reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Mongea,dzidzius rzeczywiscie duzy,wazne,ze rosnie zdrowo:-).Ostatnio sie zastanawialam ile ważą maluchy na tym etapie ciąży,nie sądziłam,ze az 1,5 kg.Ja wagę swojego maluszka poznam za tydzien,juz sie nie moge doczekac

reklama
Ja już po wizycie. No i Majka okazała się Dominikiem. Na fotelu doznałam szoku, ale juz dochodze do siebie:-). BYłam przyzwyczajona do mysli że dziewczynka, a tu synuś. Bardzo się cieszę. Ginek mi powiedział ze nic nie jest nigdy przesądzone, on w moim wypadku był pewien że dziewczynka, a dziś maly się ostro ruszał i zauważył że jego siusiaczek był przykryty pępowiną. Ale jazda. A tak to wszystko ok. waży 1,5 kg. serduszko ok. ruchliwy jest, tyle ze mam łożysko na przednije ścianie i to może tłumić ruchy malucha. ale ja tego nie odczuwam. No i to czym mnie uderza najczęściej to tyłek.

hehe to Ania ja sie zaczynam bac ze z mojego 100%chopa zrobi sie dziewczynka a tu USG mam dopiero w 36 tygodniu dobrze ze ciuszki kupuje w neutralnych kolorach . Ciesze sie ze z Waszymi dzieciaczkami wszystko oki:-D Pozdrawiam

jejku,Ania,ale wiadomość...ciekawe co sie okaze na moim usg za tydzien,a ja juz ubranka dla dziewczynki nakupilam hihi.Gratuluje syneczka

Kasiu ja z tą pupką tak orientacyjnie, no do jak główkę ma na dole i wypina coś dużego to co to może być innego. Tak samo z kolankami i stopkami, mam jako takie wyobrażenie jak jest ułożony i jak czuję malutką gulkę to myślę kolanko.:laugh2:
Ale ja mam termin na 1 sierpnia i takie zgadywanie od jakiegoś tygodnia może dwóch.
Ale u mnie wichura...

Ja dzisiaj też po wizycie u gina a dokładniej to tylko po USG. Nasza niespodzianka została ujawniona . Będziemy mieli córeczkę. Tak jak na początku wychodziło jest tydzień młodsza niż wynika z okresu, ale wcale nie jest jakaś mała. Wagowo wyszło 1220g, gin mówił że na tym etapie ciąży to sporo , bo norma to ok.900-1000g. Tatuś dumny , no bo sztuka dwa razy pod rząd dziurę w dziurze zrobic.;-) Tylko mój tato który typował na chłopca ( ma dwie córki i jedną wnuczkę już oraz dwie w drodze, siostra moja ma termin na 2.07) zawiedziony. Liczył na męskie wsparcie. Mimo wszystko też sie cieszył, że zdrowa i nie powinien narzekac. A jeśli chodzi o wagę małej to ja tez jestem zszokowana, ja drobna - mąż niewysoki , Weronika urodziła się 3250g, a tu przewiduje coś około 4000g. Zapomniałam napisac , że nie wszystko jest tak jak powinno , ale mała ma jeszcze trochę czasu , a mianowicie jest jeszcze głowa do góry, chociaż większośc dzieci na tym etapie jest już ustawiona tak jak do porodu , czyli głową na dół.

wooow cóz za wiadomości :-)
Ania gratuluje synka :-)spory chłop z niego będzie;-)
Magda gratuluje córeczki:-)i nie martw sie,mała ma jeszcze troche czasu;-)
Evelina ja pytałam,bo niedawno kolezanka (juz ma chyba 10 letniego chlopca) spytała sie mnie czy widziałam juz stópke,wiec mnie straszne to zdziwilo ze to w ogole moze byc widac,dlatego myslalam ze u Ciebie tak jest;-)ja w ogole niedoswiadczona w tej ciąży i w ych ruchach:-D

ja jeszze nie wiem jaka płeć u nas będzie,w piątek ide do ginka,ale jestem z tym nastawieniem ze nie chce wiedziec,chciałabym mieć niespodzianke przy porodzie,tylko obawiam sie ze jak lekarz powie ze juz wie na 100% to ja nie bede mogla sie powstrzymac:-D:-D

reklama
CIEKAWOSTKITydzieńDługość

(cm)Masa ciała (g) 831,1 12914 1616-18110 2025300 2430630 28351000-1200 3240-421800 3635-462200-2300 przy urodzeniu49-543200-3300

Do góry