reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2009

mam na czas nieokreslony :-)

Aneczka tak w ogole bardzo dobrze Cie rozumiem, moj M wyjechal na szkolenie 2 tygodniowe i ja juz fioła dostaje :-( jedyne z kim moge pogadac to koty, ale cos kurde odpowiadac nie chca ;-) ale jeszcze tylko 5 dni :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
a ja już mam kłopoty w pracy , dziwnym trafem jak tylko wyszło ze jestem w ciąży to zaginęła moja książeczka zdrowia która była w w aktach pracowniczych a bez niej nie mogę pracować "praca w handlu" i muszę robić wszystkie badania łącznie z kalem a to trwa 2 tygodnie więc jak poszłam do lekarza ogólnego po skierowanie to dala mi L4 ze względu na to że źle się czułam a poza tym byłam trochę zaziębiona teraz czekam na wyniki z sanepidu L4 mam do jutra szew natomiast nalegał żebym już została na tym L4 do końca ciąży bo on niema warunków pracy dla mnie a ja głupia jak byłam na wizycie u gin. to zapytałam czy dostanę L4 w takiej sytuacji a on odmówił powiedział że mają stworzyć takie warunki żeby było dobrze ale mi bylo głupio niewiem co szew nato jutro jak mu powiem że niemam tego L4

taszka jeżeli ty chcesz być na zwoklnieniu to ja widze jedno rozwiązanie - zmienić lekarza...to troche głupi argument "musi stworzyć warunki" - jak nie może bo taka specyfika pracy to na zwolnienie i tyle...

poza tym mam pytanie bo podobno przysługuje w ciąży 182 dni L4 czy jak dostałam L4 od lekarza ogólnego a było zaznaczone że jestem w ciąży to już te dwa tygodnie się wliczają w te 182 dni sory za takie pytanie ale nie często kożystalam z L4 i niemam o tym pojęcia może ktoras z was wie jak to jest

pracuje jako barman - kelner poza tym lokal jest czynny do 24 a ciężarna może pracować do 21 a wątpię by zmienniczka chętnie poszła na same popołudniówki żebym ja mogła pracować tylko na rano

wiecie co, w stanach stworzyli nowe pieluszki, nazywają się g diapers.
wyglądają jak papmersy, składaja się z bawełnianych majteczek zapinanych z obu stron i z wypełnienia z biodegradowalnych składników, zero plastiku
Takie wypełnienie się wyrzuca.
Podobno w warunkach naturalnych taki wkład rozkłada się od 50 do 150 dni
a plastikowe pieluszki potrzebują na to 500 lat

gDiapers - Love at first flush. gDiapers the new flushable diaper.

ciekawe czy u nas też sa te pieluchy?

W najbliższym czasie niestety tych pieluszek w Polsce nie będzie, bo nikt nie potrafi producenta do sprzedaży namówić;-)

reklama
Do góry