reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2009

Kasia, myslalam ze jak Mateuszek chory to raczej pospi, a tu popatrz rozrabiaka jeden!
czy to znaczy ze lepiej juz mu troszke?
a Ciebie czemu skora na twarzy swedzi, moze przesuszona?

reklama
Mewa on nienawidzi spac, jak ma okazje nie spac to wykorzystuje do cna.
Nie wiem co z ta skora, przesuszona raczej nie jest bo ja raczej cere tlusta mam, probowalam roznych kremow i nic a nawet gorzej po nich, niby nic nie widac a swedzi ze szok:szok:

ja z kolei mam bolace piersi, wokol sutkow to nawet dotknac nie moge, tak zbrozowialo, jakos zgrubuialo, nie wiem czy to normalne...:no:
juz nie mowiac ze zmienilam stanik z b na d, a w tym tempie to znow musze dkupic wkrotce wiekszy...
po karmieniu mi piersi wroca do dawnego ksztaltu??
bo ja nie chce takich duzych!!

no widzialam filmik:-) bardzo ruchliwe dziecko masz, nic dziwnego ze nie lubi spac, ma za duzo energii

a z ta skora to nie wiem, moze masz reakcje na krem wlasnie?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mewa mam to samo tez strasznie mnie bola brodawki zgrubialy, sciemnialy, ale to normalne, niestety. Co do piersi po karmieniu to zmniejsza sie ale niestety choc nie u wszystkich moga sie po prostu wyciagnac. Stracic sprezystosc. Tak jest w moim wypadku, niestety.

no widzialam filmik:-) bardzo ruchliwe dziecko masz, nic dziwnego ze nie lubi spac, ma za duzo energii

a z ta skora to nie wiem, moze masz reakcje na krem wlasnie?
O to chodzi wlasnie, ze ja kremow nie uzywam a probowalam bo mialam nadzieje ze zmniejsza dolegliwosc, musze sie w aptece dopytac co by na to pomoglo.
Ruchliwy to malo powiedziane, jak sie urodzil to pokopal polozna, raczki nozki caly czas w ruchu, jak mial 5 msc nauczyl sie sam siadac bo lezenie mu nieodpowiadalo, 7msc wstawal przy meblach, a teraz jak chodzi to od rana do nocy biega:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dzieki Kasia, bo juz myslalam ze jakies zapalenie mi sie zrobilo, no ale jak normalne to wytrzymam:tak: kupilam sobie krem na sprezystosc i na rozstepy i sie raczej smaruje regularnie to mloze sie troche tylko wyciagna... no trudno sie mowi, matka bede to po co mi fajny biust w sumie;-)

no zapytaj koniecznie w aptece!
A Mateuszek to rzeczywiscie ruchliwy..:-D Starszy tez taki sam?

Kit z biustem wazniejsze dziecko, karmienie jest cudne. Mysle ze porzadny biustonosz do karmienia tez moze miec znaczenie:-D

no zapytaj koniecznie w aptece!
A Mateuszek to rzeczywiscie ruchliwy..:-D Starszy tez taki sam?
Starszy w brzuchu i do roku byl grzeczny i malo ruchliwy, ale jak zaczal chodzi to podejrzewalam ADHD. Teraz obaj biegaja po domu jak szaleni, matko droga mam nadzieje na spokojna, cichutka grzeczna coreczke:wściekła/y::wściekła/y:

Wierze na slowo z tym karmieniem:-) A wiesz ze tu w Anglii to normalnie namawiaja kobiety na naturalne klarmienie bo w odwrocie jest, rzadkosc ze ktoras karmi
Mnie tam namawiac nie musza!

Z calego serca Ci zycze smerfetki grzeczniutkiej i spokojniutkiej wiec:-) takiej Nataleczki slodkiej, 25 masz to usg? Chyba wtedy sie juz cos moze okazac...;-)

No i bardzo dobrze. Powiem ci ze w Polsce to wiekszosc matek tylko w szpitalu karmi a jak wroca do domu to buch na mieszanke bo wygodniejsze, dziecko dluzej spi i nie musi byc tak czesto karmione. Ale sama ta swiadomosc ze to dzieki tobie malenstwo rosnie, rozwija sie jest wspaniale. Mateusz na moim mleku, nie dopajalam w ciagu 6 tyg przytyl 2400g.
Tyle ze ja mam tendencje do zastojow i musze miec porzadny laktator, mialam reczny avent i sprawdzil sie super

reklama
mam 25ego ale nie licze na to ze cos sie dowiem bo kiepski sprzet maja w przychodni. na poczatku kwietnia wybieram sie prywatnie na 3D wtedy mysle ze na bank sie dowiem i wkoncu bede wiedziala roze czy blekity kupowac:wściekła/y::wściekła/y:

Jak sie nie dowiesz to niespodzianke bedziesz miec, to tez moze byc fajne, ja tak mialam w pierwszej. Kuba sie chowal i do kona nie wiedzialam co urodze, choc mialam przeczucie na synka

Musze malego uspic:-)

Do góry