reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Jestem spowrotem:-:)-:)-(
KTG w porzadku, rozwarcie na 2 paluchy, szyjka bardzo skrocona, maly cisnie sie na swiat:tak:, cisnienie 110/70 takze wszystko ok.
Skurcze regularne ale to rozwarcie jeszcze za male.
A wiec czekamy........w domku przy paczkach i kawie:-)

Madeline
jak milo ze opisalas troszke swoje doswiadczenia z dzieciaczkiem.
Naur twoja Ulenka znowu grzeczniunia, a w brzucho troche kremiku i bedzie jak nowy:-)

Czarnula jak tam twoj dzidzia????

reklama
Naur zazdroszcze tak szybkiego powrotu do wagi sprzed ciązy ale u mnie to raczej mało prawdopodobne 23 kg na plusie:-:)no:

Elis nigdy nic nie wiadomo co Twoja dzidzia wymysli?? Może sie rzeczywiscie pojawi w poniedziałek:happy::rofl2:

MROZIK GRATULACJE DLA CIEBIE I SYNKA!!!!!!!!!!!!
KOLEJNA NIESPODZIANKA

Wracaj szybko do sil i do nas z relacjami i zdjeciami:tak:

Janbor fajnie by bylo, lekarz mowi ze to odbedzie sie spontanicznie.Akcja gna sama do przodu , zostalo tylko czekac.

Tak czytam co napisalam , paczkach to znaczy nie torbach a slodkich paczkach do kawy, rany jak mnie wkurza ta francuska klawiatura, bez polskich znakow czasami zmienia sie znaczenie zdania:confused2:

Elis
kurka ty masz jeszcze troszke czasu, maluszek chce widocznie jeszcze u mamy posiedziec, chociaz te twoje bole moze cos przyspiesza???

ola niby mam skonczony 38 tydzien wiec nie mialabym nic przeciwko gdyby sie zdecydowalo a w bole nie wierze bo mam je nie pierwszy i nie ostatni raz:-p

MROZIK GRATULUJE! :tak: a termin miałaś na 20 sierpnia! dobrze, ze masz juz to z głowy :tak:
dużo zdrowia życze dla ciebie i maluszka :tak:

Ciekawe czy u Mrozik skończyło sie na cc czy urodziła naturalnie? :tak:

Janbor tak długo sie nie odzywałaś że myślałam że ty już rozdwojona :-p

Ola ciesze sie że wszystko dobrze! teraz delektuj sie pączkami i kawką bo potem to juz takich frykasów nie zjesz :tak:

Elis lepiej poczekaj do terminu ze swoim porodem :-)

Kira daj znać jak tam po KTG? :tak:

A u mnie skurcze chociaz nie są regularne :szok: moze w końcu coś sie zacznie? to juz 2 dni po terminie :wściekła/y: a moze jak jutro pojedziemy do szpitala to mnie już zostawią? no zobaczymy..... :-D

WIELKIE GRATULACJE MROZIK

A ja w dalszym ciągu bez objawów... No poza tymi palcami lekko spuchnietymi, wczoraj nawet zdjęłam obrączkę i pierścionek. Mąż nalegał, bo jak miał uraz ręki to w szpitalu chcieli rozcinać, i nieżle się namęczył, żeby ją zdjąć na mydło. W sumie to nie wiem, czy wtedy jeszcze bardziej nie rozwalił tego palca, bo on był w najgorszym stanie...

reklama
Witam,ja już po:tak:
Wreszcie czegoś konstruktywnego sie dowiedziałam:tak:
Młoda,świetna lekarka i przemiła położna-:oo2:zdaza sie:-D
Wszystko mi wyjasniła:tak:z tym magnezem to jest tak-na cisnienie jest idealne,fakt hamuje skurcze,ale przepowiadajace-jak sie zacznie akcja porodowa nic jej nie zatrzyma:-Dwiec ok:tak:
Ciśnienie piekne 125/80-nareszcie sie unormowało,jak tylko podskoczy powyżej 140/90-zgłaszam sie do szpitala i powiedziala zeby nie dac sie zbywac:tak:
Pytała czy dobrze sie czuje,powiedzialam ze od 2 dni nie za bardzo-boli wszytsko naraz-powiedziala ze jezeli tak wczesniej nie bylo to znaczy ze cos sie zaczyna:tak:
Skurcze przepowiadajace nie wyjda na KTG,czasem pokazuje jak sa silne(dla aparatu)a te procenty co tam sie wyswietlaja to sa ruchy maluszka:happy2:Nie wiem ile w tym prawdy-w każdym razie mnie uspokoiła,a to najważniejsze,teraz cierpliwie czekamy az Adaś postanowi sie z nami spotakac:tak:
Mrozik,ogromne gratulacje-masz wreszcie maluszka przy sobie:tak:
Ola-no to czekamy teraz na wiadomości od Ciebie:-)
Elis-nie ma reguły na to że dzidzia sie mniej rusza-nie jest to nawet potwierdzone badaniami-szukałam na ten temat.Czasem po prostu kobiety odczuwaja słabiej ruchy przed porodem-ale nie wszystkie.Mój synek jest bardzo aktywny,i nie licze na spadek aktywności:-Dna szczescie nie przeklada sie to na czas po urodzeniu:happy2::-D
Janbor witamy 2 w 1:-p
Madeline-dziekujemy za informacje,na pewno nam sie przydadzą i strasznie Ci zazdroszcze tych chwil z Williamkiem:tak:
Raabit-nadal 2 w 1 -czekamy dalej co;-):-D

Do góry