reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen maluszkow

KANIA Oliwia tak źle spała dzisiaj w nocy? :-( Alicja w dzień śpi jakiąś godzinę no maks. 1,5h a zasypia ok 13, więc wszystko w tym temacie się unormowało o dziwo.
Za dobrze nie spała, pobudki co chwilę z płaczem... Cieszę się, że u Was drzemki popołudniowe wróciły do normy :-)
Renata to super, że Borys szybciej teraz Wam zasypia i tak ładnie śpi.
A co do smoczka, to moja w ciągu dnia dostępu do niego nie ma, ale już myślę o odstawieniu tylko muszę zrobić mocne postanowienie a z tym ostatnio u mnie na bakier...

reklama
Bardziej przy weekendzie, wiesz chcę oszczędzić paniom w żłobku ryku za smoczkiem na drzemce, wiec muszę to w weekend uczynić :-) Wiem że dwa dni to mało, ale jakiś początek będzie :-)

U nas smoczek jest tylko do zasypiania. Dodo wie że dostęp do niego ma tylko jeśli położy się w łóżeczku. W dodadku, jak wychodzi po drzemce że smoczkiem to na moje hasło: dawaj smoka, to albo biegnie z powrotem do łóżeczka albo sam go wyrzuca na podłogę. Jeszcze dam mu trochę czasu zanim całkowicie się z niunkiem rozstaniemy.

Doris Oliwia jak się obudzi to sama daje mi do ręki albo chce go wrzucić do koszyka, i tam sobie leżakuje. Też tylko z nim śpi ale zauważyłam ostatnio, że wymusza go Nas nas, jak jest histeria, płacze bez powodu albo jak jej zabierę coś niepowołanego, to wtedy płacz, i wołanie o smoczka. Oczywiście go nie dostaje, próbuję tłumaczyć a czasem powiem stanowczo nie i koniec dyskusji.

U nas było podobnie z tym wymuszaniem, ale odkąd smoka (podobnie jak Ty) chowamy do koszyka i ignorowalismy ten kaprys na smoka to jakoś mu przeszło. W końcu zrozumiał że on jest tylko do spania i koniec. Teraz jest fajnie ale jak przyjdzie nami się caljiem z nim pożegnać to może być nieciekawie.

U nas było podobnie z tym wymuszaniem, ale odkąd smoka (podobnie jak Ty) chowamy do koszyka i ignorowalismy ten kaprys na smoka to jakoś mu przeszło. W końcu zrozumiał że on jest tylko do spania i koniec. Teraz jest fajnie ale jak przyjdzie nami się caljiem z nim pożegnać to może być nieciekawie.
Też się tego obawiam ale damy radę !!!

No to u nas tak samo,jak jest płacz albo jakiś nerw to "dydi" jest jedynym słowem/rzecza ktorą swiadomie nazywa i mówi mi że chce,teraz na drzemkę też z dydusiem poszedl spać,czasami jak znajdzie 3 to na zmianę je ssie i tak okręca sobie w buzi w kółko- nie wiem czy wasze tez tak robią?ja probowalam to powtórzyc i za nic nie umiem:-D ale wierzę Kania że tak jak piszesz damy radę i z tym jak przyjdzie czas.

reklama
odsmoczanie - heh fajnei brzmi! powodzenia laseczki! ja odbutelkowuje mlodego, pije z bidonu ze slomka w dzien lub soczki w kartonei lub glownie mineralke z butli z dziobkiem. ale do snu musi meic flache bo musi possac smoka od flaszki.
u nas spanie dalej w czarnej du... :D
zasypia przed 21 po 20. wstaje miedzy 4.30 a 5.10 :| szok/// w nocy nadal pobudki, chociaz wczoraj CALA NOC CIURKIEM PRZESPAL OD 21.3O DO 5 RANO co nigdy mu sie nie trafilo.... cud jakis, ale co z tego jak ja po 12 poszlam spac a o 3.30o pobudka.... moze dzisiaj pospi to ja z nim bo troch posiedze i tel lulku.
wszystkim wam dzieci sppiacych od 20 do 10 rano:D

Do góry