reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2009

Co do L4 ja nie miałam problemu zadzwoniłam do pani G i powiedziałam, że źle się czuje i czy wypisze mi L4 od poniedziałku (wizytę miałam na wtorek). Powiedziała, że nie ma sprawy i jak się źle czuje żebym się zwolniła i pojechała do domu:tak:.

Teraz się tak zastanawiam czy mogę zostać w domu już do końca, bo strasznie nie chce mi się do pracy wracać tym bardziej, że muszą mnie przenieść z mojego oddziału do innego za względu na przepisy (praca przy komputerze).

Po za tym wszyscy u nas ostatnio chorują w pracy, a nie chciałabym narażać Kruszynki. Muszę porozmawiać z panią G o L4. Wizyta dopiero 3.02, a 30.01 mam badania prenatalne i troszkę się boję :-(.

reklama
taszka74 masz 100% racji!;-) Nie ma co się przyzwyczajać do jednego lekarza, w końcu chodzi tu o dobro naszych maleństw!
Ja wszystkim ciężarnym polecam L4. Jest czas na przygotowanie się odpowiednie na przyjście na świat kruszynki:tak:

cześć dziewczyny..ale sie rozpisałyscie? 11 stron musiałam doczytać:-)

samopoczucie od rana całkiem całkiem. ale cos sie dzieje z moimi nogami.strasznie drentwieja mi uda.takie dziwne skurcze mam w nocy.a i ze spaniem coraz gorzej.noce nie przespane.a i na brzuszku coraz gorzej spć.a tak uwielbiam spać na brzychu.teraz sie juz troche boje ze maleństwo uciskam.

co do lekarzy,szefów i pracy to strasznie sie ciesze ze nie muszę przez to przechodzic, z jednego wychowawczego przechodze na drugie.co prawda w miedzy czasie musze miec przepracowane 3 msc ale u mojego szefa da sie wszystko załatwić ze nie bede musiała chodzić.:tak:

miłego dnia zycze;-)

Hj Laski,

Roksana, tez miałam takie skurcze w nocy. Są one najczęściej skutkiem niedoboru magnezu. Ja piję takie rozpuszczalne - naprawde pomogło. Teraz tylko sporadycznie łapie mnie w nocy skurcz. Czasami jak się budzilam w nocy to nie czulam swojej ręki lub nogi. Okropne uczucie.

mi z kolei dokucza ból pleców. Rodzice mowią ze to korzonki. Boli mnie caly dół pleców i.... półdupek :-D I mam problem, zeby podniesc noge do góry jak leżę na plecach. Może znacie na to jakieś sposoby?

Czesc. A mnie dzis znow zaczyna bolec glowa, chyba do kawy sie zmusze, mama poleca mi amol, chyba sobie skronie natre moze troche przejdzie.
Roksana Leila dobrze mowi kup sobie magnez powinien pomoc.
A z panem kibelkiem tez coraz czesciej rozmawiam, niestety

Hej Leila,
Ja miałam takie bóle pleców,
sposobów specjalnie nie mam, lekarz kazał mi wziąć paracetamol i po jednej tabletce przeszło

teraz tez mnie plecy czasem bola ale już nie tak mocno

Weekend spedzilam prawie caly poza domem. W niedziele zjadlam przepyszne lody wedlowskie i jak tylko wrocilam do domku to cale oddałam panu kibelkowi. Zaraz potem dopadlo mnie uczucie maksymalnego osłabienia i do konca przelezałam w wyrku.

Dzis z kolei znowu podbrzusze daje mi sie we znaki. Dzwonilam do lekarza i powiedzial mi, ze jak to nie sa bóle "jak na miesiączke" to nie mam sie czym przejmować. Tylko co to są te bole jak na miesiączke? Nigdy nic mnie przed okresem nie bolało. Umialybyscie opisac taką dolegliwość zeby wiedziec na co zwracac uwagę? Mnie tak co jakis czas zaboli brzucholek. Nie jest to ból jednostajny.

Dziewczyny, powodzenia z tym L4. Co za durni lekarze, ze nie chcą dać zwolnienia! Nie rozumiem tego.

reklama
Leila83 mie tez strasznie boli prawy półdupek....to taki dziwny ciągnący ból objawiający sie przy wstawaniu, chodzeniu, schylaniu sie itp. Słuchajcie, ten bolacy poldupek to od fasolki ??? Słyszałam gdzieś, że taki ból może przekształcić się w rwę kulszowa...nie wiem ile w tym prawdy... W środe ide do gina to podpytam .

Do góry