reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Niema reguły moja dzidzia jest dziś bardzo spokojna dobrze ze sie odezwała Twoja :-) bedzie dobrze wszystko:-)

reklama
Syska ja tez to czytalam,ze 10 ruchów podczas godziny,ale w tym samym artykule pisało ze dzidzi spi 20 godzin,wiec dla mnie to jest nielogiczne. wiem tylko ze w pozniejszej ciazy liczy sie ruchy dziecka i jak naliczy sie ich 10(ale obojetnie w jkim czasie,tzn byle w ciagu doby) to juz nie trzeba dalej liczyc.a gdy w ciagu doby jes ponizej 10 i powatarza sie to kilka dni to rzeba isc do lekarza,ale tez nie jestem pewna czy o taka sztywna reguła, no i nie wiem od jakiego tg ciazy to obowiazuje,moze bardziej doswiadczone mamki wiedza lepiej:-)
ja tam uwazam ze jak sie rusza to jest dobrze,a czasem tez moze miec do kitu dzien i wcale nie miec ochoty na zadne wielke wygibasy:-)

Też czytałam, że 10 ruchów na dobę.Mojej koleżance ginek kazał liczyć w 8 mcu.

Przez to wszystko zapomniałam Wam powiedzieć,że moja dzidzia bawi się pępowiną, ziewa. Na dvd mam dziecko przez ok 1 min. Reszta jakieś tabelki, wykresy - może debil myśli ,że się na tym znam.
Pępowinę ma przerzuconą przez szyjkę - jak ksiądz stułę:-)(widać na zdjęciach)Nie wiem czy już jest ustalona lateralizacja, ale robi to prawą rączką:-D

ja przeczytałam że maleństwo może chuśtać się na pępowinie także jak maluszek mnie "kopie" to myślę że właśnie obija się o brzuszek:-) :-)

a co do imion to my mamy dla dziewczynki Zosia albo Ola a dla chłopca cały czas się zastanawiamy Kamil albo Fabian albo wymyślimy jeszcze jakieś inne
a tak swoją drogą ciężko tak zdecydować i dopasować do nazwiska:-) :-)

moje maleństwo dzisiaj bardzo niespokojne nie odpoczywa wcale :szok:

Witam.........chociaz tyle juz czasu jestem zalogowana jakos nie wiedziałam co pisac ...wolałam poczytac. ale czytajać to co piszecie o lekarzach (chodzi o 3d Sylwi) to chciałam napisac ze dziwie Ci sie ze nie dowiedziałas sie najpierw co to za lekarz. Ja tez skusiłam sie na 3d .u nas kosztuje tylko 100 zł ale to z racji małej miejscowości.... jestem xzadowolona że poszłam... w sumie nie powiedział mi nic nowego niż mój Ginekolog ale przynajmnij zobaczyłam rączki i nóżki no i że to jednak chłopiec.....buzi nie hciał pokazac niestety....lekarz uznał ze za wstydliwy....tak że myśle ze chyba na te 3 d warto sie skusić ale wypoytać jaki to lekarz robi żeby potem sie nie stresować tak jak Sylwia bo w sumie sama ciąza to już stres a tu jeszcze takie straszwenie:szok:

Wiesz SYLA najpierw miałam jechać do Wawy. Nawet tu na forum ten ktoś ma reklamę. Powidziałam o tym swojemu gink. a on, że w Lublinie robi profesor. Myslę co profesor to profesor. Studia skonczyłam 6 lat temu i zapomniałam już, że im wyższy tytuł naukowy tym większy pojeb:-)

No niestety chyba coś w tym jest a Ci profesorowie to chyba sami sobie wyszukują choroby by tylko ludzi podłamac. Ten u którego ja byłam nie jest profesorem i od razu wiedział ze nawet nie mam zamiaru nic poza tym usg u niego robić ale bardzo dokładnie mi tlumaczył co i jak i jak tylko jakis pomiar za duzy wyskoczył ( bo bąbel dośc duży jest) to zaraz tłumaczył ze to w normie bo poprostu duze dziecko i żebym sie nie martwiła...i ze nie ma zadnych wad przynajmniej nic nie wyszło i tak sie trzymamy. Poza tym mi nie tyle o zdrowie chodziło bo juz dosc zaawansowana ciąża byłajjak szłam ale chciałam zobaczyc jak wyglada bo te normalne usg to nie pokazuje tak dokładnie. Poza tym tatuś bardzo tez chciał zobaczy i dlatego sie skusiliśmy....,.no i w koncu na tym pokazał ze jest to chłopiec bo zawsze sie odwracał tyłkiem jak mąż był ze mna na usg...:-D

Uh, ale napisały babki...hihi, rusały.
Sylwia no to tak jak mówiłam, konował durny i tyle!! A z serduchem też bedzie dobrze, napewno!

Syla witam u nas! Im nas więcej tym ciekawiej!

Syska no nie strasz tym brakiem ruchu..ja tak miałam z Julką ale okazało się, że senny dzień i sobie poprostu odpoczywała. A to ma być 10 ruchów na dobę, a nie na godzinę, bo by się dzidziolki zamęczyły, hihihi..ale liczy się po 28tc.

Moja zbójnica za to tak szaleje całymi dniami, że aż czasem mam dosyć! Np. teraz tak mi zasuwa po pęcherzu, że zaraz popuszczę!

Viviana no to ładnie Ci się termin przesunął. Ja sama jestem ciekawa jak to z nami będzie. Julka z 20.03 na 27.02 sama się przesunęła, hihi..więc spodziewam się od końca lipca.

A ja dzisiaj wściekła na męża chodzę jak osa, bo mnie wkurzył na dobra..ale o tym nie chce mi się pisać.

Naur , co ten maz cie denerwuje, cholerka, nie wolno denerwowac kobiet w ciazy!!!!!:wściekła/y:
Dlaczego ci faceci sa czasami tacy dziwni??:confused::confused::eek::eek:

A ja kupilam sobie dzis dwie tuniczki z h&m (jasna szara, i zielen wojskowa) i taka duza spine do wlosow, bo do fryzjera jednak narazie sie nie wybieram to bede sobie zawijasy na glowie robic:tak:

reklama
Syla witaj:-) i napisz cos o sobie:-)

Naur Ty nawet nie strasz bo my mamy bliskie terminy,tylko 3 dni różnicy,wiec jak Ty mi tu mowisz o koncu lipca to jakby nie patrzec zostały 2 miesiące z hakiem:szok:

Ja mam tez podły humor,juz mnie wszystko wykancza,a najlepsze jest to ze w ogole nie potrafie podjąc zadnej konkretnej decyzji i to mne najbardziej dobija,ale nie bede o tym pisac...ide raczej napisac zakonczenie do mojej pracy,bo to tez juz mnie wnerwia:wściekła/y:

Do góry