reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Celestynko pewnie nie zgłaszasz się jako ostatnia. Wiele dziewczyn "sierpniówek" zapewne nie wie jeszcze o istnieniu babyboom, lub podczytują nie ujawniając się . A szkoda, bo wszyscy są tu mile widziani.
Ja sama długo najpierw podczytywałam "październikówki 2005" zanim odważyłam się zalogować i ujawnić. A teraz miałam już z górki. Nie musiałam szukać , bo ..... A naprawdę warto , bo wsparcie jakie tutaj dostałam w trudnych dla mnie chwilach jest nie do opisania. Dziewczyny są wspaniałe i starają się pomagać w znalezieniu rozwiązania naszych problemów. Z resztą sama zobaczysz.

reklama
Witam wszystkie dziewczyny, z ktorymi się jeszcze nie witałam :-)

Noc mi dzisiaj minęła za szybko i teraz tylko myslę o jednym - łóżeczko. Co prawda to moja wina bo wczoraj zamiast iśc spać oglądałam "Słodki listopad", ale tak lubię ten film, że jakoś nie mogłam przestać oglądać. No a dzisiaj od rana bieganina - szkoła - przychodnia - urzad - szkoła - przychodnia. Uff, dobrze, że zaczyna się wekend to troche spokoju będzie. Mam przynajmniej taka nadzieję :baffled:

No to witam dzisiaj :happy: Dzionek całkiem przyjemny, byłam z Julką na dłuugim spacerze na morzem, po sniegach ani sladu ale za to dośc ciepło.
Magda sierpien, sierpień :tak: tylko jednak raczej końcówka.

Co do badań prenatalnych, to poprzednio miałam te nieinwazyjne, teraz też tak będzie, za tydzień jakoś test przezierności na usg.
A tak swoją drogą to ja juz sie nie mogę doczekać aż poczuję ruchy, to takie przyjemne uczucie, no i naprawde można poczuć się w ciązy :happy:
I ciekawa jestem płci dzidzi!

Tak sie zastanawiam na wątkiem-listą dot. tego skąd jesteśmy i ew. ile która ma lat, itp. Takie info, bo może są to jakieś sąsiadki, byłoby fajnie.
Co Wy na to?

Syska z tym spokojem u mnie to nie tak znowu bardzo. Ja napisałam że z dzieckiem jest ok , nie ze mną. Wcześniej już pisałam , że mam łożysko przodujące całkowicie, co nie jest dobre ani dla dziecka ani dla mnie bo grozi krwotokiem i klasyfikuje do cięcia cesarskiego. O ile donoszę tą ciążę do momentu kiedy dziecko będzie w stanie przeżyć poza moim organizmem. Na ostatnim badaniu gin stwierdził , że jednak chyba będą musieli założyć mi szew , ponieważ szyjkę mam krótką (1,5cm) i pojawiło się rozwarcie zewnętrzne narazie małe bo 0,5 cm ale postępuje. A w związku z tym łożyskiem przodującym całkowicie nie wróży to nic dobrego. Nie poddaje się, musi się udać. Następne badanie mam 20.02 , a USG 23.02. Będę wiedziała więcej.

Naur myślę, że to całkiem niezły pomysł. Tutaj często o tym piszemy ale to gdzies znika a tak byłby osobny watek i wiedziałybysmy o sobie wszystko (no może prawie wszystko) :-)

Uj, jaka tu cisza. U mnie tez nic ciekawego. Dzien spokojny i bez rewelacji. Apetyt wrócil i dobre samopoczucie też.
Moja Julka miala na tym etapie 7cm dlugości, ciekawe ile ma drugie bobo?
Magda no to powodzenia i oszczedzaj sie, chociaz wiem ze przy malym dziecku to nielatwe.
A, zakladam nowy watek, zapraszam!

hej hej
Witam wszystkie dziewczyny i te nowe i te mi znane.
Magda25 trzymam kciuki z całych sił aby sie udało i współczuje Ci nerwów i tej niepewnosci bo ona chyba jest najgorsza:-(

Ja juz po woli wchodze w ciązowe ciuchy:szok: Brzuszek rośnie dziwnie szybko.
Dziewczyny mam pytanie- tą przeziorność karkową nie bada sie sie wszystkim dzieciom?? Ja myślałam ze to rutynowe badanie m-y 11-14 tyg.:-( Musze mojego gina zapytac na nastepne wizycie:baffled:

Ja robiłam przezierność karkową badałam z racji choroby genetycznej córeczki mojego męża.Dostałam skierowanie i mogłam je zrobić za darmo.W sumie zaniepokojone mamy dla pewności też mogą je zrobić,wówczas trzeba za nie zapłacić około 150zł.

reklama
Atas,mnie też brzuszek rośnie w szybkim tempie.Myslałam,ze to trochę dłużej potrwa,zanim moja ciąża będzie widoczna.A tu nagle brzuszek sie pojawił i widze,ze z dnia na dzień się powiększa...Chyba będę musiała porozglądać sie za ciążowymi ciuszkami,do swoich spodni się już niestety nie miszcze:eek:

Do góry