reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

dzięki dziewczyny ale ja niestety musze mieć z płatnościami allegro bo za zwykły przelew bankowy zapłace drugie tyle co za laktator:szok::baffled:
pozatym później to już chyba większe buteleczki? czy te 125ml też sie nadadzą?

reklama
Aniaso jak masz juz male to lepsze bylyby wieksze ale w tych zestawach z laktatorami to raczej tylko te male oferuja albo od razu zwieksza sie cena. Male przydadza sie do cherbatki takze pozniej

a wiecie coś o tym super, mega, hicie, wypasie :-);-) pojemniczkach VIA - swoją drogą to czego oni nie wymyślą, no ale może bardziej mi sie przyda niż buteleczki?
Kurde miałam dostać od koleżanki laktator bo go może używała z raz ale jakoś wole wydać na tego aventa, uparłam się czy cuś ;-);-):-D

Aniu takie cos znalazlam na ten temat
System VIA jest wszechstronnym, oszczędzającym miejsce i Twój czas systemem przechowywania jedzenia zaprojektowanym tak, by ,,rósł'' wraz z potrzebami Twego dziecka. Kubeczki VIA są idealne do przechowywania i transportowania najpierw mleka, a potem pysznego jedzenia domowej roboty i przekąsek.
PRZECHOWYWANIE: Trwałe, dające się stabilnie na sobie ustawiać i szczelne kubeczki są łatwe do podpisania i przechowywania w lodówce lub zamrażarce. Używaj kubeczków również do przechowywania snaków i tzw. ,,czegoś na ząb'' - głównie ten dziecięcy, ale także i Twój.
KARMIENIE: Wysterylizowane kubeczki VIA są gotowe do użytku. Możesz karmić bezpośrednio z nich zarówno mlekiem jak i stałymi pokarmami. Do karmienia mlekiem używaj specjalnych ADAPTORÓW AVENT VIA (załączonych do zestawu), które łaczą kubeczek ze smoczkiem i zamieniają go w butelkę z mlekiem.

Teraz musisz tylko decyzje podjac czy ci potrzebne

dzięki Kasiu, ale nadal nie moge się zdecydować moze męza sie poradze jak wróci z pracy ja już wiem więc i niech on poszuka co to via i da mi odpowiedź co lepsze. A co! ma zacząć brać czynny udział za to jak sie zachował jak byliśmy w PL :-D:-D:-D:-D

Aniu skoro masz juz buteleczki wiec ja na twoim miejscu zainwestowalabym w te pojemniczki z tego opisu wyglada ze sa naprawde przydatne, a czasem mleczko tez trzeba przechowac, bedziesz miec problem z glowy

Kasiu masz racje i tak też zrobie, ale wizja męża szperającego co to VIA napawa mnie dziką satysfakcją hehehe a niech ma i mnie popamięta za to co zrobił!:wściekła/y::-D
Nie opowiadałam?

reklama
No to wrócilam od dentyski:)

Uffff....Robila mi kanay..troszke bolalo,ale do wytrzymania. Za tydzien mam ostatnia wizyte,bo trzeba jeszcze piatke na dole zrobic i wszystko. No potem po porodzie musze przeswitlic ten kanal i jeszcze z tym zebem pojsc do lekarki,ale to juz pikus:)
Mam juz serdecznie dosc tych wizyt. Na maksa stresujące pomimo znieczulenia. Ale to znieczulenie jest slabsze niz zwykle,jakies specjalne dla ciezarnych...Mi musiala dwie dawki dac bo nie znieczulilo...

Jutro ide zrobic badania. Mocz i cukier.
Ciągle mam dylemat z tym cukrem. Lekarz powidzial ze mam wypic glukoze w domu i przyjsc na pobranie,a ja zawsze wiedzialam,ze trzeba tez na czczo pobrac,wypic i potem znow pobranie...Hmmmmm...Ale Karincia z tego co pamietam tez tak miala robione jak ja, wiec...sama juz nie wiem...

Do góry