reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Ja jak poczuję, że potrzebuje pomocy to sama o nią poproszę. Koleżanki będę miała na telefon w każdej chwili. Ale najważniejszy będzie dla mnie mój, który w tym czasie będzie musiał mi pomóc i nie pozwoli zwariować. Reszta to dalszy plan.

reklama
Dzien dobry:)
Mika dlaczego nie poprosilas kogos zeby ustapil Ci miejsce w lawce? Zrob tak nastepnym razem... Na pewno nie siedzialy tylko starsze panie.

Ja wprowadzam sie do rodzicow po porodzie na ile bedzie trzeba. Mysle ze miesiac spokojnie wystarczy. Maja duzy dom i pokoj goscinny przygotowany dla mnie i malenstwa. Mama mnie namowila argumentujac ze pomoze mi przy pierwszych kapielach i zajmie sie mala jak bede chciala troche pospac. Na poczatku nie bardzo chcialam ale przekonalam sie ze lepiej jak nie bede calkiem sama bo to moje pierwsze dziecko i niech nie daj Boze cos sie stanie.

Hej dziewczyny!!
Ale sobie poczytałam!!:-)
Powiem wam że u mnie nie wiem jak to będzie do szpitala pewnie wpadnie moja siostra młodsza i starsza-ona będzie ze mną przy porodzie i oczywiście moi rodzice, ze strony męża to na pewno nikogo nie będzie.Ale za to potem w domu to masakra!!Mieszkamy z teściową a jej rady to w buty można wsadzić!!!!Jest na prawde starszą osobą i jak słyszałam co radziła nie dawno młodej mamie z rodzinki to wszystkich ciarki przechodziły-nie wiem jak to wytrzymam!!
Obawiam się tych gości bo rodzeństwo męża to się co tydzień meldują w niedziele mam nadzieje że tak potem nie będzie:wściekła/y::wściekła/y: musze o tym z mężem porozmawiać.

No ja tez poczytalam, i uciekam na zajęcia, niby słonko świeci ale chłodno jest, i wiatr, nie lubie jak taka pogoda bo nie wiadomo w co sie ubrac
milego poludnia dziewczyny :happy:

Mola ja ostatnio gotuję jak dla dziecka, tylko ziemniaki troche przypraw tarte warzywko, na które mam ochotę, zabielam odrobina mlekam i wszystko.

MMm widze że temat jedzonka a ja to ostatnio często robie chłodnik z pół litra kefiru naturalnego i maślanki do tego dodaje pokrojone warzywa np rzodkiewkę ogórek szczypiorek.A osobno gotuje wode z pokrojoną botwinką.Jak będzie miękka to wszystko studze i wlewam do reszty składników i przyprawiam.Warto dodać koperku.Potem na godzinke do lodówki i takie zimne PYcha!!
MOLA spróbuj bardzo prosto i szybko się robi.

reklama
Ja umiem tylko takie podstawowe zupy gotowac, np. pomidorowa. Od chlodniku specjalistka jest moja byla tesciowa wiec zawsze u niej jedlismy a moja mama od lat nie gotuje iec nie bylo sie jak nauczyc:)

Do góry