reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Witam Was w ten deszczowy dzien,brr,strasznie nieprzyjemnie...My chyba bedziemy mieli Wiktorie,mąż bardzo chce wiec chyba nie bede naciskać na zmianę.Mysle coraz bardziej o zakupach dla dzidziusia,to bedzie prawdziwa przyjemność;-) Mam zamiar zacząć od maja,ale nie wiem czy dotrwam.

reklama
Ja dla dziewczynki Majka, dla chłopczyka Alan ( pomysł mężą). Mój brzuch z kazdym dniem coraz wiekszy. W pępku mam juz 100cm

Moj brzuch tez rosnie strasznie szybko i pępek sie zrobił taki śmieszny:tak: .Zamowilam sobie krem na rozstepy,bo chyba sama oliwka mnie przed nimi nie ustrzeże, a brzuchol często swędzi...

Mnie brzucho tez swedzi czasami, to skora-przesuszona i do tego naciagnieta, dlatego powinna byc regularnie smarowana, ja polecam olejek na rozstepy dla kobiet w ciazy z firmy ROC,stosuje od 3 mieiaca i jak do tej pory nie ma ani jednego.Do tego od czasu do czasu normalna oliwka dla dzieci.

Oho, ale się po Świętach rozpisały! dobrze, dobrze..

Imiona narazie mamy jako tako wybrane, ale nic pewnego: Szymek, Kuba, Paweł albo Ula, Iza..ale co z tego wyniknie??

A ja nie pijam dużo wody, bo jakoś nie lubię, chociaż wiem że więcej powinnam, ale pijam dużo soków i herbat zielonych i owocowych, no i mleko.

Sama nie wiem, co z tym USG robić, czy poczekać na skierowanie od lekarza (wizyta dopiero 23.04) czy iśc samemu, bo nie wiem jak pilne to badanie..co mam robić??

A jaki masz problem z usg Naur?Bo chyba przegapiłam:confused:
U nas niby na 100% lekarz potwierdził chłopaka,wiec jak w suwaczku czekamy na Adasia:-D gdyby jednak jakimś cudem dziewczynka nam wyskoczyła to bedzie Oliwia:tak: imionka mamy obcykane od 2 msc:-D
Jesli chodzi o brzucho to mi tez rosnie,nie mierze sie na razie-nie chce sie wystraszyc:-p ale z kremów to od poczatku balsam garniera 2 razy dziennie i tez nie mam zadnego na razie:-p zobaczymy dalej.
a dzisiaj byłam z mama na zakupach i zakupilam sobie taka sliczna lniana spódniczke i bluzeczki 2.Az normalnie któregos dnia fotke pstrykne tak ładnie wyglądam:zawstydzona/y: :tak:

Naur po co sie zamartwiac?Jesli chcesz USG zrobic to zrob, bedziesz wszystko wiedziala.Po to tez mamy tych naszych ginow zeby rozwiewali watpliwosci:tak:

Chyba też Naur przegapiłam o co chodzi z tym usg. Jak nie ma specjalnych wskazań, to chyba nie ma sie co denerwować. 23 kwietnia już blisko :tak:
Ja Kira z chęcią obejrzę cię w nowych ciuszkach, jeśli możesz się pochwalić to czekam :-).
Mnie dzisiaj chyba "odetkały" płatki z mlekiem, bo już 2 razy dzisiaj mi się udało sprawę w wc załatwić :-D.
Maluszek przeniósł się wyżej, bo teraz bardziej przy pępku fika :tak:

reklama
Jejku, ale ten czas leci. Nie wiem czy zauważyłyście, ale już chyba wszystkie marcówki, nawet przeterminowane urodziły, a są za to już grudniówki :szok::-D

Do góry