Hej dziewczynki :-)
co do przyspieszenia porodu to oczywiście słyszałam o wszystkich sposobach, które tu wymieniłyście ale też słyszałam o zjedzeniu malin i piciu naparu z liści malin!
od samego początku ciaży wszyscy mi mówili nie jedz malin, nie pij herbaty malinowej bo wywołuje skurcze i moze dojsć do poronienia
a pod koniec ciąży jeśli chcemy przyśpieszyc poród to maliny sa jak najbardziej wskazane
jeśli ktos lubi to warto spróbować
Janbor fajnie że wybawiłaś sie na weselu
w końcu to nasze ostatnie podrygi
nie licząc tańców jakie powinniśmy wyczyniać na piłce czy worku sako
Gosiu powinnaś bacznie obserwować swojego maluszka! najlepiej w ciągu jednej godziny policzyc ilosć ruchów! mój mały od kilku dni jest aż za bardzo aktywny i zastanawiam sie czy przypadkiem nie chce już sie wypchnąć na ten świat, bo tak bardzo sie kręci
Claudi nie przejmuj sie tym co mówią lekarze o twoim maluchu! mój w 32 tygodniu ważył 2270g czyli sporo a nie mam ani cukrzycy, ani problemów z ciśnieniem i wszystkie wyniki krwi i moczu są rewelacyjne! niektóre dzieci poprostu są duże i tyle
należy sie tylko cieszyć, bo potem takiego grubaska wygodniej złapać niż taką wątłą malutką chudzinke
KasiuW uważaj na siebie i duzo sobie odpoczywaj! jeśli nie musisz to nie wychodż z domu bo ta pogoda jest taka zmienna, zdradliwa i nigdy nie wiadomo co za infekcje można złapać! dużo zdrówka życze
Viviana mi też sie dzisiaj śniło że zmieniałam pieluszke i nie posmarowałam pępka spirytusem i jak sobie o tym przypomniałam to przy pępku był stan zapalny i wielka rana brrrrrrr. Z tym pępkiem to pewnie dlatego mi sie śniło bo ostatnio kupiliśmy z mężem spirytus żeby zrobić z niego spirytus 70% i mój mąż potem mi opowiadał że śniło mu sie że po kąpieli zajmował sie dzieckiem i maluch miał aż 3 pępki do smarowania hihihi
nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego jak my to wszystko przeżywamy i jak to działa na naszą podświadomość
Olu faktycznie to wszystko kosztuje sporo kasy
ale przynajmniej wiesz, że masz najlepszą opieke dla siebie i maluszka