reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen i spanie

U nas ze spaniem jest ostatnio róznie ale wyglada to mniej wiecej tak o 19 kladziemy sie spać, a potem pobudka około pólnocy potem około 4 no i rano juz o 7. Wojtek usypia w łózeczku ale nad ranem juz przewaznie przenosze go do naszego łoża bo nie chce mi sie juz latać:-) W nocy karmie piersia. Moze dlatego jest jeszcze tyle pobudek?!?!

reklama
Śpią WASZE maluszki na poduszkach czy jeszcze nie.Jak macie poduszki to jakie???Ja się zastanawiam nad kupnem narazie śpi na płasko.

Głuszku biedna Twoja Marysia... Dobrze, że chociaż ta kaszka kukurydziana jej nie szkodzi i przede wszystkim smakuje:tak:
No i jak Baśka - spał Karolek czy włączyła mu się funkcja "głodomor":-D
Marcinkowi udało się przespać bez jedzenia jedną noc:baffled: Już myślałam, że to początek dobrej passy;-) , ale niestety nadal budzi się ok. 23 i ok. 2. A śpi bez poduszki, za to z pieluszką i przytulanką:-)

My nadal bez poduszki - wyglada na to, ze Matisiowi tak wygodnie. A dzisiejsza noc przeszedl sam siebie... Wiedzial, ze mamusia rano musi wstac do pracy, wiec przespal od 20.30 do 6.00 bez wstawania :-D :-D :-D ANIOLEK :-D :-D :-D

Julek spi na plasko. A nocki nieciekawe bo budzi sie punkt 4 i chce sie bawic:baffled: :wściekła/y: Zeby chociaz ten czas sam przelezal a to polezy 10 minut i zaczyna marudzic. Najczesciej przezuca sie wtedy na brzuch i lezie do kata lozeczka ktory jest najblizej drzwi. Nie mam pojecia co zrobic? Dac mu sie wyplakac? Ululac? Macie jekies rady?
No i nie wiem czy wystarcza mu te 6-7 godzin snu czy to kwestia przyzwyczajenia te pobudki. Nie je juz w nocy od dosc dawna w nocy i pierwsze sniadanko dostaje po 6. Najgorsze jest to ze jak sie z nim pobawie w ciuciubabke od 4 do 6 to potem o 6 biore do lozka na karmienie i padamy obydwoje i spimy do 8.30-9.00. Lepiej byloby aby dokleil te extra 2 godzinki snu do ciagu i spal do 6 - ale jak to zrobic nie mam pojecia:-(

U nas jest teraz ekspersowe zasypianie Matiego, dzisiaj polozylam go, poglaskalam i po 3 minutach spal..srednio zajmuje mi to 6-8 minut a pod koniec juz nie glaszcze i sam zasypia..
pobudek w nocy wiecej bo jestesmy u dziadkow i tutaj jest cieplej niz w domciu....
drzemki w dzien standardowo - 3 po ok 35 minut...
tez mialam zapytac o poduszke, Mati spi bez....

heatherek- to Aniolek rzeczywiscie z Mateuszka:-) :-)

Cicha, nie mam pojecia, co mozesz zrobic - moze przeczekac? :-D :-D :-D Mateusz tez mial taki okres, ze codziennie budzil sie kolo 5.00 i chcial sie bawic. Udawalismy, ze nas nie ma, nie reagowalismy na zaczepki i jakos mu przeszlo :tak: A tez lazil po calym lozeczku i SZELESCIL ZYRAFA (wyobraz sobie takie szelesty tuz nad uchem o 5 rano - specjalnie to robil, zlosliwiec :-D )

reklama
Do góry