reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Witajcie po świętach!u mnie jak zwykle mama przygotowała same smakołyki ze jak weszłam na wage to sie przestraszyłam:-), dziś już wróciłam do domku i jestem sama z moim maluszkiem i czas ruszyć w niedziele mam egzamin i musze troche sie pouczyć, ale zostały mi dwa egz i obrona!
Mrozik też mam problemy z zaparciami niestety ale śliwki pomagają jabłka, mnie też bolał brzuch i w jajnkach też byłam u gina i powiedział że jesli niema krwawienia to niepowinnam sie martwić macica cały czas się rozciąga no i maluszek rośnie polecił mi nospe jak naprawde boli ale musisz sama zapytać swojego gina o to ok:-),
Vivianna fajnie masz z tym slubem ja swój brałam w tamtym roku 29kwienia także niedługo pierwsza rocznica ślubu, chciałabym to powtórzyć...
Mam do Was pytanie o ruchy dzidzi, zaczełam sie troche martwić dzisiaj od dwóch dni mały daje znać o sobie ale jest bardzo spokojniutki czy to dobrze mam nadzieje że u niego wszystko ok:-( pozdrawiam napiszcie jak sie czujcie i jak po świętach, ja mam dziś kiepski dzień i humorek:-(

reklama
Natalka - ja z ruchami miewam podobnie. Podobno dzidzia jest na tyle malutka, że jak sie gdzieś w kąt przemieści to go słabo czuć. Mnie dziewczyny pisały że nie ma sie czym martwić i ja też tobie to powtarzam :tak: . No-spe biore jak mnie bardzo boli, ale mi ona chyba nie pomaga. Lekarka pozwoliła mi brać do 3 dziennie, ale wolę nie brać, bo i tak po niej mnie boli :eek:

Mrozik mi nospe pomaga jak narazie,
mam dziś ciężki dzień tylko chodze i mi sie chce płakać na dodatek te ruch jest ich mało może póżniej coś więcej, smutno mąż w pracy myślałam że zostanie... ale pracować trzeba, jeszcze teść mnie wkurzył trudno niebędę się denerwować żeby dzidzi nie stresować, ja też musze się zebrać i zrobic zdjecie moje i dzidzi ale niemam dzis aparatu...pozdrawiam

Mnie też czasami ktoś zdenerwuje. Staram się być cierpliwa, ale nie zawsze wytrzymuję. Humorki w ciąży to normalka. Mnie raz zdarzyło sie już popłakać sobie bez powodu. Może lepiejk sie wtedy położyć, włączyć spokojną muzyczkę i zanąć nie patrząc na nic... A jak to nie pomoże to może spacerek, albo zakupy.​

Czy wy też pijecie jak smoki? Ja do tej pory wypiłam już ponad 2 litry wody mineralnej. Piję chyba coraz więcej.
A do gina wybiorę się prawdopodobnie w czwartek. Zobaczymy co mi powie i ile przytyłam według jej wagi. Według mojej mam już 5-5,5 na plusie:-p

Swieta swieta i po swietach, szybko przelecialo, szkoda,:-( bo fajnie bylo
Bobo tez cieszyl sie jak szalony, podskakiwal , wiercil sie.:-D

Tez Mrozik chcialabym zdjecie brzucha zrobic bo powieksza mi sie na dobre w koncu:happy: Slub cywilny bedziemy brali tez tutaj w Luxemburgu, jak twoja kuzynka w Anglii ,rzeczywiscie latwiej jesli chodzi o formalnosci.

Kira
dobrze ze mnie tak opieprzylas,tylko wiesz?ja tak nie zawsze, w ten dzien taki maraton byl bo przed swietami i nikt by za mnie tego wszystkiego nie zrobil, dlatego.Teraz zaczynam praktykowac leniwa kotke-jak Naur napisalas:-D

Natala ruchami dzidzi sie nie przejmuj , raz wierci sie , kreci, raz odpoczywa, to normalne.A humorki i smutki ?, mysle ze kazda z nas ma podobnie, trzeba to poprostu przezyc, jutro bedzie nowy lepszy dzien;-)
Tak jak Mrozik pisze idz na spacerek, zakupki. Mi na przyklad najbardziej pomaga moj Carlo, zawsze wyplacze sie mu w ramiona, ponarzekam, pomarudze-to najwazniejszej,wsparcie bliskiej osoby i zrozumienie.

Ja mam problem z imieniem dla dzidzi:-(, kompletnie nie wiem jakie wybrac,bo te dziadkowe i wojkowe takie jakies staroswieckie:baffled:

Tez pije tak duzo Mrozik, ale czy to wplywa na wage?ja do tej pory 2 kilo przytylam,ale u mnie to moze byc tak ze waga mi gwaltownie pod koniec ciazy do gory podskoczy-wtedy to rozstepy gwarantowane!:szok::szok::szok:

Ola - a twój Carlo nie ma pomysłów na imie? Mojemu Marcinowi podrzuciłam książeczkę z imionami jakie występują tylko w polskim kalendarzu i ma przejrzeć i zaznaczyć które się jemu podobają. Ja już swoje spisałam i zrobimy później konfrontacje :-D , może się jakoś dogadamy. Ale powiem że tyle imion, a mnie ze trzy się spodobały tylko:szok:

Powiem ci Ola że chyba ma wpyw ta woda na wagę, bynajmniej u mnie, bo za dnia, to 1-2 kilo mi przybywa, a rano wraca waga do normy, dziwne to troszkę, bo az tyle nie sikam :-D

reklama
Ma pomysly, ale mi sie nie podobaja, a te co ja wybiore jemu sie nie podobaja, on chce Robert a ja nie , ja chce Wiktor a on nie, a Wiktor to i tak odpada bo niedawno kuzynowi sie chlopak urodzil i tak wlasnie dali mu na imie:eek: Moj dziadek to Jozek , drugi Staszek-przeciez tak nie nazwe mojego kroliczka:baffled:,wojki to Rysio, Franio, Ziutek, Romek-poracha!!:szok:
A z woda Mrozik to moze jak pijemy to waga wzrasta apotem po siku maleje i jak paruje przez skore to tez w jakis sposob sie uwalnia i waga spada.Woda mineralna jest bardzo wazna w ciazy, dlatego nie powinnysmy sie martwic:tak:

Do góry