reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

raabit-ty mieszkasz w gdyni tak jak ja mam do ciebie pytanie gdzie ty chcesz rodzic??w redlowie czy wejherowie??

reklama
mongea ja właśnie też nigdy nie widziałam czopa przy pierwszym porodzie chyba odszedł w trakcie:szok::tak::eek::baffled:

sylwia lampki CUDO :tak::-D

raabit narazie się lepiej czuje ale jeśli wieczorem mnie znów chwyci to jadę:tak:tylko niewiem kiedy mąż wroci:eek:ale najwyżej poproszę kogoś innego:-p

Gosia co Ty tu jeszcze robisz???! Marsz do szpitala, niech Cię obejrzą!

Mongea miałam zadać to samo pytanie odnośnie naszych starszych bobasów.
Ja pytałam ostatnio psychologa z poradni, stwierdziła że traktować sprawę normalnie, mówić co się dzieje dziecku i włączać go w opiekę, jeśli chce, ale nie zmuszać, nie odsuwać od bobasa (mieć na oku, ale pozwalać na pieszczoty), poświęcać duuużo uwagi i najlepiej żeby miało kogoś na wyłączność (babcię) tylko dla siebie. Ponadto my na przyjazd dzidzi do domu mamy prezent od niej dla Julki, to ponoć dobry sposób na dobre pierwsze wrażenie (kupiliśmy namiot-biedronkę do ogródka).
Jakby były jakieś niepokojące objawy ze strony Julk to mamay się zglosić po pomoc.

Co tu taka cisza? :szok:

Uleeczka ja będę rodziła w Redłowie a Ty? :confused: Wejherowo jest wyremontowane ale jakby coś sie działo z dzieckiem to i tak zawiozą do Gdyni albo na Zaspe :-(

Gosia daj znać jak samopoczucie? może już akcja porodowa sie zaczęła? :szok:

Naur kupno prezentu dla dziecka od małego bobasa to bardzo fajny pomysł :tak:

A mnie brzuch znowu boli :baffled: tak jakoś w pachwinach i tak jak na okres :angry: i śluz zrobił sie bardziej wodnisty :eek: dobrze ze w czwartek do gina ide :tak:

raabit-ja pewnie tez w redlowie niestety poniewaz tu blizej ale wolala bym w wejherowie tam jest 100 razy lepiej pod kazdym wzgledem:tak:no ale niestety dla mnie za daleko poniewaz mam wiktorie i jak sie akcja porodowa zacznie u mnie czyli skurcze to bede musiala znalesc kogos do opieki nad nia i juz nie zdaze dojechac do wejherowa:wściekła/y:

Ula a pierwsze dziecko gdzie rodziłaś? wiesz ja słyszałam skrajne opinie i o wejherowie i o redłowie. Ale te pare dni wytrzymam w szpitalu :tak:zdrowie dziecka najważniejsze :tak:a w wejherowie nie mają odpowiedniego sprzętu jakby coś sie działo.

Dziewczyny śpicie.? Mnie zgagulec męczy:-) Tak sobie myślę: za 5 miesięcy Boże Narodzenie. A my matki karmiące co zjemy na Wigilię: ani kapustki, ani grzybków, ani śledzików z cebulką. ... Więc co sam chlebek????????????

Sylwia z tego co nam mówili w szkole to tych rzeczy nie wolno przez pierwsze 3 msc,a potem okazjonalnie tak:tak:wiec mysle ze nic sie nie stanie jak sobie troszke pofolgujemy,niech maluchy tez maja swieta:-D

reklama
Kira zgadzam sie z tobą do 3 m-cy trzeba uważać a potem to juz spoko :tak: zresztą po 4 m-cu życia dziecka mozna już wprowadzac nowe pokarmy typu jabłuszko więc i my będziemy mogły inaczej jeść :tak: takze Sylwia nie martw sie załapiesz sie na wigilijną potrawe :-D

Ula moja kumpela niedawno rodziła w redłowie i była bardzo zadowolona. Moze to tez zależy od tego na jaką zmiane lekarzy i pielęgniarek trafisz?:confused: albo jakie masz wymagania?:szok: nie wiem ale mój lekarz prowadzący jest z redłowa i mam zamiar tam rodzić. Jestem pozytywnie nastawiona :tak:

Do góry