reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Ech, remont pokoju dzidzi............ Mieszkam w bloku. Mam 3 pokoje: sypialnie, "salon" i pokój "komputerowy" -ten będzie dzidzi. Też myslałam o remoncie. Ale narazie postawię łóżeczko w sypialni. Nie zostawię przcież mojego skarbka samego na noc. A za rok, dwa... zrobimy pokoik:-)

reklama
Sylwia,bardzo ladne rzeczy dla dzidzi,moj mąż cały czas twierdzi,ze jeszcze za wczesnie,ale jak widze Twoje nabytki to wiem,ze warto juz zaczać:-) Kupowanie takich śliczności chyba bardzo poprawia humorek.Ja niestety nie mam dużo rzeczy od koleżanek,wiekszosc jeszcze nie ma dzieci wiec bede musiala liczyc na siebie

Ależ zamieszanie z tym becikowym :-D .
Ja mam się przeprowadzać do nowego domku i jeszcze trzeba wszytko raz pomalować, do tego niew mamy mebli, ale jakoś nawet mnie to nie przeraża. Bardzo cierpliwa się zrobiłam:-p . Domek niestety nie nasz, będziemy tam mieszkać czasowo, ale to długa historia i nie bedę was nia zamęczać. Widać Viviana że jak tyle kobietek zamówiło pogodę to musi być ;-) . Trzymam kciuki za super zabawe - tylko nie szalej za bardzo. Nie moge się doczekac fotek z imrezki​

Wiesz SYSKA mój mąż też twierdzi, że za wczesnie. Ale teraz mamy czas, dobrze sie czujemy i nie musimy kupowac na łapu capu. Za 2-3 miesiąće będziemy brzuchate, będą upały.... Ganiaj wtedy po sklepach lub siedź zgięta i zamawiaj na allegro. Chłop to chłop -my kobitki mamy swój rozum:-)

"....Ale teraz mamy czas, dobrze sie czujemy i nie musimy kupowac na łapu capu. Za 2-3 miesiąće będziemy brzuchate, będą upały.... Ganiaj wtedy po sklepach lub siedź zgięta i zamawiaj na allegro...."

Popieram Sylwia

Fajne zdjęcie Sylwia:tak: . Ja też uważam że trzeba niektóre rzeczy kupic wcześniej, ale niektóre narazie tylko oglądam. Na wózek zdewcydowałam sie nie ten wielofunkcyjny, tylko taki zwykły z gondolą, a później kupię osobno spacerówke. Tak mi dziewczyny doradzają, posłucham ich. Nie wiem jeszcze jaki konkretnie, ale nawet nie miałam okazji po sklepach połazić, chociaż wiele razy sobie to obiecywałam :zawstydzona/y: :-D

Ja z rzeczy dla dzidzi mam tylko 1 koszulke która dostałam od mojej mamy. Nie wiem ale jakos mnie nie ciągnie do kupowania. Powzięłam decyzję, że dopiero w czerwcu będę robić zakupy i tego się trzymam. Na razie tylko oglądam i na tym koniec.

Hej dziewczyny...u mnie pogoda też piękna,zaraz jade po moją szwagrówkę,bo wraca ze szkoły i chce zebym jej pomogła kupić prezent na urodziny.
co do snów to dziś znowu miałam......zawsze mi się śnią jakies straszne :( dzis mi sie sniło ze urodziłam dziewczynke (jak zwykle) ale moja mama ją przyrowadziła ze szpitala i ona nie chciala ze mną być,jak ją prytulałam to strasznie płakała,nie wiem skąd biorą mi się takie sny :-(
Dziewczyny a planujecie wyjechać gdzies na wakacje?bo my z moim mężem myślimy nad tym i jestem rawie zdecydowana,ale chce jeszcze zapyac mojego gina co o tym myśli,bo jak pojedziemy to zaraz na początku lipca,czyl bede miala jeszcze prawie 2 miesiące do konca...no ale chyba lekarz mi coś doradzi.

Co do pokoiku to też zamierzam na początku postawić łóeczko w naszej sypialni a dopiero gdzies za rok zrobic pokoik dla maluszka...no ale wszystko wyjdzie w praniu :-)

a dlaczego lepiej jest kupować osobno wózek spacerowy a nie 2 w 1?

Viviana zazdroszcze Ci ze slub dopiero przed Toba,chciałabym przezyc o jeszcze raz :-( ;-) ;-)

reklama
Kasia, mnie polecili taki wybór wózka ze względu na pakowność samochodu. Te 2 w jednym są większe jednak od takich pojedynczych. Na początku nie trzeba wózka pakować do samochodu, wystarczy samo nosidełko, a później bez spacerówki to ani rusz, a do naszego nie wiem czy sie zmieści. No i o wagę wózka też chodzi. Ja się zdecydowałam na takie właśnie rozwiązanie, ale mam znajomych, którzy mają "wielofunkcyjne" wózki i też są zadowoleni :tak:

Do góry