reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

No to Ola super że w końcu ci się uda przylecieć do kraju. Na długo planujesz? Ja na allegro tez dużo rzeczy kupowałam, ale koniecznie trzeba pamiętać sprawdzić sprzedawce, tzn jakie ma komentarze, opinie...

Ja właśnie byłam w sklepie i zakupiłam kaftanik i body - całkiem białe, zwyczajne :-D.
A teraz idę do fryzjera, a co zrzucę te włosięta, bo mi już:wściekła/y: ciężko myć

reklama
Sylwia fajnie by bylo sie spotkac, ale ja tak na chwilke do Polski wpadam, bilet mam na 14.05 - pomylilam, a 18.05 przyjezdza moj ukochany:tak:, 20 jednak wracam juz spowrotem, dobrze u mamy cudownie, ale lepiej mi z moim facetem,:tak::tak:

Ty Mrozik a ty bedziesz farbowac???No bo jak nie ma przeciwskazan, to moze ja tez sobie W KONCU te moje wlosiurki zrobie:eek:, z tego co slysze na okolo to w zadnym wypadku farbowanie:baffled::eek::confused::dry:

Oluś mozna farbowac a raczej malować. Ja juz 2 razy PALETTE szampon( tycjan - to mój kolor:-)) Wazne aby to do malowania było bez AMONIAKU. Czyli szampony koloryzujące - tak sądzę. Ja pomaluje jeszcze w czerwcu i sierpniu - przed porodem. Juz jakie mam odrosty, ale co tam.......:-D

CIEKAWOSTKI:-)

-nie "inhalować się" lakierem do włosów (nabierałam powietrza, psikałam się szybko i uciekałam z łazienki, fryzjerkę prosiłam, żeby lakier ograniczyła),
-malowanie paznokci tylko lakierami bez toluenu i innych tym podobnych (ten warunek spełniaja lakiery inglota oraz zapewne też inne, ale nie wiem jakie),
-co do farbowania włosów, to są sprzeczne opinie, ale mnie wszyscy znajomi lekarze mówili, że można, tyle że ja raczej nie farbuję,
-podobno niekorzystne jest stosowanie kosmetyków z kofeiną, ale ja się tym zupełnie nie przejmowałam i stosowałam to, na co miałam ochoctę,
-trzeba bardzo uważać na aromaterapię!! szczególnie na początku ciąży żadnej lawendy 9są też inne zastrzeżenia, ale ich już nie pamiętam),
-koniecznie dbaj o biust, szczególnie jeśli zamierzasz karmić piersią, no i zadbaj o miejsca narażone na rozstępy. oczywiście kosmetyki musteli "9 mois" są godne polecenia, ja ich uzywałam. Co prawda zrobiły mi się w dwu miejscach rozstępy, ale wystąpiły akurat w momencie, kiedy z lenistwa zaniedbałam smarowanie. Poza tym teraz, kiedy wróciłam do przedciążowej wagi (a przybrałam 22 kilo!) są już mało widoczne. Stosowałam też specyfik "fissan", także dobry, ale kosmetyki musteli nie są takie okropnie tłuste, więc w końcu przeszłam na nie;
-ostrożnie też z masażami, wiem, że dermika ma specjalne dla kobiet w ciąży. Co do tych masazy to ostrzeżenia są bardzo sensowne, bo ja prawie zemdlałam po zupełnie niewinnym masazyku głowy podczas mycia u fryzjera!

Na razie tyle,jeśli coś mi się jeszcze przypomni, to się odezwę.

