reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

U mnie po porodzie też położna przychodziła ze 3czy 4 razy .Jeśli się coś dzieje lub młoda mama sobie nie radzi to przychodzi częściej.A przed porodem to jak dla mnie nie ma takiej potrzeby bo i tak latam do gina teraz raz na 3-4 tyg. zależy a od czerwca co 2-3 tyg. to i po co mi ona.Przynajmniej u nas tak jest może gdzie indziej jest inna polityka uprawiana.
no mój mały to do 6 tyg życia był bezproblemowy wszystko przesypiał więc jak położna przyszła a ja po porodzie umyta, ubrana , muśnięta twarz dziecko czyste śpi to tylko 2 razy przyszła bo nie miała po co tylko do cyca pomogła i szwy zdjęła.

reklama
Ja na gina tez nie narzekam, przestało mi przeszkadazać, że to obcy chłop;-), może dlatego o połoznej nie myslę.

Ann a jak tam wyprawka?Masz już coś dla dziewczynek?
Jakies ciuszki i paczke pampkow mam...
Co mi wiecej trzeba na poczatek? A wszystko inne jestem w stanie w ciagu kilku dni kupic...
Jesli by przyszlo ze sie teraz urodza to i tak ze 2 miechy w szpitalu spedza, wolalabym zeby conajmniej do tego 30 tyg wytrzymaly bo wtedy moglyby byc w szpitalu tu na miejscu bo maja tu najlepszy sprzet dla wczesniakow urodonych po 30 tyg, a inaczej musimy do innego miasta bo tam znowu maja najlepszy sprzet dla wczesniakow przed 30 tyg.

no mój mały to do 6 tyg życia był bezproblemowy wszystko przesypiał więc jak położna przyszła a ja po porodzie umyta, ubrana , muśnięta twarz dziecko czyste śpi to tylko 2 razy przyszła bo nie miała po co tylko do cyca pomogła i szwy zdjęła.
Mi też szwy zdjęła ,bo miałam jeden mocno zaciągnięty i zaczął mi ropieć.Ale z reguły te połozne fajne babki są:-)

Wiesz Chogata ja wolę wcześniej babę poznać, pogadać bo ja w sumie jak donoszę do końca to mój pierwszy normalny poród będzie a do tego wiesz jak baba nie odpowiada zmienić można a poza tym wiesz mój tez pogadać che i jak detektor przyniesie to sobie posłucha tętna bo jak ja do gina to on w pracy:/

Jakies ciuszki i paczke pampkow mam...
Co mi wiecej trzeba na poczatek? A wszystko inne jestem w stanie w ciagu kilku dni kupic...
Jesli by przyszlo ze sie teraz urodza to i tak ze 2 miechy w szpitalu spedza, wolalabym zeby conajmniej do tego 30 tyg wytrzymaly bo wtedy moglyby byc w szpitalu tu na miejscu bo maja tu najlepszy sprzet dla wczesniakow urodonych po 30 tyg, a inaczej musimy do innego miasta bo tam znowu maja najlepszy sprzet dla wczesniakow przed 30 tyg.
To uważaj na siebie ,dbaj i chuchaj żeby dziewczyny jeszcze posiedziały w brzuszku:-)

reklama
Do góry