reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Uj, Mongea to się kurujcie koniecznie! Teraz tak zimno, że łatwo się przeziebić.
Zmykam zjeść kolacyjkę, papa!

reklama
Witam sierpnióweczki!Chętnie się dołączę do wątku, choć pewnie żadko będę pisać. Zazwyczaj czytam codziennie Wasze posty, ale nie zawsze mam czas na odpisywanie. Pracuję w szkole, jestem mamą 11,5 miesięcznego Mikołaja, cóż jeszcze. Nie należę do zbyt wylewnych, choć jak juz się dorwę to nie mogę się opamiętać. Aha, mieszkam w Białymstoku,a co do spacerów to żadko wychodzę, bo wracam ok. 15, mały zasypia o 15, wstaje różnie 16-16.30. A o tej porze już się ściemnia.:-( Poza tym 4 piętro i Mikołaj ważący jakieś 15kg.Urodził się duży 4900kg i 63 cm i tak mu zostało. Noszę go, choć wnieśc na 4 piętro opatulone 15 kg, to nie na moje siły. Poczekamy do wiosny, wtedy będziemy szaleć godzinami, jak przedtem, przed zimą. Ach jak ja lubię spacerowac z moim szkrabem.:-D

Mania to rzeczywiście dorodny chłopak, moja Julka ma 2 lata a waży pewnie z 11, 5kg. A i tak cięzko mi ja nosić. Ale 4900 to kawał byka, że tak powiem, hihi! No ale to w końcu facet.
Ja tez juz czekam na wiosenne spacery i na plaże, bo wtedy jest co robić (mieszkam nad morzem).

Aa...zapomniałabym, na bank poczułam bobasa!!! Teraz jestem pewna już, że to ono!! Wiem, że 15tc. to wcześnie, ale wiem czego oczekiwać i to to!! Ale fajnie!

Dobranocki wszystkim!!

hejka
sorki że tak mało się odzywam (czytam regularnie ;-) )ale niestet brak czasu :baffled: super że zaczyna się tu troszke dziać :-)

u nas po staremu Ewcia szogunuje bez końca nie da mamie odpocząć ,poleniuchować :wściekła/y: :-)

pochwale sie a co;-) jutro jedziemy na zjazd grudniowek ależ się ciesze całą ciąże byłyśmy razem do teraz:-)
wreszcie poznam dziwczyny na żywca :tak: :-) część dziewczyn już dziś baluje w łowiczu a my rano skoro świt dojedziemy do nich i wracamy w niedziele :-)

dobranoc wszystkim i życze udanego wekendu :-)

Naur,super,ze juz czujesz ruchy,u mnie konczy sie 16 tydzien i dalej nic:baffled: Mąż stara sie uslyszeć serduszko,przystawia ucho do brzucha,ale nic usłyszeć nie potrafi...Ja też chcę już kopniaczki poczuć:-(

Czesc dziewczynyl. Własnie posprzątałam, zrobiłam zakupy, zmarzłam potwornie ale właśnie pije pyszną kawę z mleczkiem. Mogłabym pić kawe litrami. A wiem ze nie powinnam. Ale rano jak wstaje to mam tak niskie ciśnienie że nie ma innego wyjscia jak zacząć dzień od kawy.
Naur superancko. A poczułaś mocnego kopniaka czy jakies lekkie smyranie. Ja zupełnie nie wiem jak to rozpoznawać. Czuje coś takiego delikatnego szczególnie wieczorami, ale zazdroszcze Ci że ty już wiesz że to to. Wiem że każda z nas poczuje to inaczej ale zdradź nam chociaż jak to bylo u Ciebie, moze mnie trochę oświecisz.

Witajcie sierpnióweczki i witajManiu!! WIdze ze Twój bąbel to prawdziwy bąbel:-) Moja Iga wazy ok 9,5:baffled: a ma 17 m-cy prawie;-)

Wecie co lece do gina w poniedziałek i mam nerwy jak zwykle zeby wszysko ok było. USG pewno nie bedzie:-( JA to tez mam wrazenie ze czuje malucha ale ostatnio mniej.Znowu sobie wkrecam jazdy.:baffled:
Zdanka super ten Wasz zjazd. A znasz moze Magi z grudnióweczek?? To moja kolezanka:-) Moze tez jej sie uda w 2007 roku urodzić jak sie spreży:-)

Atas to cieszę się, że w porządku! A co ty z tymi fotkami kombinujesz, nie możesz wkleić? Pisz na priv.
No i nie wkręcaj sobie niczego, spokojnie do poniedziałku, nie ma chyba podstaw do obaw.

Ania ja też mam potwornie niskie ciśnienie, ostatnio na pobraniu krwi (rano, na czczo) miałam tak nieskie ciśnienie, że musiałam pompowac ręką bo nic nie leciało, hihi. To się nazywa ciśnienie!
A ruchy,,hmm..to takie lekkie puknięcia, niezbyt rytmiczne, czasem jakby mała rybka pływała, no i u mnie szczególnie z jednej strony (w usg miało tam nóżki).

syska spokojnie, już niedługo poczujesz!

zdanka pozazdrościc tylko spotkania, nam (luty 2005) od dwóch lat nie udało sie jeszcze spotkać, ale trudno tak, bo są i z Katowic i Krakowa i Wa-wy, Poznania i Sopotu..

Napiszę może coś póżniej, bo J. strasznie się czegoś drze.

reklama
Naur ja też jak czuje to tylko z lewej, a szczególnie na lewym boku jak leże. A jeśli chodzi o ciśnienie to pocieszam się tym że bezpieczniejsze jest niskie niż wysokie. Ale u mnie niskie to tylko rano po kawie to mam w normie.
Atas daj znać po wizycie, ja mam w środę i zapytam o płeć mam nadzieje że mały wkońcu się odsłoni ostatnio nie chciał.
Też się trochę boję ale to chyba normalne u każdej z nas że zawsze się czuje jakieś obawy. No ale musimy myślec pozytywnie. Naur ma racje że nie mamy podstaw by sobie wmawiać jakieś nieprawidłowości. No ale troszkę niepokoju zawsze będzie.
Mania witaj. Dobrze że nas coraz więcej. CHoć i tak mało. A muszelka to sie ostatnio wogóle nie odzywa. Ciekawe jak tam jej bliźniaki.

Do góry