reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Hej!!!
mam pytanie czy jak wasze maluszki szaleja to macie na samym dole małe skurczyki bo dzis tak miałam i sie tak zastanawiam były krotki ale bolesne???

reklama
Hej, jestem tegoroczną kwietnióweczką. Kira24 - przeczytałam, że czekacie na Adasia i nie mogłam się powstrzymać, aby nie napisać. My też mamy Adasia, który w piątek skończy 4 miesiące. Cudne imię, cudne dziecko. Powodzenia. Pozdrawiam.

Jak to człowiekowi z nudów głupie mysli przychodzą:-) o tym co za 5 mcy.
W sumie dobrze mamy - rodzimy w lecie, dzieciom łatwiej sie zaadaptować do świata zew. A te lato to jak jesień z czego ja osobiście sie bardzo cieszę

mi lato tego roku tez sie podoba,choc byly dni kiedy myslalam ze umre:baffled:

Mongea no tak faktycznie jak lepiej dzidzia posiedzi dluzej. szkoda ze u mnie nie trafilo szybciej bo fajni eby bylo jakbym urodzila 2 sierpnia bo to taka nasza data odkąd zaczęlismy sie spotykac:-)ale juz wole jak dzidzia posiedzi tyle ile musi:tak:

moja mala ostatnio często się przeciąga,chyba chciałaby sobie nózki wyprostowac a biedna nie ma miejsca:-(wizyte mam 6.08 i juz nie moge sie doczekac,najbardziej mnie interesuje ile wazy,bo z tą wagą to coś cienko u nas.

:-D:-):-):-):happy::laugh2::-D Juchu!!!!!!!!

Jestem już po wizycie i lepiej być nie mogło!!! Zaraz wam tu wszystko napiszę, jak zanudzam to sorki :sorry2:
Otóż po pierwsze doktor najpierw żetelnie i długo o WSZYSTKO mnie pytał. Potem debatowaliśmy nad terminem moim nieznanym, no i oczywiście potwierdził ten z OM na 11 sierpnia :tak:
Później wyjaśnił mi tajemnicę moich ukochanych skurczy (tych niebolesnych, co je mam od 23tc.) otóż: niektóre kobiety, bardzo rzadko, zazwyczaj przy kolejnych ciążach mają nadwrazliwą macicę. I skurcze które normalnie są niewyczuwalne ( a są, bo mięsień pracuje) dla nas są w pełni odczuwalne, ot taki wybryk, jestem raptem czwarta w jego karierze. Na to nie powinno się brać leków, bo to nic złego a i tak nie pomogą :baffled:
Potem BARDZO DOKŁADNIE, GŁĘBOKO I NIECO BOLEŚNIE, :laugh2: zbadał mnie wewnętrznie i EUREKA!!! Piątkowo-sobotnie skurcze, te b.bolesne, jednak dały rozwarcie!!!!!!!!!!!!!:tak::-D Jest 1,5 palca i szyjka jest zgładzona i w pełni gotowa do porodu!!!!!!!! No i mogę w każdej chwili zacząć rodzić, bo wszystko jest ready!:cool2::laugh2:
Jak ta idiotka mnie wczoraj badała to ja nie wiem, ale zdecydowanie nie tak dokładnie, nic dziwnego że nie zauważyła rozwarcie skoro tam nie dotarła!:wściekła/y:
Zaraz ją obsmaruję na czarnej liście, hihihi..

A na bóle spojenia (spowodowane główka w kanale) i miednicy mogę brać zwykły Apap, jeśli mi bardzo doskwierają.

No to tyle o mnie....ufff...jaka ogromna ulga!! Jak widać nie zostaje się ordynatorem za nic :tak:

naur cieszę się że u Ciebie wreszcie jakieś dobre wiadomości:tak::-)i że wreszcie trafiłaś na porządnego lekarza:-D

Ja skurczy narazie nie mam troche boli brzuch...ale nawet już mi się na ten temat gadać nie chce:-(

No to ogromne gratulacje Naur:-)Nareszcie sie wyjasniło,i wiesz że dzidzia niedługo może być już z wami:tak:Super.Informuj nas na bieżąco:tak:

Naur strasznie sie ciesze, ze wizyta u lekarza jednak przyniosła ukojenie i jak widać ogromną radosć mieszającą sie z ulgą :tak: super wiadomosć :-) no i masz już wytyczony termin z OM to też fajnie bo przynajmniej cos juz wiadomo :tak:
To teraz możesz już w każdej chwili urodzić tak? :confused: dobrze, ze wybrałaś sie do tego lekarza i że bedziesz rodziła w jego szpitalu :tak:

Kasia ja nie przejmowałabym sie wagą dziecka bo to tylko pomiar z usg który nie jest precyzyjny! :szok::no::baffled:

reklama
no Naur widzisz:-)dobrze ze w koncu wszystko sie wyjaśniło:tak:a tamta babe to wysłac na ksiezyc skoro ona nic nie wie.
no to jak Twoja "zelazna" szyjka ,jak to nazywalas, w koncu ustapiła to teraz tylko czekać:-)a my czekamy z Toba:-p

Do góry