reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Hej kobietki:tak:

Claudi skoro sex i chodzenie po schodach nie gwarantuja niczego na 100% , to najlepiej poprostu robic swoje i czekac i nie myslec, jak sie potoczy tak bedzie,tyle sie nasluchalam o tym masazu ze sama z wlasnej woli bym sie nie zgodzila:no:, panikara jestem straszna.
Kiedys dentystka borowala mi zeba a ja sie tek trzaslam ze babka nie umiala pracowac, podrapalam sie prawie do krwi na tym fotelu, jak juz skonczyla to mi powiedziala ze jesli ja tak przezywam borowanie to ona jest ciekawa jak ja urodze:sorry2:, dlatego nie bede komentowac mojego strachu odnosnie porodu

Limonka , sorki ze sie wtracam:zawstydzona/y: ale wydaje mi sie ze akupunkture moze tylko fachowiec zrobic, jeszcze bys sobie igle gdzies w nerwa wbila, :baffled:, to takie moje wyobrazenie

U nas jak zwykle pada, zjadlam sobie chlebus z bialym serkiem i czosnkiem i pomidorkiem,biore sie zaraz za pranie dywanikow, wczoraj umylam okna, jestem taka szczesliwa!!bo juz byly naprawde brudne. Rozkladam sobie zajecia tak tiptopkami, co by sie nie przerobic.A torba do szpitala i rzeczy dla malego - wszystko dopiete na ostatni guzik, tak sie ciesze:rofl2::tak:

reklama
Jestem, i ciągle w dwupaku. Dzidzia poszła po rozumek do głowy i chyba spasowała.
Uciszyło się i ona też siedzi jak myszka cichutko..hihi.
W każdym razie się wyspałam. :-)

Syska powodzenia, raz jeszcze i czekamy na wieści!! :-)

Naur dobrze że się dzidzia zlitowała i dała Ci odpocząć:tak::-D ja też spałam dziś wyjątkowo dobrze:tak:tylko kilka razy skurcz jakiś mnie obudził:szok:ale ogólnie nie jest źle:-D

Ola spoko do głowy by mi nie przyszło wbijać sobie gdziekolwiek igły:-D Jeśli już coś to myślałam o masowaniu - takim o jakim pisze Gosia, przecież akupresura też jest skuteczna:tak:
Jadę niedługo do rodziców, oni mają specjalną książkę o akupresurze, poszukam może tam jest jakaś instrukcja:-)

A wiecie co mi mój szwagier ostatnio powiedział? Żebym sprawdziła kiedy w sierpniu jest pełnia księżyca bo podobno statystycznie wtedy częściej rodzą się dzieci:eek:...
Słyszałyście coś o tym?

czesc Dziewczyny.u mnie od ranka pada i buzia mi sie z tego powodu usmiecha:-Dbo jest tak przyjemnie
wczoraj dowiedzialam sie od mojego lekarza ze do szpitala beda mogla sie zglosic dopiero 12dni po terminie porodu!!:szok:tzn.jesli nic sie do tego czsau nie zacznie dziac to on decyduje sie na hospitalizacje dopiero po uplywie tych dni bo jego zdaniem inni lekarze sa przewrazliwieni ze wywoluja porod wczesniej i wogole ze kaza isc pacjentkom do szpitala.z tego wynika ze moge byc jeszcze w ciazy nawqet5tyg!!!:angry: chyba zwarjuje zwlaszcza ze wiem ze maluchom takie dlugie przebywanie w brzuszku tez nie sluzy.niestety to lekarz decyduje i bede musiala czekac tak dlugo az sam nie podejmie krokow.z doswiadczenia w mojej rodzinie wiem ze czesto porody byly przenoszone i pozniej wywolywane(chyba to taka tradycja rodzinna) i .kurcze jeszcze tyle czasu.

Li monka no moja mam wczoram mi mówiła, że pelnia wypada 30-go i wtedy dzieci lubią się rodzić; księżyc je wyciąga.
Ja sama urodziłam sie w pełnię, Julka też..hmm...czyżby??

A co do przyspieszania porodu metodami naturalnymi, to wg mnie tak naprawdę to można tylko ułatwić sobie poród i przyspieszyć samo trwanie, ale go nie wywołać. Bo sygnał do porodu daje organizm dziecka a nie matki, to dziecko zaczyna produkować jakiś hormon który powoduje rozpoczęcie akcji.
I dlatego ja tak długo łaże se skurczami, dziewczyny z rozwarciami nawet przenaszają...bo to naturalnie dziecko decyduje. Dlatego jednej pomoże wieszanie firanek i schody a innej nic. Taka jest moja opinia.

reklama
Do góry