reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

reklama
Mnie taż Kasia trochę uspokoiłaś, ale tak sobie myślę- dzidzia w dół, skurcze mi sie zaczynają, a jak mam skruconą szyjke do tego? NIc w piatek idę oddać krew to zagladnę do położnych żeby sie dopytać. tylko nie wiem jak sie dogadam. Mówię dobrze po angielsku ale z ginekologii brak mi słownictwa. Musze poszukać co nieco.

Ja mam infekcję, więc sobie szyjkę sprawdzam sama jak aplikuje globulkę poprostu.
A co do choleostazy mojej koleżanki to ona ją 5 lat temu musiała w pierwszej ciązy przechodzić i dlatego ma ją teraz tak wcześnie bo w 22tyg. Wyobrażacie sobie, że się nikt nie zainteresował. A dziecko urodziło się z kompilkacjami i niedotlenieniem i karetką jechało do Akademii Medycznej do Gdańska. No ja bym już do tego lekarza nie poszła. Ale ona nadal chodzi...nie rozumiem ludzi czasami.

Mnie taż Kasia trochę uspokoiłaś, ale tak sobie myślę- dzidzia w dół, skurcze mi sie zaczynają, a jak mam skruconą szyjke do tego? NIc w piatek idę oddać krew to zagladnę do położnych żeby sie dopytać. tylko nie wiem jak sie dogadam. Mówię dobrze po angielsku ale z ginekologii brak mi słownictwa. Musze poszukać co nieco.
To nie tak Miranda, jesli ciaza przebiega fizjologicznie i nie ma z nia zadnych problemow wtedy nie ma wskazan do badania, jesli odczuwasz dolegliwosci ktore cie niepokoja powinno sie zbadac, nawet dla twojego spokoju, oczywiscie w sposob delikatny

Ja mam infekcję, więc sobie szyjkę sprawdzam sama jak aplikuje globulkę poprostu.
A co do choleostazy mojej koleżanki to ona ją 5 lat temu musiała w pierwszej ciązy przechodzić i dlatego ma ją teraz tak wcześnie bo w 22tyg. Wyobrażacie sobie, że się nikt nie zainteresował. A dziecko urodziło się z kompilkacjami i niedotlenieniem i karetką jechało do Akademii Medycznej do Gdańska. No ja bym już do tego lekarza nie poszła. Ale ona nadal chodzi...nie rozumiem ludzi czasami.
Bo swędzenie brzuszka i rąk lekarze często bagatelizują. A tu wystarczy skierowanie na wątrobowe, albo samemu 10 zł.

ja tez nie poszłabym do takiego,mnie w pierwszej tez lekarz zawalił i o mało nie byłoby mnie na świecie bo okazało sie,że mam zatrucie ciążowe i do tego małopłytkowość i podczas porodu potrzebne jest przetaczanie,ale naszczęście wszystko dobrze sie skończyło,ale do niego juz nie chodze,bo sie boje,ze znów cos zaniedba

reklama
hejka!!
do czwartku nie chodze do pracy tylko jezdze na kurs do Manchester (ile tam sklepów jest...) i poźno wracam więc mało mam czasu na BB. Troche czytam wieczorami, ale wszystkiego nie daje rady. Moze w weekend nadrobie :)

ja tez badanie miałam tylko jak byłam w Polsce, mam nadzieje że wszystko jest ok, bo nic mnie nie boli, nie miałam plamień ale byłabym spokjniejsza jakby ktoś mnie zbadał czasem. Licze na to że będę jeszcze w Polsce przed porodem i zobacze sie z moim ginem

Do góry