reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2007 - wątek ogólny

Naur,chyba Twoja córcia jest wcześniakiem,o ile dobrze pamietam???pisałas kiedyś,ze miala sie urodzic w marcu,a przyszla na świat w lutym.Moze Ty wiesz coś więcej na ten temat?

reklama
Ja zawsze miałam czterokołowce i byłam tak sobie zadowolona. Sasiadka miała trzykołowca, prowadziłam kilka razy i teraz chce tylko taki. Be porownania lepiej się prowadzi. Na pewno marka też ma duże znaczenie.
Jeśli chodzi o wczesniaczki to u nas na pewno od 28 tygodnia potrafia utrzymac a wczesniej to w dużej mierze zalezy od wagi dziecka i tego jak jest rozwinięte.
A co do długiego wekendu to na pewno będe siedziec w domku bo niestety nigdzie jeździc mi nie wolno :-(

Dzisiaj byłam u lekarza ogólnego ze wzgledu na moje serducho (czasami tak dziwnie mi wali). Miałam robione EKG ale wszystko było ok. Jutro jeszcze będę miała robione badania krwi i lekarka chce mnie wcisnąc do kardiologa po znajomości, żebym nie musiała czekac pół roku.
Potem poszłam z monisia na testy alergiczne (na razie ok), zrobiłyśmy trochę zakupów i wróciłam do domu okropnie zmęczona. Aż mnie nogi rozbolały. Miałam okazje kupna ciuszków dla maluszka ale jakoś na razie mnie do tego nie ciągnie. Tu nawet nie chodzi o przesądy ale przy zagrozonej ciązy wolę sie nie spieszyć.

Acha no i w koncu wyraxnie czuje ruchy. Dzisiaj to aż mi brzuch podskoczył kilka razy :-)

heyka...

dzis byla wizyta u gina, troche dlugo to wszystko trwalo, no ale posluchalam serduszka i poogladalam niemalo - usg polowkowe wiec bardzo dokladne i szczegolowe (lekarz pokazywal wszystko i wszystko omawial) - tak wiec jestem spokojna bo z dzidziolkiem wszystko ok...

co do plci to pierwszy typ lekarza z 16-tygodnia potwierdzil sie no i Ingusia bedzie miala ... siostrzyczke :-) - po cichu licze, ze Robiq te 3 baby w domu przezyje - a tak powaznie to mimo, ze tym razem obstawialismy synka to ten uklad nawet mi z perspektywy juz 4 tygodni pasuje (problem wspolnego pokoiku rozwiazal sie sam, no i mysle ze dzieci przyszlosciowo beda mialy ze soba lepszy kontakt (moja mama ma siostre i brata w podobnym wieku, mieszkaja w tym samym miescie, z siostra widzi sie niemal codziennie, a z bratem moze raz w miesiacu) - wiem ze gdyby byl chlopczyk znalazlabym niemniejsza liste zalet :-p

no i teraz juz powaznie myslimy nad wyborem imienia: w gre wchodza: Bianka, Nikola, Nela, Ada ...

a jeszcze jedno - dzis pojawil sie pierwszy, a w sumie 3 pierwsze mega kopy - takie ze juz Robiq zobaczyl je patrzac na moj brzuch :tak:

dzisiaj juz jestem spokojna - bo mimo, ze ja mam sie nadal oszczedzac i uwazac wiem ze mala rozwija sie prawidlowo - w obliczu ostatnich jakze przykrych dla mnie wydarzen bardzo potrzebowalam tych dobrych wiesci

Mongea to dobrze zew wszstko ok:-) Jak ja wam zazdroszcze dziewczyny tych kopnięć:-( te moje to takie niemrawe ze czasem sie zastanawiam czy to jednak nie jelita:-p

Ile wyście tu napisały dzisiaj, jak mnie nie było :szok: :-D :tak: doskonale!!

A więc tak:
wózki trójkołowe: jak dla mnie odpadają, bo po podjazdach na schody b. ciężko wjechać, a u nas dużo schodów i to w drodze do parku, poza tym mało stabilne i na wybojach też niedobrze sobie radzą. Ale ja wózki mam. :-D

weekend majowy: zamierzam wyskoczyć z trzema kumpelami nad jeziorko, hihi, na wagary od Julki, póki jeszcze mogę :cool2:

wcześniaki: ja nic o tym nie wiem, bo Julka urodziła się na przełomie 37 i 38tc. więc w normie donoszonej ciąży

ruchy: od kilku dni czuję bardzo już mocno, rozbrykało się maleństwo na dobre :tak:

No, to jakoś tak. O babciach i ludziach w autobusach i innych nie wspominam nawet, bo już na samą myśl się wkurzam :wściekła/y:

Mongea to świetnie, że z drugą córcią wszystko super! Ja idę do gina jutro, zobaczymy wyniki badań, powie mi co z tą wagą i moimi rozwolnieniami :dry: No i dostanę skierowanie na usg, juz sie doczekać nie mogę!

