reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Madziara wspolczuje, zycze oby sie wszystko szybko poukladalo;-)

Raabit
ale jaja, porazka, straszne, brawa dla ciebie ze pomyslnie wyszlas z tej calej "akcji", gdybys nie byla w ciazy sytuacja nabrala by smiesznego klimatu ale z brzuszkiem i ta baba i ludzie naokolo, to napewno cie niezle wymeczylo:baffled:

Syska a ja ci tak udanej imprezki zyczylam a tu psinco, o za ludzie, przykra sytuacja, ktos powinien im zwrocic uwage i zawstydzic!!!tacy starzy a zero kultry, WSTYD!!przepraszam za opinie, w koncu to twoja rodzina ale przegieli troszke :no:

A ja kupilam dzis "czyszczacz"(nie wiem jak to sie fachowo nazywa:zawstydzona/y:) do zelazka bo sie zagapilam i mi sie zelazko do przescieradla przykleilo:szok::szok: i czarne, smierdzi i sie klei, kupilam tez miarke, ide sie mierzyc , ciekawosc i stres mnie zzeraja:baffled:, bo juz bardzo dlugo nie wiem jak juz wielka jestem.

reklama
RAABIT nie wiem czy są normy( wymyślone przez lekarzy). Dużo czytałam o tym w necie. Wazne jest żeby różnica między np brzuszkiem a główką nie była większa niż 2 tygodnie i żeby co tydzień dzidzi trochę podrosła( np żeby kość udowa nie miała przez miesiąc ciągle 5 cm tylko rosła z tygodnia na tydzień) :-)

raabit współczuję :no::szok: kolejny dowód na to że na pomoc innych nie można liczyć:no::wściekła/y:teraz się zrelaksuj jakoś i nie myśl już o tym:tak::-)

Naur Sylwia wydaje mi się że wymiarami dziecka nie należy się martwić:no:bo często się mylą te aparaty usg :-D:tak:mój mąż urodził się w 39 tyg. miał 48cm i ważył 2 kg !!!:szok::shocked2: a dziś to wysoki i dobrze zbudowany facet więc waga przy porodzie chyba niema znaczenia :-Da poza tym drobniejsze dzieciaczki podobno lepiej się chowają:tak::-D

Zmykam zajrzę jeszcze później... Madeline rzeczywiście długo się nie odzywa:eek:

W takim razie nie ma sie co martwić wymiarami podanymi przez lekarza tylko najważniejsze, że maluchy rosną, przybierają na wadze i sa zdrowe :tak: a ile urosły i przybrały to jak widać bardzo indywidualna sprawa :tak:

DOKłADNIE RAABIT. Najważniejsze,że rosną. Mój mąż tez był malutki aż do 15 roku życia. Dzisiaj ma 182cm i 94 kg:-D.

Sylwia,dałaś mi teraz dużo do myslenia...U mojej córy róznica w wymiarach miedzy główką a resztą ciała to aż 3/4 tygodnie:-(.We wtorek wszystko sie wyjaśni,widzę,ze im bliżej porodu tym więcej mamy zmartwień przez tych lekarzy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Oj, niestety tak Syska. Wątpliwości zamiast maleć rosną, a my się stresujemy. pewnie z resztą niepotrzebnie! :wściekła/y: Ale jak piszesz, we wtorek (to już za dwa dni!) wszystko sie wyjaśni. I dam sobie rękę uciąć, że żadnych dziwnych różnic nie bedzie u Twojej Wiktorii. :tak:

Raabit a co Cię tak biedaku boli??:-(

Ja już zaczynam mnieć wbite, co mi lekarze mówią, bo teraz i tak będzie co ma być! :crazy:Mam tylko nadzieję, że zdrowe i że w miarę szybko, bez komplikacji urodzę.:tak::-) A mój wujek stwierdził, że nie ma co się dziwić, poprostu mamy specjalizacje z mężem w produkcji malutkich ale silnych dziewczynek :-D

Kurcze SYSKA przepraszam- nie chciałam Cię straszyć. Ja postanowiłam niechodzić już do lekarzy - po każdej wizycie mam doła:sick:

Sylwia,ja juz nie chce nawet myśleć o tym wszystkim,jak widać każda z nas ma coraz więcej obaw,wizyty u lekarzy zamiast je rozwiewać,dostarczają nam nowych,negatywnych przeżyć.Rzeczywiście chyba warto dać sobie spokój z tymi lekarzami i ich wyliczeniami,inaczej powariujemy.Wierzę,ze wszystkie bedziemy miały zdrowe,śliczne dzieciątka już niebawem.

reklama
syska ja też mam spore różnice w wymiarach dzidzi ale gin. mówiła że absolutnie nie przejmować się tym:no::rofl2:bo to jest dopuszczalne:confused:jak tak mówi to chyba tak jest...;-):-)Piszecie że się stresujecie po każdej wizycie to może lepiej że ja już nie będę mieć wizyt:rofl2:tylko ktg:tak:

Dziewczyny byłam dziś w banku i była kolejka normalnie pewien Pan przepuścił mnie w kolejce:szok::eek::shocked2::-D:-D:-Dpierwszy raz ktoś mnie przepuścił odkąd jestem w ciąży!!! wiecie w jakim szoku byłam???normalnie przywrócił mi wiarę w człowieka:-D:-D:-D

Do góry