Aha, gorące kąpiele wykluczone, temperatura Twojego ciała nie powinna się podnieść powyżej 38 stopni! Ciepłe kąpiele natomiast jak najbardziej polecane. Możesz sobie od razu kupić kąpielowy termometr, przyda sie potem i tak przy dziecku http://www.wizaz.pl/w-agora/icons/icon7.gif
No i same zakazy przyszły mi do głowy. A główne przesłanie na ciążę to przecież: rozpieszczaj swoje ciało, należy mu się to za pracę, którą wykona http://www.wizaz.pl/w-agora/icons/icon7.gif

czyli jesli fryzjer posiada delikatne kosmetyki to mozna farbowac??!!! bo z moim fryzjerkiem gadalam i mi mowil ze ma bardzo delikatne kosmetyki,tylko jakos nie bardzo mialam odwage, po co ryzykowac cos tam jak i tak jeszcze troszke i mozna bedzie pojsc bez problemu? nie wiem.....hmmm...

Ja już po fryzjerze. Ależ dzisiaj kolejki, poza tym większość ma pozamykane :wściekła/y:. Trafiłam na bardzo miłą młoda panią i mnie wcisnęła między umówione :-).
Ja Ola nie farbowałam, jednak się boję takich rzeczy. Słyszałam i w gazetce wyczytałam że nie ma problemu z takim "zabiegiem". Jak bardzo cię ciągnie to chyba możesz zrobić sobie farbowanko, a jak dasz radę bez to może lepiej wytrzymaj ;-)

chyba sie wstrzymam, glupio z tymi odrostami, taka nie zadbana, zawsze mi sie to nie podobalo, ale teraz i ja tak musze nosic:baffled:

Wiesz Mrozik ja sobie tak mysle, ze te rzeczy typu, gruba, pryszcze, solarium ,pazurki, fryzurka, super kosmetyki, ogolnie super zdbana kobitka, to pozniej przyjdzie znowu na to czas(oczywiscie jak kasa bedzie:eek:) a teraz te pare miesiecy to nie warto ryzykowac, bo teraz dziecku tworzymy przyszlosc na cale zycie, jego zdrowie fizyczne i psychiczne, wiele od nas zalezy jak to bedzie wygladalo, wiadomo ze los rozne plata figle ale po co wystawiac ryzyko na probe?przebolec ten czas i juz. Dbac o siebie jak tylko mozna uwazajac w szczegolnosci na dzidzie:tak:

Hej dziewczyny:-)
u mnie dzis cieplutko,na termometrze niby 28 stopni ale wiar zimny wieje,ale mimo to jest fajnie.
czy was juz troche pobolewaja te kopniecia malucha?bo ja czasem czuje takie nieprzyjemne,pewnie w cos tam mnie stuka,ale i tak lubie jak sie rusza:-)
a ostatnio cos mnie glowa zaczyna pobolewac.
i wiecie na co tez mnie naszla ochota??na cole:zawstydzona/y: kurcze wiem ze to niezdrowe ale musialam sie napic,mysle ze od czasu do czasu takie grzeszki nie zaszkodza,szczegolnie ze ani kawy nie pije ani nie pale,codziennie jakies owoce,wiec chyba az takiego grzech nie popelniam :zawstydzona/y: :baffled:

reklama
Kurka nie ma nikogo:-(
Dziwne:confused:

Kasia te kopniecia malucha zaczely mnie bolec czasami, na przyklad dzisiaj w sklepie, czulam juz przed wyjsciem do sklepu jak maly ma stope albo ktoras czesc ciala jakby na moim jajniku:baffled::baffled::eek::eek::dry::-D:-D i co sie stalo....?kichnelam, rany to byl bol!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok: nie wiem czy to bylo dokladnie tak, ale tak mi sie to wydaje. Nasze bobaski robia sie juz chyba naprawde duze:eek:
A z cola tez miala problem w ciazy siostra mojej przyjaciolki:-D:-D, tak jej sie coli chcialo ze potem jak juz nie bylo ja stac na ta oryginalna, to te tanie kupowala, no i dzidzia zdrowa sie urodzila, ale i tak wydaje mi sie to niezdrowe, choc czasami takie male grzeszki tez sie naleza poswiecajacej sie ciagle mamie:cool2::cool2:

My idziemy na loda do mc`donalda-taaak mi sie chce:baffled:

Do góry