reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sex w ciąży

... ja z jednej strony tez bym chciala, z drugiej sie boje.... i jeszcze swiadomosc tego, ze malutka mam "wygonic" z brzuszka, skoro ona tam chce jeszcze zostac.... nie, wytrzymalam tyle miesiecy, wytrzymam jeszcze te pare tygodni... badzmy cierpliwe mamuski!

reklama
ja jestem teraz w 38tyg.i nie kochamy sie od 2 tyg.bo robie to ze wzgledu na dziecko.juz sie nie moge doczekac kiedy ur dziecko i bede znowu mogla sie kochac z facetem,ktorego kocham.!!!

my prawie przez całą ciąże byliśmy grzeczni,ale teraz kiedy grozi nam poród po terminie,to szalejemy co noc.narazie bez większego rezultatu:]

A mnie od kiedy powrucily mdlosci, wymioty to czuje sie taka struta ze nie mam sily na sexik....jedynie na przytulanie. I juz porzucilam mysli aby starac sie przyspieszyc porod....no bo jak nie spojrzec to i tak blizej mam konca niz poczatku :happy2:

Teraz pragne aby powrucil moj poranny nastroj i energia, abym mogla jeszcze poszalec , bo po porodzie nie wiadomo ile przyjdzie czekac i jak bedzie kiedy na nowo sie zacznie wspolzyc :oo:

ciekawa jestem ile prawdy jest w tym przyspieszeniu porodu seksem.... ale jak cos ja zaczne sie do teo stosowac dopiero po terminie,a na razie spokojnie.... jestem tez tego zdania co Paulina,ze juz blizej niz dalej,wiec jesli sie tyle wytrzymalo,to te kilka dni to pikus...
... mam nadzieje Paulinko, ze dojscie do formy nie zajmie nam duzo czasu.. choc niektorzy mowia nawet o 8 tyg!!! ciekawe tylko czy to boli?

Kurcze aby tylko 8 tygodni, juz byly tu teksty typu kilku miesiecy ze nie moga dziewczyny dojsc do normy, ze odczuwaja bol i dyskomfort.
Mam nadzieje ze u mnie tak nie bedzie, a jesli nawet to ze czuloscia mego faceta dojdziemy do przyjemnosci :-)

Ja nie wiem czy to prawda z tym przyspieszaniem. ja, jak juz pisalam bylam aktywna przez cala ciaze, w zaleznosci oczywicie od mojego nastroju, i urodzilam tydzien po terminie. mysle ze dzidzia sama wie kiedy "sie wykluc". Ale sex na pewno tez nie szkodzi, o ile nie ma zadnych komplikacj.

A jesli chodzi o sex po, to ja dosyc dlugo dochodzilam do siebie, ale mysle ze u kazdej az nas jest inaczej. No i na poczatku, pierwsze 2, 3 razy byly bardzo bolace, czulam sie prawie jak dziewica, ale teraz juz wszystko wroocilo do normy, a moze nawet jest lepiej...:-)

My tez na szczęście ciązy zagrożonej nie mamy i mozemy używac do woli tej przyjemności - no i jaki to komfort psychiczny że sie "nie zajdzie" , bo dzidzio już sobie siedzi i rośnie w brzucholku :)

reklama
Dziewczyny a nie boicie sie ze mozecie teraz na koniec jakas infekcje wprowadzic przy seksiku,lub ze przyspieszycie porod......ja od 35 tc uzywam na nowo prezerwatyw, i fakt ze nie za bardzo nam to odpowiada ale przemeczymy sie, bo dla malenstwa warto.

Do góry