reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

MMm widze że temat jedzonka a ja to ostatnio często robie chłodnik z pół litra kefiru naturalnego i maślanki do tego dodaje pokrojone warzywa np rzodkiewkę ogórek szczypiorek.A osobno gotuje wode z pokrojoną botwinką.Jak będzie miękka to wszystko studze i wlewam do reszty składników i przyprawiam.Warto dodać koperku.Potem na godzinke do lodówki i takie zimne PYcha!!
MOLA spróbuj bardzo prosto i szybko się robi.
Brzmi calkiem latwo.Moze sprobuje, dzieki;-)

reklama
Ja umiem tylko takie podstawowe zupy gotowac, np. pomidorowa. Od chlodniku specjalistka jest moja byla tesciowa wiec zawsze u niej jedlismy a moja mama od lat nie gotuje iec nie bylo sie jak nauczyc:)
Ja nie jestem specjalistką od gotowania ale powoli się ucze lubie robić coś czego u mnie w domu się nie jadło bo jak zepsuje smak to nic się nie stanie bo nikt nie wie do końca jak to powinno wyglądać i smakować:-D

Ja dzis kotleciki drobiowe zrobie, mniam, ziemniaczki i buraczki. A na sobote kapustke mloda juz dostalam bedzie kapusniaczek:tak::tak:
Dyskusja sie rozpetala widze na temat pomocy po porodzie u mnie mile widziana kazda, bo juz widze Mateusza trzymajacego sie kurczowo spodni a kolo cycka Miloszka:szok::szok::szok:

Mola w gotowaniu intuicja to podstawa, rutynowo nie zawsze wychodzi.
Tak jak pomidorową, możesz ugotować każdą inną zupę- tylko wyobraźnie może Cię ograniczyć;-)

Ja dzis kotleciki drobiowe zrobie, mniam, ziemniaczki i buraczki. A na sobote kapustke mloda juz dostalam bedzie kapusniaczek:tak::tak:
Dyskusja sie rozpetala widze na temat pomocy po porodzie u mnie mile widziana kazda, bo juz widze Mateusza trzymajacego sie kurczowo spodni a kolo cycka Miloszka:szok::szok::szok:
Oj Kasiu Ty na pewno sobie poradzisz!!!!!!ale rzeczywiście będziesz miała mało czasu do odpoczynku!!

Ja bym chciała aby mama się wprowadziła do mnie na pare dni, ale mój M się nie zgadza. W takim wypadku mam nadzieję że będzie przychodzić na parę godzin aby mi troche pomóc. Nie wiem jak będzie z pracą u mojego M czy przypadkiem nie będzie gdzieś na wyjeździe :tak:

ja mloda kapustke juz wczoraj wieczorem ugotowalam.... ale kolezanki mnie wyciagnely do restauracji i nie zjadlam.. ale bedzie na dzis ;-) uwielbiam ostatnio mloda kapustke.. i salatke pomidory z cebulka. na kilogramy! ;-) Bogu dzieki, bo dzieki temu troche zastopuje z przyrostem wagi hi hi hi

Mola w gotowaniu intuicja to podstawa, rutynowo nie zawsze wychodzi.
Tak jak pomidorową, możesz ugotować każdą inną zupę- tylko wyobraźnie może Cię ograniczyć;-)
Wiem tylko ze mi tej intuicji brakuje. Gotuje albo na pamiec albo z przepisu dokladnie:tak: Jak mi wyjdzie nijaki smak w efekcie koncowym to nie bardzo umiem ocenic czego brakuje:tak:

Gosiu ja tez dzis gotuje mloda kaupste
Moj M byl u dziadkow na wsi i przywiozl mi dwie mlode gloweczki
A pomidorki tez wcinam kilogramami mniam:-)

reklama
Do góry