reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Iwonko ale gdzie ty masz te wysypke??Cholestaza to nie wysypka, to po prostu swiad bez wysypek, praktycznie bez przyczyn powoduja ja zolc watrobowa.
Ja np. boje sie konca czerwca bo zawsze jak kwitna trawy dostaje straszna wysypke na nogach, drapie sie do krwi
Dodam tylko ze np. Kuba mial alergie na pomidory a wysypke dostawal na brzuchu, potrzebna ci masz niestety pewnie ze sterdydem
ja mam wysypke na brzuchu taka drobną i wg tego co czytałam właśnei to jeden z objawów
mąż ma mi sprawdzic czy lekarka jeszcze dzis przyjmuje:-(

reklama
Iwonka w takim razie mam nadzieje ze to jednak nie to. Kolezanka przechodzila i cierpiala strasznie, ale zadnej wysypki nie miala.

Wlasnie zaglebiam temat cholestazy i znalazlam ze pierwszym objawem sa strasznie swedzoce stopy i dlonie. Az sama mnie zaswedzialo. Jesli bardzo sie martwisz a znam cie na tyle ze wiem ze sie martwisz lepiej sprawdz, zrob badania. W koncu cierpiec bez powodu nie mozna

Wlasnie zaglebiam temat cholestazy i znalazlam ze pierwszym objawem sa strasznie swedzoce stopy i dlonie. Az sama mnie zaswedzialo. Jesli bardzo sie martwisz a znam cie na tyle ze wiem ze sie martwisz lepiej sprawdz, zrob badania. W koncu cierpiec bez powodu nie mozna
zrobie badania dla świetego spokoju,ale moge dopiero w poniedziałek najwcześniej bo dzisiaj to tylko w szpitalu,a jak tam pójde to mnie zostawia,a nie moge tego dziecku zrobić
wiec na spokojnie musze przestac o tym myślec,bedzie dobrze

No fakt Iwonka komunia, a cholestaze leczy sie raczej tylko szpitalnie. Glowa do gory napewno bedzie dobrze

Wróciłam i już tłumaczę.
Iwonko bez nerwów ją od kilku tygodni swędziały dłonie i stopy a potem łydki. Innych objawów nie ma. Zostawili ją w szpitalu , żeby zrobić badania. I wyszło że ma ALP podwyższone, czyli to za pewne ta choleostaza, czyli zatrzymanie żółci. Leczy się to wit. K i maścią na ten świąd na rękach i nogach.

reklama
I ją jutro rano po obchodzie wypuszczą. Także spoko. Ta wysypka na brzuchu to co innego pewnie. Może od truskawek. Mniam ale bym sobie zjadła. U nas jeszcze nie ma. Wiadomo zimniej u nas.

Do góry