reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

no rzeczywsicie Kira niezle masz z tymi akcjami zwlaszcza z tym wiatrem w kroku:-);-)

Jelsi chodzi o buty to ja tez mam problem bo wchodze w jedne sandały na paseczki a jak leje to zakladam adidasy meza:szok::szok: ciekawe jak dlugo po porodzie zchodzi ta opuchlizna:confused:

reklama
Magda_sierpien czyli żel Mustela stosowałaś 2 razy dziennie? :tak: dziękuje za odpowiedź :tak: a jak długo stosowałaś?:-p
raabit stosowałam go o ile dobrze pamiętam ok 5 m-cy (przez pierwsze dwa m-ce 2x dziennie a potem już tylko na noc bo już nie było tyle skóry wiszącej na brzuchu) nawet jak już brzuch był płaski, bo on jest bardzo przyjemny (trochę chłodzi po nałożeniu) i mogłabym smarować się nim cały czas :-):laugh2:. nawet żeby o nim nie zapomnieć zostawiłam sobie butelkę i mąż przynajmniej będzie wiedział co ma kupić :tak: bez omyłki. cena wysoka ale naprawdę warto.

Kira samo chodzenie mi sprawia trudność wiec już nie ma mowy o chodzeniu po sklepach i szukaniu innych butów :no: a poza tym to już ostatnie dni więc nie ma sensu juz kupować nowych rzeczy :tak:

Janbor ja mam nadzieje, ze po porodzie wszelkie dolegliwosci miną jak ręką odjął :tak: BŁYSKAWICZNIE :-D

Janbor przepraszam, ze tak zwróciłam uwage na tą precyzje ale jak poszłam dzisiaj do apteki i poporosiłam o zel poporodowy to babka nie bardzo wiedziała czego chce i podała mi 3 różne żele! :szok: poczytałam sobie i wybrałam ten o który mi chodziło :tak: to wyobraź sobie teraz naszych mężów jak idą do apteki dostają 3 różne żele (nie daj boże żeby poporosili o krem hihihi) to dopiero mieliby dylemat który trzeba wybrać :-D

Magda_sierpien skoro warto stosować ten żel to trzeba zainwestować troche kasy trudno :-( ale tyle pieniedzy idzie na dzidzie jeszcze przed porodem że mamusiom też sie cos od zycia należy :-D

Oj Raabit mam taka sama nadzieję:-):tak: wiem ze szkoły rodzenia, że po porodzie to sie kobiety strasznie pocą bo ten nadmiar wod jest usuwany i dobrze bo jak nam te płyny troche zejda to od razu waga powinna nieco zmalec:tak:;-) ja wiem czaruje sie strasznie ale co mam zrobic:-D:rofl2:

ciekawe jak dlugo po porodzie zchodzi ta opuchlizna:confused:
ja przy pierwszej ciąży wcale nie miałam opuchniętych nóg, ale po porodzie spuchły jak bańki i trzymały ok 2 tygodni i schodziły bardzo powoli i boleśnie. mój lekarz powiedział że to od tego że dotychczas nerki pracowały za dwoje a teraz muszą zwolnić i dlatego takie obrzęki.
ale w ciąży przyczyną jest ucisk więc tak i tak można się spodziewać obrzęków.

reklama
Do góry