:

No Mola ma to znaczenie. Wejdź na jakiś kalkulator i podaj tam średnią ze swoich 3 ostatnich cykli. Ja sobie obliczałam metodą Naegellego:
"Termin porodu najłatwiej obliczyć metodą [ame="http://pl.wikipedia.org/wiki/Franz_Naegele"]Naegellego[/ame] przy pomocy kalendarza: do daty pierwszego dnia ostatniej miesiączki dodajemy 7 dni (pierwsze dni niepłodne cyklu), jeśli średni cykl miesiączkowy był dłuższy niż 28 dni to należy jeszcze dodać liczbę dni ponad 28 i od otrzymanej daty należy cofnąć się o 3 miesiące."
http://pl.wikipedia.org/wiki/Reguła_Naegelego

I jak byk wychodzi mi 26 sierpień:]

Ostatnia edycja:
Mola to zalezy....moja ciotka tez miala krotkie cykle 21-22 dni i obie cory urodzila przed czasem az 3 tygodnie....wiec sama nie wiem czy to od cykli zalezy,czy od czego.....:baffled:
Musze spytac gina z ciekawosci;-)

Jejku zupelnie zapomnialam ze w piatek mam wizyte w szpitalu kwalifikujaca do porodu w wodzie i znieczuleniu!!:szok: A wymaz zrobilam a krew nie! Jejku jaka ja jestem chodzaca skleroza!!! Dobrze ze jeszcze nic nie jadlam! Lece pod prysznic!

dziewczyny, właśnie się popłakałam. Znowu mam cukier w moczu, zadzwoniłam do szpitala a tam położna mi powiedziała że nie mam cukrzycy, że miałam robiony test z obciążeniem że wyszedł normalnie i że wogóle nie powinnam sama sprawdzać sobie cukru i że mam się nie przejmować że jak coś zjadłam słodkiego to cukier wyjdzie w moczu. A ja jadłam płatki z mlekiem i kawałeczek melona. No mógł mi wyjść po tym tylko że normalnie na pasku pokazuje jak jest wysoki. Albo dostaję juz totalnych paranoi albo z nimi cos jest nie tak. Zwarjuje z nerwów i nic nie moge zrobić. Chyba przestanę wogóle jeść.
Miranda po pierwsze nie panikuj! Jeżeli nawet wyszedł ci cukier w moczu to trzeba sprawdzić czy jest we krwi. Sprawdź glukometrem. A jak wynik będzie pozytywny to olej babę bo się ***** zna i idź do lekarza, który cię wysłucha i coś zaradzi. I spokojnie...głębokie wdechy. A Stres też powoduje zmianę w wynikach. Myśl o Jagodzie. Jak nawet masz tą cukrzycę to przynajmniej wiesz już teraz, prawda?

Efe skończyły mi się paski do glukometru a następne przyjdą w piątek. Spróbuję póśc do apteki może bedzie ktoś kto mi zrobi. Tylko poczekam 2 godziny bez jedzenia.
Wdech, wydech, wdech, wydech.

No Miranduś dokładnie. Tylko spokojnie. Sprawdź w aptekach a jak nie będą chcieli to ja bym poszła na izbę przyjęć ze swoim glukometrem. W ogóle weź go ze sobą. Może ktoś ci w aptece da ten jeden paseczek?

reklama
No wlasnie Miranda nie stresuj sie, to ze Ci wyszedl w moczu i to w dodatku po jedzeniu to jeszcze nic nie znaczy;-)

Do góry