Nałaziłam się tak, że ledwo zipię. Ale za to kupiłam śliczną sukienkę w Orsay'u całkiem ciążową :-D teraz takie fasony, no i ciążową już bluzkę, ale też sie nada potem (obie na lato) No i zainwestowałam w nowy stanik, jakże się zdziwiłam kiedy okazało się, że rozmiar nie jest 75C ani 75D a 80D :szok: :laugh2:
Za to butów nie znalazłam fajnych a portki będą później.

Chora jestem - chyba grypa mnie dopadła, katar mam taki , że ledwo na oczy patrzę. Weronika też chora tyle , że ona jakoś lżej to przechodzi. W ogóle wszystko mnie ostatnio dobiło, jedyna pocieszka tylko taka , że łożysko mi sie podniosło i BĘDĘ RODZIŁA SAMA. Tzn. pewnie z mężem , ale bez interwencji chirurga. Co do płci, to nie wiem nadal, chociaż lekarz bardziej przychylał się w jedną stronę niż w drugą , ale powiedział ,że to jeszcze może sie zmienic , bo on może sie mylic. Inna sprawa , że nie miał możliwości za bardzo podejrzec , ponieważ dzidzia tak się wierciła , że nie sposób było nawet zmierzyc. W ogóle z tym stwierdzaniem płci to wyszła u nas w domu straszna historia która mnie osobiście przyprawiła o takie newy, że aż dziw , że nie było rozlewu krwi. Mam na mysli babcię mojego męża ( mieszkamy obok niej). Mąż poszedł się jej pochwali co najprawdopodobniej będzie, a ona na to " ojej" jakby miał za chwilę nastąpic kataklizm. To było bardzo miłe z jej strony jak ch*******ra. Ja coś bojowo ostatnio jestem nastawiona. Jeszcze przed nieszczęsnym USG byliśmy na imieninach u rodziny mojego mężą i tam to dopiero minę musiałam zachowac, a wyprowadzili mnie z równowagi tak , że z wielkim trudem udawało mi się minę trzymac, ale to , to musze najpierw przetrawic , a dopiero potem wam napiszę , bo to dłuższa historia.

Tez mam jakas dziwna chyba grype, do tego tez lekkie rozwolnienie, dlatego siedze sobie przed komputerkiem bo moj Carlo poszedl mecze ogladac,Polska i Portugalia:cool2:graja z jakimis druzynami,moj man jest totalnym fanatykiem pilki, ja tez troche, przez niego, ale nie dzisiaj:no:
Madzia z tym serduchem to moze masz za malo magnezu?
Mongea jak juz wiem ze bede miala chlopaka to sobie tak czasami mysle jakby to bylo gdyby to byla dziewczynka:blink:,gratuluje coruni;-)
Naur? swietnie z tym stanikiem, ja musze zmiezyc swoje cycki teraz, bo jak narazie laze w sportowym, kto wie czy nie mam takiego samego rozmiaru:confused: JUZ SIE BOJE! :oo: :szok:

No własnie ja w sportowym chodzilam Ola i jakos tak nie wyglądały, tzn. wiedzialam ze duze, ale żeby aż tak? Bo ja gruba poza tym nie jestem, teraz 60kg na 169cm.
Magda Ty się tak kobieto nie denerwuj, to niezdrowo!!

Zmykam do wyrka, bo zaraz tu zasnę.

Ja tez sie wlasnie zastanawiam nad kupnem sportowega,ale mam obiekcje czy dobrze podtrzymuje.mozecie cos na ten temat mi rzec?:-)

reklama
Kira ja mam taki, że trzyma fajnie i jest miękki i wygodny (od razu kupiłam dwa) ale na lato do wydekoltowanych bluzek, itp. wolałam normalny, ładny i do pokazania, hihi.

A jeszce o paznokciach: ja to obcięłam krótko, bo po pierwsze bałam sie czy nie skalecze, po 2 ciagle mi tam krem za paznokcie by wchodzil, po 3 ciagle mycie rak nie sluzy dlugim, ale ja nigdy akryli nie mialam, wiec o tym nic nie wiem.

Do góry