reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sex w ciąży

aha dziewczyny i moj porod trwal 3,5 godz, a to 1 dziecko:-) . Nie wiem czy sex temu pomogl, ale na pewno nie zaszkodzil.
A jak wam sie nie chce ( mi tez sie czasami nie chcialo), to tak jak juz mowilam, przeciez mozna sie pomiziac, jakis maly masazyk i tez jest fajnie:-) :-)

reklama
Ja juz kiedys pisalam, ze na poczatku to nie bylo mozliwosci mnie dotkniecia, okolo 4 miesiaca nastapil przelom na sexowanie, potem znowu spadek libido, az teraz w tych ostatnich 2 miesiacach to wspolczuje mojemu bo go non stop molestuje, a zzal mi go kiedy wraca zmeczony z pracy a ja "glodna" czekam :laugh2: .Co do dodatkowych kilogramow tez mialam dolki i buczalam przez to, a moj powiedzial ze w ciazy to dostalam zgrabniejsze, okraglejsze posladki, i jest super :-) . Wiec nie narzekac ylko dosterzec u siebie piekno. Bo nie wiadomo kiedy po porodzie przyjdzie znowu ochota na sexik.
I ciekawa jestem czy mnie te trenowanie przed porodem pomoze, i urodze szybko jak Ty Marta.

chillengirl, skoro masz ochote to nie miej srupulow co do swojego kochanego i "uzywaj" sobie do woli, bo tak jak mowisz nie wiadomo jak bedzie pozniej:-) chociaz to i tak sie nie da zaspokoic na zapas, niestety. a co do porodu, na pewno nie zaszkodzi, a noz pomoze. zycze powodzenia:-)

hej dziewczyny
byc moze juz padlo tutaj pytanie i odpowiedz ale to najwyzej zapytam jeszcze raz :p
w ile czasu po porodzie nie mozna jeszcze sie kochac? znaczy rozumiem ze tam musi sie wszystko zagoic itp itd ale ile to mniej wiecej czasu trwa?:) no i jeszcze jedno... jakbym np. w 38 czy 39 tygodniu zaczela byc AKTYWNA z moim facetem zeby wywolac porod to nie zaszkodze tym malenstwu? i czy to zawsze seks tuz przed terminem wywoluje skurcze czy tylko czasami a czasami np. sie kochac moge i kochac a tu i tak zadnego porodu?

i wogole czy myslalyscie o tym zeby przed samym terminem sie kochac tak zeby przyspieszyc porod?:)

podobno dziala ja nie praktykowalam ;-) pewnie dlatego przenosilam 2 tygodnie :) nie sex a plemniki maja oksy cos tam w sobie :-)

czarna-mamba - co do kochania się po porodzie to jest indywidualan sprawa każdej kobiety. To jak szybko goją się rany i jakie ma libido po porodzie. Ja już próbowalam delikatnych pieszczot 3 tygodnie po porodzie, a w 4 tygodniu było tak jak wcześniej, czyli cudownie.

Co do aktywności przed porodem to ja ci nie pomoge bo ja całą ciąże byłam aktywna,a urodziłam w 40 tygodniu ciąży. I napewno jeżeli nie mas zżadnych problemów z ciążą to dziecku taki coś nie zaszkodzi.

czarna mamba podobno sa sposoby zeby przyspieszyc porod.... mi polozna radzila odstawic juz magnez(tableteczki), brac cieple kapiele( ale tylko jak maz jest w domku, bo moze spasc cisnienie), molestowac meza do bolu (jego oczywiscie), dlugie spacery... ale moja kuzynka wszystko stosowala i maly wyszedl 9 dni po terminie. Ja wczoraj czytalam, ze to dzeicko daje sygnal organizmowi, ze chce wyjsc, wiec wszystko tak naprawde zalezy od naszych malenstw....

reklama
A ja jak do tej pory stosowalam prezerwatywy bo chcialam aby donosic do 37 tc, i teraz juz bym chciala urodzic malenka, zastanawiam sie jak odstawie prezerwatywy czy tozadziala czy nie-szczerze to sie nawet boje :baffled:

Do góry