reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Naur - trzymam kciuki żeby było dobrze. Może da się Julci jakoś wytłumaczyć ze mamusia musi teraz więcej wypoczywać. Wiem że ciężko jest tak dziecku wytłumaczyć no i samą siebie przekonac do takiej decyzji, ale może warto spróbować

reklama
Naur to widze że my tak samo mamy. Ja też mam dużo leżeć i odpoczywac (przy trojce dzieci :confused:) i tez mi ciągle krążą myśli o wczesniaku. Powtarzam sobie oby dotrwac do końca lipca to będzie ok.

A co do wychodzenia na spacerki to latem jest zdecydowanie lepiej. Zaczynamy od werandowania ale jak jest ciepło i nie ma wiatru to po dwóch tygodniach mozna wyjśc na spacerek.

NAUR ja co prawda nie miałam skurczy, ale od 8 tyg biorę nospę forte ( mocniejsza) i magnez - tez od skurczy. Słonko a może są to juz skurcze Braxtona- Hicksa. Czytałam , że te które rodziły mają je wcześnie. Wytrzymaj chociaz do 30 tyg( dzidziom urodzonym w 7 mcu jest łatwiej niż w 8)

Mają prawo występować po 20 tyg. Są bezbolesne ale nieprzyjemne. Przygotowują macice do porodu.
Kiedy tylko możesz leż. A Julce tez bez spaceru codziennego nic nie będzie. Masz juz dwoje dzieci i nie możesz faworyzowac jednego:tak:

Hej dziewczyny:-) kurcze ale mi sie dzis spac chce :sick: zapowiadali w zeszlym tygodniu ze dzis mialo byc 27 stopni,ale ciesze sie ze tyle nie ma. kupilam sobie dzis witaminki,dopiero teraz zaczynam brac jakies tabletki,wczesniej bralam tylko kwas foliowy.a zadnej nospy ani nic innego nie łykam,bo nie potrzebuje.kupilam sobie tez majtki dla kobiet w ciązy,ale moj Artur sie smial,powiedział ze to jakies pantalony od starej babci :-)
aha mialam sie was spytac jakie nosicie biustonosze?bo kurcze te co nosilam zawsze to dawno mi byly za male,kupilam sobie wieksze,ale i te juz sa za male,z reszta wczoraj wylazly mi druty i juz nie idzie chodzic,najepiej to chyba taki bez drutow,widzialam na allegro,ale najtansze to za 55zl,musze zobaczyc czy u mnie jakies znajde.a bedziecie kupowac biustonosze do karmienia?(nie wiem czy juz o tym gdzies nie było,jak sie powtarzam to pseplasiam :zawstydzona/y: ) od jednych slyszalalam ze sa do kitu a od innych ze sa dobre,no ale jak to zazwyczaj bywa zdania sa podzielone.

dobra ide sie chyba polozyc,moze sie zdrzemne,bo mi sie juz oczy zamykaja.

Witam wszystkie sierpniowe mamy od dłuższego czasu was podczytuję i uważam że najwyższy czas dołączyć do Was ;-) Jestem 25 tc oczekujemy z mężem synka Williama. Termin na 8.08.07. Jeszcze raz witam i mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona:) Pozdrawiam:-)

Witaj Madeline :-). Pisz jak njaczęściej. Napisz koniecznie o sobie więcej, jakieś fotki wrzuć na pozostałe wątki :tak:. No i widzę że następna mamusia z kraju nam uciekła :-D.
Kasia, ja nosze taki staniczek z naturany, on kosztuje 55 zł, ale jest wygodny. Sa tez tańsze "ciążowe", tzn takie bez drutów, elastyczne. Do karmienia kupiłam sobie jeden i sama wypróbuję, bo tak jak mówisz, każdy ma swoje zdanie na ten temat. Ten do karmienia mogła byś nosić i teraz, bo jest elastyczny i nie ma drutów (ten mój), a do tego jest tańszy- ja dałam w sklepie 36 zł za niego.

Madeline zapraszamy serdecznie, czuj się jak u siebie (bo jesteś u siebie, hihi)

Dzięki dziewczyny! No ja staram sie odpoczywać, chodzę w dzień spac z Julką, a ona też jest mądra i wie że czasem mama musi odpocząć, ale to i tak nie załatwi sprawy. A czy w domu czy na spacerze to w zasadzie tak samo się zmęczę, a na dworze chociaż się dotlenimy, no i ciekawiej.
Sylwia to nie są tylko Braxtona-Hicksa, bo za często i za mocne. Poprzednio też miałam takie tylko później, więc wiem o co chodzi. Narazie lakarka dała samą no-spę lub scopolan i kazała czekać i obserwować.

Kasia ja polecam staniki do karmienia, ale trzeba znaleźć wygodny. Ja musiałam nosić i w dzień i w nocy, ale prawie go nie czułam a do karmienia super, tylko odpinasz klapkę i gotowe a nie wywalasz całego cycka na wierzch, zwłaszcza jak chcesz karmić wszędzie a ja i w parku i na plaży i w lesie karmiłam. Polecam!

reklama
Czesc kobitki!

Naur cholerka, ten problem jest trudny do rozwiazania, przy Julce roboty a ty musisz duzo lezec i odpoczywac:baffled::no: trudno doradzic ale i tak wiem ze sama zrobisz tak ze bedzie dla ciebie i bobo jak najlepiej, gdybym byla tam niedaleko to bym ci z Julka posiedziala:tak:pomodle sie za wasze zdrowko:tak:, to pomaga, naprawde:tak:, bedzie wszystko dobrze.

Kira gratulacje dla bobo!!w koncu sie odwazyl tacie dokopac:-D:-D

Madeline witaj w swoim gronie sierpnioweczko:tak:

Do góry