reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Wczoraj zauważyłam,ze mam okropne rozstępy:zawstydzona/y:,dotąd byłam przekonana,ze rozstępy mi sie nie zrobiły,mam okrągły brzuszek i nie widziałam,ze w dole brzucha jest ich mnóstwo...wczoraj z pomocą lustra je wyśledziłam,ech...

reklama
Dzięki syska za miłe słówko:tak::-)staram się nie słuchać ale nie zawsze się da:no:już jej powiedziałam że jak lubi takie historie to niech czyta ale mi nie ma tego powtarzać:szok::-D

syska ja narazie rozstępów niemam (z tego co widzę) ale wiem że mogą się pojawić z dnia na dzień:tak::szok: jednak przy pierwszej ciąży nie miałam:happy2:mam nadzieję że teraz też nie będzie. Kuzynka miala straszne rozstępy- żadne kremy nie pomagały i potem już po porodzie jakiś czas kupiła gdzieś w aptece jakąś maść na blizny i tym smarowała:rofl2: dziś rozstępy są u niej niezauważalne:no::-Dale wiadomo że na każdego działa co innego:-D

Cześc dziewczynki:tak::-) ja dzisiaj miałam na prawde super nockę, juz nie pamietam kiedy sie tak wyspałam i wypoczełam:tak: na siku tylko dwa razy wstawałam i jakos mod razu udało mi sie zasypiac a nie tak jak wczesniej potrafiłam z godzine lezec nim zasnełam.
U mnie dzisiaj jakby zelżał upał i wybieramy sie wieczorem do kina, żeby wykorzystać czas nim sie Mała urodzi, bo siedze cały czas w domku jak w klatce z obawy przez upałami:-:)wściekła/y:

Syska ja tez myslałam, że nie mam rozstepów ale niestety pojawiły sie na udach:zawstydzona/y::wściekła/y: na szczescie bardzo malutkie i atakuje je oliwką, żeby sie nie zrobiły kolejne a po porodzie sie nimi zajme na całego:rofl2::happy2: u kosmetyczki.

Zycze Wam miłego dzionka mamusie:-D

ja smarowalam brzuszek kremem na rozstępy,ale czytałam,ze jak rozstępy mają być to i tak będą i żadne kremy nie pomogą...ech,bede z nimi walczyła po porodzie,na razie mają kolor fioletowy:szok:,mam nadzieje,ze zblekną.

czesc dziewczynki:-)
znow upal chyba odpadne a w dodatku musze dzis pupe ruszyc z domu i to w dodatku w samo poludnie.
raaabit 38 tydzien to juz tuz tuz w kazdym razie taka liczba daje duzy spokoj w glowie.ja to nawet nie wiem w ktorym tyg jestem bo jzu mi sie wszystko ods tych sprzecznych inf pokrecilo
gosiu uszy szeroko zamkniete.ja zauwazylam ze jak tylko spotykam sie z kims i rozmawiamy o porodach to slysze tylko co makabrycznego komu sie wydarzylo.i musze przyznac ze ja przez to tez boje sie ze cos pojdzie nie tak.caly porod wydaje mi sie jakis nierealny do przejscia.no ale musimy byc dzielne.no i bedziemy:)
ja dzis jade do konca tyg do rodzicow wiec bede miala duzo do nadrobienia..
wiecie,patrzylam wczoraj namiarce ile to jest 50cm dla dzidzi i w glowie mi sie nie miesci ze dziecko moze urodzic sie tak dlugie:szok:ja to dopiero pocztkujaca mamusia,nawet nie wiem jak sie przewija.cos czuje ze czeka mnie maly zawrot glowy po powrocie z mala do domku.:-D
no nic uciekam.sciakam was mocniutko.
o jejku a we wtorek kolejny porod:tak: ale fajniutko.zazdroszcze i trzymam kciuki mocniutko:happy2:.papa

