reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Dzisiaj wstawiliśmy łóżeczko,nie wiedzialam,ze taka drobnostka sprawi nam tyle radosci:-D.
Ja mam wizyty co dwa tygodnie od miesiąca,na kolejną jade w czwartek.W sumie juz nie moge sie doczekac,niepokoi mnie ta mała aktywność bobasa...ech,ja zawsze z tym samym mam problem,pokopałaby troche to bym sie uspokoiła:-),a tu tylko delikatne ruchy.

reklama
Naur dziękuje za odpowiedź :tak:
Sylwia przechlapane z tymi wodami! ale faktycznie lepiej iść do szpitala szybciej bo przecież martwiłaś sie że nie zdążysz dojechac do szpitala zwłaszcza że masz kawał drogi :szok: a jeśli czeka cie cesarka..... hmmmmm wiem że wszystkie wolimy poród naturalny ale dla zdrowia maluszka zniesiemy wszystko :tak:
Syska jak my złożyliśmy łóżeczko to poleciały mi łzy ze wzruszenia :tak: uświadomiłam sobie wtedy ze już niedługo nasz upragniony maluszek będzie z nami :rofl2::tak::-)

Syska ja ci delikatnych ruchów zazdroszczę, bo z moim bobo już wytrzymać nie mogę!
Mi radość sprawia nawet kupno szczoteczki do włosków, hihi.

Sylwia ale ja nie mam wcale mokro ani nawet nie musze nosić wkładek bo śluzu nie mam wcale więcej jak przed ciążą. A to wczorajsze było duże, gęste i jednorazowe.
No to powodzenia w szpitalu, może cię wypuszczą jeszcze.

Raabit nie za maco :-)
A Sylwia zdaje się, że ty wolisz cesarkę? A jeśli nawet nie to nie ma strachu, byleby było dobrze!

Naur Sylwia woli cesarke? jakoś nie zarejestrowałam tego :szok: no w każdym razie Sylwia czy wolisz cesarke czy poród naturalny to i tak liczy sie żeby malutka urodziła sie zdrowa! :tak: a w jaki sposób to już nie ma znaczenia :-):tak:

Tak mi się wydaje, ale głowy nie dam. Jakoś była o tym mowa kilka dni temu.

Spadam do wyrka poczytać, bo nie mam ochoty się kłaść, bo zacznie się rozróba i bóle. Ot uroki stanu błogosławionego...kto to wymyslił taka nazwę!!!

Ja mam wizytę po 3 tygodniach od ostatniej:tak::-)niewiem kiedy będzie następna:no:;-)a co do seksu to nic z tego bo gin. mi zabroniła:szok::angry:już ponad 2 miesiące temu:baffled::eek:

Spokojnej nocy

Chodziło mi o to że teraz między wizytami wypadnie 3 tyg. odstępu:tak:a na następną zobaczę kiedy gin. będzie mi kazała przyjść:tak:Musiałam wyjaśnić bo tak napisałam że sama nie mogłam zrozumieć własnych słów:-D:-D:-D

Naur kochana to faceci pewnie wymyslili żeby nazwać ciąze stanem błogosławionym...:-p

Z tym czopem to też słyszałam i czytałam ze może odchodzić częsciowo i to też jest normalne.Niektóre kobiety (pierwszoródki) nawet 4 tygodnie chodziły już bez czopa także nie ma się co przejmować.

Sylwia trzymam kciuki żebys długo w tym szpitalu siedziec nie musiała.
Li_monka mam nadzieję że ta infekcja to nic poważnego i że wszystko bedzie ok.

Dobra dziewczynki rozpisałyscie sie na maxa a ja juz padam na ryjek więc dobrej nocy życze jutro się odezwe już będąc w domu sama:sad:
Sorrka że nie odpisałam każdej ale naprawde nie mam już siły na nadrabianie zaległosci.
Buziaczki

reklama
Witam . Ja już nie spię. Od 5 dni o 5 rano budzą mnie mdłości:szok:Czy to jest normalne????????????? Na początku ciąży ich nie miałam.
Może jestem egoistką, ale chciałabym już końca ( ja chyba wolę cesarkę:-))Od środy zostanie 6 tygodni. Tak np za 3 tyg. NAUR czy córcia po urodzeniu leżała w inkubatorze? ( chyba tez 3 tyg przed terminem). Ja już nie wyrabiam............te podróże, te diagnozy. Ostatni pani docent powiedziała o sercu" nie mam się czego przyczepić"Gdy mąż zapytał , czy mozemy być juz spokojni, ona "hmmmmm wada jest" I weź to zrozum człowieku.
Mam tyle wód,że Majka swobodnie pływa - raz głowa w górze a raz na dole, a jest juz spora ok 2 kg. Ciekawe co zrobi przed porodem.
NAUR ja myślę, że u CIebie mógł być czop. Ale wyczytałam, ze przy drugim dziecku, to moze być 3-4 tyg przed porodem.
Acha gdybyśmy sie już nie widziały, to dla uparciuchów............sperma może wywołać poród w 38-39 tyg. Coś zawiera i to coś otwiera szyjkę:-)

Do góry