reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Wczoraj bylismy na ślubie u kuzynki męża. Niestety wesele musieliśmy odpuścić sobie, żeby maluszekowi się nie zachcialo za wcześnie wyskoczyń na tańce :-D. POszlismy za to na wielkie deserki. Wzięłam sobie deser lodowo - jogurtowy z kiwi i mrożoną kawkę. Ależ pyszne było. Mam ochotę chodzić tam codziennie aż do porodu, ale bym chyba zbankrutowała:-(.
Ja też mam ambicje zmierzyć sie dzisiaj, pewnie już po raz ostatni i jakieś fotki pstryknąć i pochwalić sie moim ogromnym brzuszolem;-)
Miałam tyle napisać jak czytałam zaległości, ale pozapominałam. Jedyne co pamiętam, ale nie moge skojarzyć której miałam to napisac to odnośnie seksu i szybszego porodu.
W jakiejś mądrej gazecie wyczytałam, że według badań amerykańskichj naukowców - sperma tatusia dziecka nie przyspiesza porodu, nie powoduje skurczy, natomiast sperma obcego mężczyzny ma takie działanie :szok::-D:-D:-D. Oczywiście w tym seksie to chodzi głównie o ten "masaż" szyjki jak jest twarda, a nie o resztę, ale tak mi się przypomniałao i p[ostanowiłam napisać ;-):sorry2:

reklama
:-D:-):-D MADELINE WIELKIE GRATULACJE I BUZIAKI DLA CIEBIE, WILLEGO I TATUSIA!!!!:-D:-):-D
Aż mi się łezka w oku zakręciła, wzruszyłam sie normalnie!!:tak:
Kurcze taki ciężki poród, nie dość że kilka dni czekania to jeszce potem 24h...uff...dzielna kobieta z Ciebie Madeline!! A malec super ma wymiary :shocked2::laugh2: długi i chudy, hihi...ale pewnie szybko ciałka nabierze! No i winszuję Tatusiowi!

A ja dzisiaj padam na pysk :baffled: Wczoraj do 2.00 nie mogłam zasnąć, bo tak mnie wszystko nap***, aż myślalam że się poryczę, nie mogłam żadnej wygodniejszej pozycji znależć i tak się mordowalam aż dzidzia dał mi 5 minut spokoju więc zasnęłam :dry: ale nie spalam dobrze, bo budziły mnie różne bóle, siki i tym podobne a o 8.00 Julka. Dzisiaj tez juz od rana czuję się nienajlepiej, skurcze i kłucia...ech..:sorry: Pójdę spać z Julką potem a narazie popijam kawkę.

Ja dziś cała noc nie spalam z wieczora nie zasnęłam bo wszystko bolało i duszno:-(potem okazało się że syn sąsiadów robi imprezę:szok::no:darli się przez pół
nocy(co jeszcze byłam w stanie zrozumieć):tak:potem szaleć samochodami:szok::shocked2::eek::szok:piski opon, dźwięk klaksonów, wycie silników przez drugie pół nocy:wściekła/y::angry::wściekła/y::angry::wściekła/y::angry::wściekła/y::angry:już myślałam że zadzwonię i przypomnę o ciszy nocnej:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ale to by pewnie też nic nie dało!Kiedy w końcu się rozjechali:tak:...zaczęła się burza taka wieeeeeeeeeelka!!!:eek::szok::wściekła/y:i już znów nie spałam:no::angry::eek:i tak te burze tu sobie chodzą od samego rana!!!:szok::szok::szok:i takie gwałtowne że szok:szok:aż się boję -mój mąż mówi że jeszcze urodzę przez to:-D a przed domem mam tyle wody że hej! :eek::baffled:bo razem z burzami są ulewy

No to dziewczyny zostałyśmy ciociami:-D:-D:-Dniech się synek Madeline zdrowo chowa:tak::-)

Wiecie ostatnio to aż się boję włączyć telewizor:no:słyszałyście pewnie że noworodek się urodził i miał prawie 2 promile alkoholu we krwi:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry:JAK TAK MOŻNA!!!!!!!!!!!!:no::no::no:ja nie potrafię tego zrozumieć:eek::baffled:to ciekawe jak mocno pijana była matka...po prostu załamać się można jak się słyszy takie coś...:-(teraz lekarze wlczą o życie tego maleństwa:-(po prostu brak słów na takich ludzi:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

GRATULACJE DLA DZIELNEJ MADELINE, DLA DUMNEGO TATY I OCZYWIŚCIE DUUUUŻO ZDROWIA DLA WILLEGO :-):-)

WOW ale super ze juz mamy pierwszego sierpniowego skarba:-)byle rósł zdrowo i szczęśliwie. Madeline czekamy oczywiscie na zdjęcia no i choc na kilka zdań,bo faktycznie musiało nie być łatwo:sorry:

Naur widzisz Willy tez wazyl 2400 wiec to chyba nie ma takiego znaczenia,byle ze dziecko jest juz rozwinięte,a ci lekarze niepotrzebnie stresują.:wściekła/y:

reklama
Ale tu pusto dziś...:eek:a ja właśnie poprasowałam ostatnią partię ubranek:tak::-Dcały dzień mam dzisiaj jakieś skurcze :szok::baffled: ale raczej nie są regularne więc to chyba nic poważnego:no:;-)poza tym brzuch boli...:eek:
Zajrzę później może coś się tu zacznie dziać hihihi:-D

Do góry