Gosia tak jak piszą dziewczyny nawet nie słuchaj takich głupot! dziwie sie tylko ze ludzie nie mają wogóle ani taktu ani wyczucia i bombardują ciężarne kobiety takimi historiami! :szok: miałas nie raz usg i wiesz ze maluszek ma dwie rączki i dwie nóżki i wszystko jest ok takze nie ma co sie martwić :-D

Janborku zazdroszcze tak dobrze przespanej nocy :-(

Aaaneta nie chciałaś isć do szkoły rodzenia? tam wszystko pokazują jak pielęgnować malucha, są ćwiczenia które mozna wykonywać w trakcie porodu :tak: uważam, że taka szkoła rodzenia naprawde bardzo sie przydaje :tak:

Syska co do rozstępów to ja wogóle nie mam ale położna mówiła ze najczęściej pojawiają sie zaraz po porodzie także być może wszystko przede mną :-:)szok:

A ja oczywiście prawie wogóle nie spałam i jestem nieprzytomna :wściekła/y: coraz częściej brzuch robi mi sie twardy i bardzo boli :-( ale nic.... czekam cierplwie na rozwój wydarzeń ;-)

Wczoraj u mnie była tak super pogoda , a dzisiaj znowu gorąco nie do wytrzymania. Na dzisiaj zaplanowałam sobie pranie , ale chyba nic z tego nie wyjdzie , jakoś tak nie za bardzo się czuję na siłach (pralka nam wysiadła i niestety trzeba było się ze starą franią przeprosic). Także jest się nad czym zastanawiac. Prac czy nie prac? - oto jest pytanie. Poczekam aż Weronika pójdzie mi spac innego wyjścia nie widzę.

A ja spałam w normie, tzn. zasnęlam koło 1.20 a pobudka o 8.00. Ale wczoraj to się omal nie popłakałam z bólu i niewygody, tak mi wlazła w miednicę :confused2::eek:
Teraz oczywiście już lepiej, bo to się kumuluje w ciągu dnia, więc najgorzej wieczorem.

Raabit no ja niby tez zaraz 38 tydzien zaczynam, a wg OM to zostało mi tylko 18 dni, ale tak jak Aneta mam burdel w terminach więc nie jestem pewna :crazy: Jutro mam USG to chociaż zobaczę jakie duże toto jest i ile może mieć tygodni.

Aneta szkoły rodzenia są b. przydatne, ja nawet teraz chodziłam drugi raz żeby sobie odświerzyć to i owo :tak:

Gosia :szok::wściekła/y::angry::crazy::szok: to ja bym bratowej zdecydowanie podziękowała za wizyty, albo niech się zamknie!! Co za głupie babsko (wybacz!) żeby tak pierniczyć bez sensu i potrzeby, jakby nie dość Ci było własnych stresów!! :wściekła/y:

Syska niestety taki urok rozstepów, że jak chcą to i tak wylezą. Ja na brzuchu nic nie mam ale za to na cyckach i dupsku dużo, na szczęście to szybko blednie i widać tylko pod światło...paskudztwo..:baffled:

Magda współczuję Ci bardzo, bo ja tego, odpukać, nie znam :happy2: Julka bowiem śpi jak aniołek po 13h i nie wstaje przed 7.30 a i to wyjątkowo, razcej kolo 8.00/8.30
No chyba, że ja właśnie coś obudzi. Ja mam tupiących obcasami sąsiadów, którzy w dodatku robią łomot w środku nocy, albo nad ranem i jest to odgłos przenoszonych słoików :szok::baffled::confused: Nie wiem co oni wyczyniają!

reklama
Rabbit dziekuje ale to byla moja 1 przespana noc od niepamietnych czasów:-( a co do rozstepów to masz rację jak tez słyszałam, że one bardzo czesto dopiero po porodzie lubia wychodzić:wściekła/y: no w kazdym razie nie pozostaje nam nic jak tylko smarowac, smarowac, smarowac:happy2:

mnie tez coraz cześciej twardnieje brzuszek zwłaszcza wieczorem, ale to juz taki urok ostatnicj dni ciązy.A na kiedy Ty masz Rabbit cesarke??? No bo skoro mały nózkami do dołu to chyba innej opcji nie ma??

Do góry