reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Dziewczyny jak Wam robią KTG to nie ma żadnych cyferek??????????( na tym aparaciku) U mnie są: po lewej tętno dzidzi, a po prawej liczba oznaczająca czy są skurcze( ktoś mówił ,że jak>20 to są).Ja ostatnio miałam 15, 16 - ginek okresliła to jako lekkie stawianie brzuszka. Przy następnym KTG patrzcie na aparacik :-)

reklama
dzięki Kira myslałam ze sama poznam po wypisie mi tylko lekarz powiedział ze to niedługo moze nawet w przyszły tygodniu cos sie zacznie i tyle.

NATALKA nie znam się, ale 10 to chyba nie stawianie:-) Ja miałam 15,16 , ze 3 razy >20 i też nic nie czułam. Ale widzę, że coś się dzieje ( nie czuje tego) .Na pierwszym KTg było 7,8

No widze, ze powstawałyście:-) a ja sie przywitałam i skoro nikogo nie było to sobie na neciku poszperałam, umyłam głowke i koło 8 poszłam jeszcze na chwile do łozeczka:-)

Teraz męzus robi sniadanko i kawusie a potem jedziemy do hurtowni po materacyk do łozeczka;-):-D:-D jestem tak podniecona tym, że dzisiaj łozeczko złozymy, że ktos obcy to by sobie pomyslał, że zwariowałam.Nawet nieprzespana noc mi nie przeszkadza:-);-)

Raabit ja tez mocno trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę i mam nadzieję, że sie Twoj Maciuś szybko zdecyduje na opuszczenie swojej "kawalerki bez światła i ubikacji" i dołaczy do zmęczonej mamusi i wyczekującego tatusia:-)

Kira super, ze wreszcie sie wyspałaś i dobrze sie czujesz:-) może Twój organizm nabiera sił do rychłego porodu;-) oby tak było, bo tez juch troche sie męczysz.

Madzia dzieki za infor odnośnie KTG bo ja sie też zastanawiałam jak sie te wykresy odczytuje.

Ciekawe jak tam Gosia??:confused:

A ja tez miałam z rana dosyc silne bóle jak na okres i mam nadzieje, ze do nastepnego piątku, kiedy to mam KTG sie cos ruszy, bo to w końcu juz 40 tydzień bedzie:-)

cześć dziewczynki :-)

Na samym poczatku Wszystkiego Naj Naj dla Mongei i jej córeczki oby mała chowała się w zdrówku:-)
Widzę że większość z was ma dobry humorek:tak: nocki w miare przespane :-)moja w sumie też wtym 3 x wc;-)
Wczoraj dostałam dość bolesnych skurczy:szok: na poczatku nie było źle ale około północy nie było ciekawie chyba mała na dobre sie wstawia w kanał bo strasznie mnie rozpierała miednica pachwiny i spojenie łonowe. Naszczęscie po ciepłym prysznicu przeszło i w nocy był spkój, ale ledwo sie obudziłam juz brzuszek się stawia i znow czuje to napieranie w dole:angry:
Zostało mi 6 dni mam nadzieje że malutka wytrzyma choć wierci się niemiłosiernie. Macice mam juz bardzo nisko, więc bidulka pewnie nie ma juz miejsca i jej niewygodnie. Coraz bardziej się denerwuje przed tym cięciem .... w czwartek to chyba zapodam sobie jakies leki uspokajające:baffled:Bezsensu że musze juz w czwartek po południu staiwć się w szpitalu ząłoże się , że nie prześpie tej nocki, ale co tam byle do rana i żeby jak najszybciej zrobili cc a wtedy to już nic nie będzie sie liczyc oprócz mojej córeczki:-)
No nic dziewczynki koniec marudzenia czas iść troszkę posprzątać:confused:
Miłego dnia wam życzę:-):tak::-D

hej dziewczynki:-)
widze ze nocki średnio udane,ale humorki nawe nawet:-)
mój mąż mi dzis mówił ze starsznie w nocy chrapie:zawstydzona/y:nigdy mi sie to nie zdazalo:szok:

Natalka w koncu Twoj organizm zaczyna sie na calego przygotowywac do porodu:tak:u mne jeszcze cisza

Edyko trzymamy kciuki za Ciebie.staraj sie nie myslec o cesarce tylko o tym co bedzie pozniej,czyli o swoim maluszku:tak:a moze lepiej jakby malutka jednak chciala wyjsc wczesniej,np we wtroek,nie stresowalabys sie tak:tak:

Janbor udanych zakupów i składania łóżeczka:-)my jeszcze poczekamy z tym pare dni

Kira a Twój Adaś to chyba ma sobie bardzo dobrze w tym brzuszku ze jeszcze nie chce wyjsc:-)ale chłopcy lubią sobie przeczekać,więc cierpliwości:tak:

ide troszke posprzątać:baffled:

reklama
Hej kobietki.
U nas slonko, cieplo.
Widze ze wszystkie z bobasami w brzuchu jeszcze, ale to poczatek dnia, wszystko sie moze zdarzyc.:tak:

Janbor
dobrze ze zaczyna sie cos dziac
U nas cisza.
Ide sprzatac, jak wiekszosc z nas zreszta:-D

Milego dnia dla was wszystkich dziewczyny.

Do góry