reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Mrozik a może u Ciebie to ta tzw "twarz przedporodowa"te opuchlizny?:tak:
Ta wydzielina to nie sa wody bo jest bardzo gęsta-jak białko,ale jest jej zdecydowanie za duzo:dry:

reklama
:-)Hej

no Claudi ale nas zestresowalas swoja nieobecnościa:-pale dobre ze wsystko u Ciebie dobrze no i cale szczescie ze sobie oka nie rozwaliłas przy tym remoncie.

Kira Ty to chyba tez juz niedlugo sie rozdwoisz,czytaam ze biegunka wystepuje niedlugo przed porodem,zeby oczyscic organizm,no wiec kochana trzymaj sie a jakby co to czekamy na wieści.:tak:

Syska az mi ciark przeszly jak napisalas o tych 4 dniach,rany to juz niebawem:-)
jestes juz przygotowana psychicznie?

Kira - a co to ta twarz? Bo ja nie wiem. Tzn ta opuchlizna dopiero na noc się pojawia. Tak to w miarę normalnie wyglądam :-D. Tylko nogi w okolicach kostek i palce u rak mam niemal non stop spuchnięte.
Wrócę do tej wydzieliny - to może czop odchodzi? coś dziewczyny pisały wcześniej że nie musi być zawsze podbarwiony. Chyba Naur miała podobnie, ale u niej to podobno nie był czop

KasiaWie tez slyszalam o tej biegunce,dlatego jestem troszke zdezorientowana:shocked2:nie wiem co myslec:confused:
Mrozik-twarz porodowa-tak słyszałam-to własnie puchniecie oczu,okolic ust,moja kolezanka miala i za tydz.urodzila,ale nie jest to pewny objaw,slyszalam tez ze to niedobrze jak twarz puchnie,ale przed porodem to moze nie ma znaczenia:confused:nie wiem

Witajcie!!!

Kira ja tam już nie wiem z tymi objawami...:no::-)u jednych coś oznacza zbliżający poród a u innych nie:shocked2:ja mam taką wydzielinę gęstą(i duuużo) już od jakiegoś czasu:tak:i narazie nic:no::-Dale te skurcze...widać że maciva się przygotowuje:tak:tak więc musisz być gotowa:-D

Claudi jeny!!! dobrze że nic Ci się nie stało:szok: i fajnie że jasteś znów z nami:-D

Jeśli chodzi o "babcie" ta ja też mogę liczyć tylko na mają mamę:tak:ona jest zawsze gotowa do każdej pomocy:tak::laugh2:jak coś kupujemy to zaraz jakieś pieniążki podrzuca i na każdą inną pomoc też mogę liczyć:tak::tak::happy: Z teściową nigdy nie miałam dobrzego kontaktu:no:mąż zresztą też nie:no:odkąd zaczął pracować był zdany na siebie i mieszkał u babci:tak:ale jedno dobre że teraz teściowa nie może się za dużo wtrącać bo jak jakiś konflikt to on zaraz mówi że jak tak długo sobie radził to teraz też sobie poradzi:szok::-DA teściowa lubi się wtrącać i wyglaszać swoje mądrości...:-:)szok:Faktem jest to że nigdy zbyt często nie przyjeżdzali a jak moja córka się urodziła to jak wróciłam do domu już dzwonili że jadą:szok:no ale mąż to załatwił i nie przyjechali:-Dteraz już dobre 5 miesięcy jak się nie odzywają i nie interesują co u nas a jak się małe urodzi to pewnie znów będzie inwazja:szok::shocked2::szok::shocked2:ale szkoda słów...:-:)-:)-(

U mnie w nocy znów te dziwne bóle:szok:jak skurcz ale brzuch nie twardnieje:no::szok:tyle że dziś budziły mnie częściej:szok::szok::szok:kurcze co to jest??????????Do tego krzyże tak mi rozpycha że nie mogę chodzić!!!!!!!!!!:shocked2::shocked2::shocked2:
No dobra kończę bo nasmęciłam dziś aż coś...:-(miłego dnia! A u nas znó upał:szok:

Dokładnie - Kira - jak twarz puchnie to nie dobrze bo może oznaczać zatrucie ciążowe. Dlatego trzeba badanie porobić czy nie ma białka w moczu (chyba). U mnie na szczęście jest ok, więc to po prostu mój organizm nie radzi sobie z ilością wody jaką wypijam

Gosia no własnie:-)u kazdego objawy co innego znacza.Gotowa jestem jakby co:dry:
A te twoje bóle to tez niewiadomo:confused:dziwne,moze to tez jakis rodzaj tych przepowiadajacych:confused:

reklama
Do góry