reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

no u mnie mąż wczoraj zauważył że kostki mi spuchły:/
bo stopy kostki mam smukłe i kostki zwykle kościste widać a wczoraj znikły a teraz patrze nadal ich nie mam:/

reklama
to samo Aneczko....

aż się zdziwiłam, bo w końcu dzisiaj jest u mnie tylko 15 C, więc skąd ta opuchlizna? dłonie mam spuchnięte, takie "nie moje"... palce się sztywne robią.. a cukier mam w normie, więc to nie są objawy zatrucia ciążowego...​

:-):-):-)
A ja juz przyjechałam z tesco i jestem zadowolona z zakupów, bo wszło taniej niż na allegro(nawet pomijając przesyłkę)
pampersy 1 - 27,99(43)
2 - 44, 99(94)
wkładki laktacyjne Bella 10, 99(60 z przylepcem)
i dla mamuni farba palette 9, 99 z szamponem gratis:-)
Teraz po 11 i tak się wybiorę do "dzieciowego", bo tych ch...poporodowych nie ma

Kostki, też mi puchną, ale tylko kostki i mam zadatki na słonicę;-)

Hejo dziewczyny, u mnie też dzis szaro, ponuro i deszcz wisi w powietrzu...

Co do opuchnietych kostek to tez niestety mam :baffled: czasem najluźniejsze są ciasnawe:baffled:

to samo Aneczko....

aż się zdziwiłam, bo w końcu dzisiaj jest u mnie tylko 15 C, więc skąd ta opuchlizna? dłonie mam spuchnięte, takie "nie moje"... palce się sztywne robią.. a cukier mam w normie, więc to nie są objawy zatrucia ciążowego...​
Gosiu ale zatrucie ciazowe to nie cukier, zatrucie to nadcisnienie i bialko w moczu!!!Zmierz cisnienie:tak::tak:

Kasiu, 110/65, to chyba w porządku? tylko tętno mam wysokie, 98...

A co do moczu etc, to będę wiedziała w poniedziałek, dzisiaj dopiero oddałam krew i mocz do analizy..

Ja rano po pobudce mam wrazenie, że palce rąk były całą noc powyginane w przeciwna stronę, niz normalnie i muszę je rozćwiczyć, zanim coś zacznę robić.

Kasiu, 110/65, to chyba w porządku? tylko tętno mam wysokie, 98...

A co do moczu etc, to będę wiedziała w poniedziałek, dzisiaj dopiero oddałam krew i mocz do analizy..
Tak Gosiu to bardzo dobre cisnienie. Ale dobrze ze robisz wyniki gdyby cos sie dzialo bedziesz wyjdzie w moczu, ale na tym etapie ciazy opuchlizna to norma. Co moze niepokoic nagly duzy obrzek z bolesnoscia tego miejsca, podwyzszone cisnienie powyzej 140/90. Pisze niestety z wlasnego doswiadczenia, w obydwu ciazach mialam incydenty z zatruciem

reklama
Ja na szczęście nie puchnę, nawet obrączka luźno wchodzi i schodzi:-) Kostki też mam kościste.
Ale inna rzecz mnie niepokoi, czy mdłości na tym etapie ciąży są normalne?

Do góry