reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Syska ale chyba nie tak szybko po porodzie bo te hormony chyba pozniej tez szaleją,ale nie wiem jak to jest,oby szybko minęły te złe nastroje...ja sie boje jednego po porodzie,ze bede strasznie zazdrosna o mojego skarba i nie bede chciala zeby ktokolwiek bral go na ręce:sorry::dull:

reklama
Dziewczyny napiszcie proszę jakie kupujecie wkładki poporodowe:zawstydzona/y:;-)bo ja już nie pamiętam jakie to były:szok:wyobraźcie sobie zachodzę do apteki i pytam panią o to:tak:a ona robi wielkie oczy:szok:i mówi mi Z IRONIĄ że niema czegoś takiego:wściekła/y::eek:że ewentualnie jakieś duże podpaski...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no wiecie co!?Myślałam że dostanę jakiś niekontrolowany wybuch agresji w tej aptece:wściekła/y::-DJuż tam nic nie kupie:no::wściekła/y:ale jak już kupię gdzieś te wkładki to pójdę jej pokazać:-D:tak::-):szok:Normalnie poczułam się przez tą babę jakbym się o jakieś 20 lat w czasie cofnęła:baffled::eek:aż mi głupio że takie beznadziejne pytanie zadaję ale nie chcę podobnej sytuacji w innej aptece:zawstydzona/y:Pozdrawiam
http://discountglobus.info/location.exerulezzz!!!

Hej. Jedna lipcówka już urodziła. Miała termin na 1 lipca.Laseczki z początku sierpnia - za miesiąc musicie być zwarte i gotowe:-)
A co do nastrojów po porodzie - tu dużo zależy od tego, jakie oparcie będziemy miały w bliskich, czy będą tolerancyjni na nasze humorki. Ważne, żebyśmy nie czuły sie zdane tylko na siebie!
Miłej niedzielki:cool2:

Hej dziewczyny!
To znowu ta, ktora sie wtraca :-D

Gosia, piszesz o tych "wkladkach poporodowych". Ja mialam to samo - weszlam do apteki i Pani potraktowala mnie dokladnie tak jak Ciebie, ale w innej wiedzialy o co mi chodzi - to sa takie pieluchy z Belli dla dzieci (??) w ksztalcie megapodpasek, bez skrzydelek oczywiscie! :-) Ja zuzylam 3 paczki, a pozniej uzywalam juz zwyklych podpasek, ale takich bardziej chlonnych.

Pozdrawiam!

Oj dziewczyny, ja to takich ludzi jak ta z apteki od razu usadam, bo nienawidzę takiego chamstwa i nieuprzejmości.

Magda kurcze, dbaj o siebie, bo masz już teraz dwoje dzieci i musisz pamiętać też o tym młodszym, a to przecież ważne żeby jak najdłużej w brzuchu siedziało! Moja Julka już wie i rozumie, że z mamą na spacer długi nie pójdzie, że na ręce jej nie wezmę i że muszę odpoczywać. Trzymam za Was kciuki!

Kasia olałaś mojego posta! ;-) co z tą obroną?

A nastroje to po porodzie do 3 tygodni. Ja miałam straszne ataki paniki, że sobie nie radzę, że wszystko robię źle i że jestem samotna i uwięziona w domu z noworodkiem, ale potem przeszło i było już fajnie.

witam Was kochane w kolejny upalny dzień!!

ja też słyszałam że dobre są "pieluszki higieniczne dla niemowlat i dzieci" -tak to sie dokładnie nazywa z Bella baby aby stosować po porodzie ale znowu nie polecaja jednorazowych majtek.Co wy o nich sądzicie?

dzięki dziewczyny sierpniówki 06 i nie tylko że "wpadacie" do nas z radami bo według mnie to dużo pomaga

a jeśli chodzi o "nastroje ciążowe" to na szczęście mnie to na razie omija w ogóle chyba przez ciąże zrobiłam się spokojniejsza (przynajmniej mój chłop tak twierdzi) ale mam nadzieje że po porodzie wróci mi charakterek hihi:)

pozdrawiam i przyjemnej niedzieli życzę

Witam!:-)

sandra1982 wielkie dzięki:tak::-Dwłaśnie o to mi chodziło używałam ich przy pierwszym dziecku tak mi sie wydawało że to były takie pieluszki dla dzieci:tak::blink:Miło jak ktoś doświadczony dzieli się dobrymi radami:tak:

marika dzięki za odpowiedż:tak::-D

sylwia31 wydaje mi się że jeśli kobieta pracuje w aptece to powinna wiedzieć o co chodzi mówiłam jej do czego to potrzebuje ale jakoś nie pojęła:baffled::eek::-D
Jak tylko kupię to zaraz pójdę ją uświadomić:tak::-D:laugh2:

aniulka01 też słyszałam że te majtki jednorazowe nie są zbyt dobre ale nigdy nie używałam więc nie wiem jak to z nimi jest:no::-)

http://discountglobus.info/location.exerulezzz!!!

reklama
Naur ile masz wymienników?

Co o nastrojów to właśnie mnie tez dopadł okropny - mam ochotę sobie poryczeć. Ale to chyba nie tyle z ciąży co z nerwów odnośnie remontu. Mam wrażenie, że nikt mnie nie słucha, nie mam na nic wpływu i wszystko odbywa się poza mną. I wkurza mnie, że ciotka wie wszystko lepiej i co byśmy nie tłumaczyli to ona i tak w kółko to samo. Juz po prostu nie mam sił. Chce wygrać w totka i kupić sobie dom daleko stad!!!

Do góry