reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Jestem spowrotem:-:)-:)-(
KTG w porzadku, rozwarcie na 2 paluchy, szyjka bardzo skrocona, maly cisnie sie na swiat:tak:, cisnienie 110/70 takze wszystko ok.
Skurcze regularne ale to rozwarcie jeszcze za male.
A wiec czekamy........w domku przy paczkach i kawie:-)

Madeline
jak milo ze opisalas troszke swoje doswiadczenia z dzieciaczkiem.
Naur twoja Ulenka znowu grzeczniunia, a w brzucho troche kremiku i bedzie jak nowy:-)

Czarnula jak tam twoj dzidzia????

reklama
Naur zazdroszcze tak szybkiego powrotu do wagi sprzed ciązy ale u mnie to raczej mało prawdopodobne 23 kg na plusie:-:)no:

Elis nigdy nic nie wiadomo co Twoja dzidzia wymysli?? Może sie rzeczywiscie pojawi w poniedziałek:happy::rofl2:

MROZIK GRATULACJE DLA CIEBIE I SYNKA!!!!!!!!!!!!
KOLEJNA NIESPODZIANKA

Wracaj szybko do sil i do nas z relacjami i zdjeciami:tak:

Janbor fajnie by bylo, lekarz mowi ze to odbedzie sie spontanicznie.Akcja gna sama do przodu , zostalo tylko czekac.

Tak czytam co napisalam , paczkach to znaczy nie torbach a slodkich paczkach do kawy, rany jak mnie wkurza ta francuska klawiatura, bez polskich znakow czasami zmienia sie znaczenie zdania:confused2:

Elis
kurka ty masz jeszcze troszke czasu, maluszek chce widocznie jeszcze u mamy posiedziec, chociaz te twoje bole moze cos przyspiesza???

ola niby mam skonczony 38 tydzien wiec nie mialabym nic przeciwko gdyby sie zdecydowalo a w bole nie wierze bo mam je nie pierwszy i nie ostatni raz:-p

MROZIK GRATULUJE! :tak: a termin miałaś na 20 sierpnia! dobrze, ze masz juz to z głowy :tak:
dużo zdrowia życze dla ciebie i maluszka :tak:

Ciekawe czy u Mrozik skończyło sie na cc czy urodziła naturalnie? :tak:

Janbor tak długo sie nie odzywałaś że myślałam że ty już rozdwojona :-p

Ola ciesze sie że wszystko dobrze! teraz delektuj sie pączkami i kawką bo potem to juz takich frykasów nie zjesz :tak:

Elis lepiej poczekaj do terminu ze swoim porodem :-)

Kira daj znać jak tam po KTG? :tak:

A u mnie skurcze chociaz nie są regularne :szok: moze w końcu coś sie zacznie? to juz 2 dni po terminie :wściekła/y: a moze jak jutro pojedziemy do szpitala to mnie już zostawią? no zobaczymy..... :-D

WIELKIE GRATULACJE MROZIK

A ja w dalszym ciągu bez objawów... No poza tymi palcami lekko spuchnietymi, wczoraj nawet zdjęłam obrączkę i pierścionek. Mąż nalegał, bo jak miał uraz ręki to w szpitalu chcieli rozcinać, i nieżle się namęczył, żeby ją zdjąć na mydło. W sumie to nie wiem, czy wtedy jeszcze bardziej nie rozwalił tego palca, bo on był w najgorszym stanie...

reklama
Witam,ja już po:tak:
Wreszcie czegoś konstruktywnego sie dowiedziałam:tak:
Młoda,świetna lekarka i przemiła położna-:oo2:zdaza sie:-D
Wszystko mi wyjasniła:tak:z tym magnezem to jest tak-na cisnienie jest idealne,fakt hamuje skurcze,ale przepowiadajace-jak sie zacznie akcja porodowa nic jej nie zatrzyma:-Dwiec ok:tak:
Ciśnienie piekne 125/80-nareszcie sie unormowało,jak tylko podskoczy powyżej 140/90-zgłaszam sie do szpitala i powiedziala zeby nie dac sie zbywac:tak:
Pytała czy dobrze sie czuje,powiedzialam ze od 2 dni nie za bardzo-boli wszytsko naraz-powiedziala ze jezeli tak wczesniej nie bylo to znaczy ze cos sie zaczyna:tak:
Skurcze przepowiadajace nie wyjda na KTG,czasem pokazuje jak sa silne(dla aparatu)a te procenty co tam sie wyswietlaja to sa ruchy maluszka:happy2:Nie wiem ile w tym prawdy-w każdym razie mnie uspokoiła,a to najważniejsze,teraz cierpliwie czekamy az Adaś postanowi sie z nami spotakac:tak:
Mrozik,ogromne gratulacje-masz wreszcie maluszka przy sobie:tak:
Ola-no to czekamy teraz na wiadomości od Ciebie:-)
Elis-nie ma reguły na to że dzidzia sie mniej rusza-nie jest to nawet potwierdzone badaniami-szukałam na ten temat.Czasem po prostu kobiety odczuwaja słabiej ruchy przed porodem-ale nie wszystkie.Mój synek jest bardzo aktywny,i nie licze na spadek aktywności:-Dna szczescie nie przeklada sie to na czas po urodzeniu:happy2::-D
Janbor witamy 2 w 1:-p
Madeline-dziekujemy za informacje,na pewno nam sie przydadzą i strasznie Ci zazdroszcze tych chwil z Williamkiem:tak:
Raabit-nadal 2 w 1 -czekamy dalej co;-):-D

Do góry