reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

naur--- ona była już 10dni po terminie i bardzo sie martwiła na jutro miała termin wywolania ale malutka chyba sie wystraszyła i postanowiła ze jednak wyjdzie z tego przytulnego gniazdka..........

ja mam nadzieje ze nie przenosze bo chyba bym oszalała jak musiała bym czekac na skurcze to takie męczące ale dzielna byla:tak::tak:

reklama
A ja sie chyba musze położyć, bo zrobiłam sosik pieczarkowy i az mi sie słabo od gorąca zrobiło:szok::-(a poza tym mała tak mi wbija nogi w zebra, że w ogole nie moge wysiedziec.:szok::szok::no:

Pinka no faktycznie, przenosić musi byc okropnie. Gorzej niż za szybko ( w granicach normy oczywiście) Bo tak to rach-ciach a tu męcz się, czekaj, nasłuch'uj..

Janbor ja mam dzisij luksus z obiadkem, bo mi mama przywiozła gar pysznej pomidorowej, najlepszej pod słońcem, z 1,5kg świerzych pomidorów, z masełkiem..delikatna i pyszna. Więc nic nie musze gotować, bo w taka pogodę zupka wystarczy.
Moje bobo dzisiaj nad wyraz łaskawe i spokojne, chyba od ciśnienia i gorąca. Teraz własnie ma czkawke, bo zjadłam arbuzika, hihi..

Udało mi sie pospac niecałą godzinke ale dobre i to :tak:
Ja to bym chyba dzisiaj w życiu nie urodziła tak gorąco :-D z tego zmęczenia to pewnie ledwo bym sie doczłapała do szpitala nie mówiąc już o znalezieniu sił na parcie :szok: dlatego ciesze sie ze mój mały spokojnie sobie leży i niech tak jeszcze zostanie! :tak: gorzej że nie rusza sie za bardzo co z każdym dniem zmniejsza jego szanse na prawidłowo położenie :-(

Sylwia ja też myślałam, że cc to ty masz już jak w banku na 100% :szok: ale skoro są szanse na naturalny to dobrze :tak:

Pinka gratulacje dla koleżanki :tak: przenosić 10dni? ja chyba bym zwariowała zwłaszcza w taki upał :-D

Naur ja sobie dzisiaj sama zrobie pomidorową :tak: nie wiem jak tego dokonam bo mam tak spuchnięte nogi, ze ledwo śniadanko sobie zrobiłam :-(

Gosiu daj znać jak tam po lekarzu! trzymam mocno kciuki :tak:

czesc Dziewczynki:happy2: Siedze w szczelnie zamknietym mieszkaniu a w pokoju30stopnii!!! rozplywam sie i ratuje wiatrakiem.jakis koszmar.
pinka witaj fajnie ze dolaczylas jestesmy tu dwie nowe:-)

raabit
moja mala tez ledwie sie rusza,wyglada na to ze nasze dzieciaczki po prostu nie przepadaja za upalami.chwilami sie zastanawiam czy mi sie w brzuszku nie ugotuje w tej wodzie;-) no ale jesli Ty masz miske z zimna woda pod stopkami to chyba nie trzeba sie martwic.swoja droga mezusia masz na 5+
gosiu u mnie tez dzis wisza ubranka na lince,pierwsza partia ale sasiedzi chyba nie bede pytac bo nikogo nie znam.smieszne sa teraz bloki bo ludzi anonimowo chodza i nawet nie chca mowic sobie dzien dobry.
kasiu widze ze masz podobne mysli i syt jak ja bo mnie sie wydaje ze na pewno bede ostatnia.nie mam rzadnych objawow,rozwarcia itp i nawet brzuch tak wysoko ze niedlugo to mi zebra rozerwie.termin na 12-tego wiec niby jeszcze troche czasu ale cala soba czuje ze to potraw duzo dluzej.ale przynajmniej dowiemy sie o odczuciach dziewczyn ktore beda juz po.zobaczymy ktora z nas miala lepsze przeczucie:happy2:
syska sliczne imiona,tez poczatkowo je obstawialam ale pozniej zmienilam zdanie bo na rankingu w necie najczesciej nadawanych imion oba z nich byly bardzo popularne a chcialam tego uniknac.ale nadal jestem niepocieszona ze zadnegoz nich nie bedzie miala moja corcia bo naprawde sa sliczne
ola odnosnie tej przykrej syt ktorej bylas swiadkiem to mysle ze jak najbardziej powinniscie zareagowac.gdy pomysle sobie ze bylabym sama w takiej syt to umarlabym ze strachu i dobrze ze sa wraliwi ludzie jeszcze wokol nas.nie mozna odwracac oczu.a co do powrotu tego frajera z aresztu to nie liczylabym na to ze go zamkna.kiedys tez mieszkalam naprzeciw rodziny gdzie awantura za awantura i za kazdym razem zabierali kolesia do aresztu a potem po prostu wracal i wszystko sie powtarzalo gdy tylko cos wypil.taka juz ta policja czy raczej system.zostawiaja ludzi samym sobie.
sylwia co do pozycji przy porodzie to w wiekszosci szpitali panstwowych) w drugiej fazie porodu kaza sie klasc co wynika niestaty z ich wygody bo jest to najlatwiesza dla nich pozycja i maja w ten sposob najlepsze dojscie do dzieciaczka.gdyby pozycja do porodu miala byc wybierana tak by byla jak najkorzystniejsza dla rodzacej to lezaca bylaby na ostatnim miejscu.no ale cieszmy sie ze choc w pierwszej fazie w wiekszosci przypadkow pozwalaja sie ruszac
natalka dzieki za opis specyfikow z apteki,juz myslalam ze wszystko mam kupione a tu prosze:tak:
elis ja majtki kupilam w hurtownii z artykulami dla dzieciaczkow,na pewno tam znajdziesz z rezsta dziewczyny maja racje ze nie ma problemu z ich dostaniem.co do tego ile ich potrzebujesz to nie mam pojecia ale bierz pod uwage ze mozesz zostac w szpitalu dluzej niz trzy dni wiec lepiej kupic wiecej poza tym one przydadza Ci sie takze w domku wiec nie trzeba tego wyliczac na czas pobytu w szpitalu
naur widze ze mamy ten sam termin,ja mam 12 wyliczony przez pierwszego lekarza i 11wyliczony przez drugiego.swoja droga zmienilam gin w polowie osmego miesiaca.troche to bylo nerwowe ale nie zaluje.w kadym razie ciekawe ktora z nas pierwsza.stawiam na Ciebie bo jak tu juz wczesniej pisalam u mnie wszystko wskazuje na przenoszona ciaze

trzymajcie sie dziewczyny.kiedy ten upal sie skonczy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ja troche poleżałam,mam bardzo silne bóle okresowe,nie wiem co to oznacza,wcześniej były słabsze,teraz sie nasilają i wydzieliny również jest wiecej...mam nadzieje,ze jeszcze sie nie zaczyna i że to falszywy alarm...

skurczy nie mam żadnych,przynajmniej nie czuje,jeszcze troszke poczekam...nie wiem czy bóle okresowe są związane z porodem.

Bóle jak na okres są oznaką zbliżającego się porodu. Ale skoro nie masz skurczy to na pewno jeszcze masz czas ;-)

reklama
Do góry