reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen maluszkow

a moja jest fanka kotletow mielonych tylko musze jej wymieszac z ziemniaczkami ubitymi bo inaczej segreguje i zje jedno a nie drugie.a co do fryteczek to ubwielbia, a neiraz robie jej ziemnaiki w ksoteczkach tak pieczone jak frytki tzn beztluszczowo we frytkownicy i wcina ladnie.

a co do zebow to powiem wam ze jednak ten naszyjnik z bursztynow noszony codziennie od rana do wieczora daje chyba efekty. wyszly nam WSZYSTKIE 4 juz, gorne sie przebily ladnie i wyszly czesciowo i mloda nie robila nam jazd. neiraz poliki bordowe ale jakos mozliwie bez cyrku to przeszla.jedna trojka ladnie sie przebila u gory juz tez. a jak szly jej dolne 4 i nie bylo wtedy nasyzjnika to byla masakra na maksa. teraz kompeltujemy dolne uzebienie w 3 ktore juz tuz tuz i potem pozstana tylko 5 do wyjscia chyba ze juz wyszly a nie dowpatrzylam.

reklama
Wracam ponownie na ten wątek, u Nas nocki od tygodnia fatalne.
Sama nie wiem czemu, ale co chwile są pobudki z płaczem.
Poza tym chciałam zapytać czy dużo Wasze dzieciaczki w ciągu dnia teraz śpią, ile razy i jak długo?
Oliwia od jakiegoś czasu śpi mniej i ciekawi mnie czy u Was jest podobnie ???

Kania, współczuję kiepskich nocek. U nas na ogół jest OK, choć czasem też zdarzą jej się pobudki z płaczem... Pewnie coś się im wtedy śni przykrego. W ciągu dnia Hania sypia na ogół ok.1,5-2 godziny. Idziemy spać po spacerku, ok. 12:30-13:00, ale wszystko zależy od tego, o której rano wstanie. Wieczorem chodzi spać ok. 20:30-21:00.
Generalnie nie narzekam na to jak, ile i kiedy sypia. Jak była bardzo malutka to spała bardzo mało w ciągu dnia, więc teraz chyba sobie to odbija :p

kania u nas podobnie jak u ragny ,Lenka o 12 ma drzemkę czsami zdarzy się że juz po 11 śpi a czasami dopiero przed 13 ale generalnie staram się aby o 12 już mi spała i śpi też różnie od godz do trzech.Wieczorem mamy przedział od 19 do 21 a rano wstajemy przeważnie o 7.
ragna Lenka tak samo miała ze spaniem jak była malutka po 10 góra 15 minut spała.

Leane w poludnei robi dluga sieste ,idzie spac przed 13, spi do 16h, nieraz mniej nieraz wiecej ale srednio 3h. zdarzyly sie akcje ze spala 1.5h gora ale to chyba pogoda na nia wplynela:))

Kania kuba teraz raz spi dziennie tak po 10 min 2 godz jak jest zmeczony albo pogoda do tylka to idzie jeszcze spac po 4 ale to juz bardzo rzadko

KANIU ALicja chodzi spać w cienkim pajacyku bez stópek. I w 95% przypadków śpi odkryta, gdyż mimo przykrywania jej kocykiem i tak go z siebie ściąga ;-)

reklama
moja Leane spala w bodziaku z dlugim i proteczkach ze stopkami bo wlasnie tez sie odkrywala ale jak nie mogla usnac kilka dni temu i rozbieralismy ja w srodku nocy do " rosolu" to zajarzylam ze chyba za gorrrrraco... teraz ma sieste i spi w koszulce na ramiaczkach i pieluszce, a w nocy spi tylko w pieluszce i body z krotkim rekawkiem. nauczyla sie przykrywac nozki jak jej zimno:)) jak goraca to sie odkopuje calkiem a jak zimno to sie umie juz sama przykryc:))

Do góry