reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

witam sie mamusie i znikam zaraz sie dospac.wczoraj mala imprezka urodzinowa moja i meza byla wiec posiedzielismy dluzej a teraz po sniadanku kladziemy sie zeby dospac troszke.:tak: trzymamy z mezem kciuki za Aneczke zeby chociaz do lipca sie utrzymala w dwupaku.
milej niedzieli wam zyce i bez kinder niespodzianek;-)

reklama
Pustki niedzielne, no tak..
Kasia pewnie z mężykiem :))
Dobrze że Aneczce skurcze przeszły, dzidzia nas posłuchała i już się nie będzie śpieszyć :tak:
Ja zjadłam zupę i idę sprzątnąć troche, wieczorem najazd teściów, więc mnie raczej nie będzie ;-)
Miłego dzionka

Gosiu ja miałam tabletki przepisane, czopki i maść leczniczą.
Posterisanu w ogóle nie używałam i tak jak powiedział lekarz po 5 dniach ból zmalał ale był, a teraz po 2 tygodniach jest już super :-) i nie mam ich (no nie zupełnie został ten największy, ale jest już malusi i mogę go już "popchać i zanika").

Deli, a możesz mi napisać, co dokładnie brałaś? Bo ja już nie daję rady.. maść posterisan troszkę pomaga, ale, jak już pisałam, nie zmniejsza guzków. Skoro Tobie się udało zmniejszyć, ja też chcę!!! :-D Proszę, proszę...

Witam. Dzis bardzo pozno ale zadowolona bardzo:-DMaz mi padl bo kierowal cala noc i tak dlugo wytrzymal. Z planow porannych nici poniewaz pozniej dojechal i dzieci juz nie spalyZa to wieczor zapowiada sie ciekawie;-)
A wiec maly chyba taty nie zapomnial tak calkiem, troszke zapomnial ale juz sobie powoli odswieza:tak:Podchodzi do meza z lekka rezerwa ale nie jest tak zle:dry:Myslalm ze bedzie gorzej:tak:Maz naprzywozil cale gory slodyczy, jak to wszystko zjem to albo pekne albo conajmniej 10kg do przodu, bynajmniej zapasy mam na miesiac z hakiem. Dostalam moje ulubione barylki ale chyba nie moge bo z alkoholem:baffled:Ogolnie jest super i w koncu dzis troszke odpoczywam/
Jutro rano do gina to zajrze tez pozno, nie piszcie za duzo bo nie bede miala jak nadrobic.
Aneczka narazie dobrze skurcze opanowane. Aniaso tez wlasciwie czuje sie dosc dobrze ale jutro po badaniach bedzie wiadomo czy jest poprawa:tak:
To kochane dbajcie o brzuszki i milej niedzieli. Buziaki:-D

Deli, a możesz mi napisać, co dokładnie brałaś? Bo ja już nie daję rady.. maść posterisan troszkę pomaga, ale, jak już pisałam, nie zmniejsza guzków. Skoro Tobie się udało zmniejszyć, ja też chcę!!! :-D Proszę, proszę...

Tabletki DETRALEX - cyt. Działają ochronnie na naczynia krwionośne, poprawia ich napięcie. Działa przeciwzapalnie, zmniejsza obrzęki poprzez poprawę krążenia żylnego oraz drenażu chłonki.
Czopki ProsterisanH
Maść ProctoGlyvenol

Nie napisałam wcześniej, bo opakowania z tabletek i czopków wyrzuciłam, a nazw nigdy nie pamiętam, ale za to mój pamięta (tylko musiałam poczekać aż się obudzi):-) dlatego nigdy nie zapisuje co biorę, bo on pamięta i odpowiada lekarzowi na pytania :-).

Życzę Gosi szybkiej poprawy... Ja już jestem szczęśliwa, że ich nie ma :)...
Teraz uważam by długo nie siedzieć, nie chodzić... by nie było czasem powrotu :).

A i zapomniałam napisać, że robię napar z kory dębu i przemywam :).

Ostatnia edycja:
Deli, bardzo dziekuję. W środę rano idę do mojego gina, to poproszę go o receptę na te leki. Niech się też wypowie, czy są dla mnie jakieś przeciwskazania (może u mnie z jakiegoś powodu lepiej tych leków nie stosować - lepiej dmuchać na zimne).

A te czopki to ja też sobie kupiłam przedwczoraj i już dwa zaaplikowane, ale efektów w redukcji rozmiaru jeszcze nie zauważyłam...

Ufff dziewczyny ja też się z tym męczę.
Mam maść Procto-Hemolan, trochę zadziałała, ale guzek nie zniknął.
Nie ma bólu, bo z lidokainą, ale i tak kiepsko.
Dobrze działa miód. Czasem sobie przykładam na waciku.
I słyszałam że dobra jest maść Proktosanol czy jakoś tak:)
:)Pozdrówka

siemka dziewczyny:)
a ja po 3 godzinnym szwedaniu sie po sklepach kupilam wlasciwie tylko buciki dla malej:) ale byly takie slodkie ze sie oprzec nie moglam:)
poscielilam tez nowa posciel ktora dzis nam kupilismy i zdjelam pranie z suszarki:)
moje kochanie spi.....i tak sie zastanawiam kto jest w ciazy w tym domu????hahha

reklama
Gosiu mi dopiero po tygodniu zaczęło pomagać tak jak lekarz mówił. Jeśli chodzi o te leki nie ma przeciwwskazań dla kobiety w ciąży są one bezpieczne.
Niestety na rezultaty trzeba poczekać, ale cierpliwość się opłaca :-) jestem na to świetnym dowodem :-).

Do góry