reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen i spanie

reklama
Cicha moja sąsiadka miała tak z córką - przez ładnych parę miesięcy mała budziła się o 3 w nocy gotowa do zabawy i nic nie mogli z tym zrobić :( po paru miesiącach nocnych dyżurów z grzechotkami, książeczkami itp itd samo jej przeszło. A może Julek ma jakiś inny system czasowy :) ? może on jak w Polsce...(nie wiem jaka jest różnica czasu u was- strzelam :) )
Ja nie sprawdziłam czy Karol prześpi do rana na cycusiu bo jak na matkę polkę przystało o 1 jak się kładłam przystawiłam go na spiocha i trochę sobie podjadł - nawet się nie obudził. W sumie to bardziej ze względu na siebie to zrobiłam - żeby pospał, ale i tak o 5 go coś obudziło i zamiast o 6/7 jak zazwyczaj zjadł o 5 - na szczęście jeszcze zasnął - do 7 ...
My poduszke mamy taką zdrowotną - w sumie chyba już mu niepotrzebna ale tak zostało, ma tez zwykła płaską ale ona lezy z boku a Karol i tak przytula się do ochraniacza albo pieluszki :)

No to nie pozostaje nic innego jak zacisnac zeby i przeczekac. Z jednej strony moze to i dobrze bo naprawde nie mialam ochoty na przymusowe usypianie przez lzy. Bedziemy go brac na spokoj i cierpliwosc i mam nadzieje, ze sie uda.
No i dzieki dziewczyny za rady i uwagi:-)

A iu NAS wczoraj mała poszła spać o 22.00 obudziła się jeszcze z rykiem o 23.00 dałam cycusia na uspokojenie (u mnie głaskanie, śpiewanie itp nie działają niestety) i mała spała UWAGA do 7.30.POBIŁA SWÓJ REKORD !!!Żeby tak było codziennie.

A u nas tradycyjnie zaczal o 4 i dopiero co padl a jest juz prawie 6 rano. Diabli wzieli moja cierpliwosc :wściekła/y: Od jutra krotka pilka... :-(

No i za wczesnie powiedzxialam ze padl...:no:

Sylka :-D :-D :-D ..... a z ciekawosci sprawdze:tak:

A swoja draga co to bedzie w SF bo tam jest 3 godziny wczesniej:baffled: :confused:

A teraz mi Julko pochrapuje w hamaku:-)

W Belgii:-) My mamy z tej firmy: babylonia.be , potem kliknac ,schommelen, i pierwszy z gory: babyhangmatje :-) Super sprawa!

reklama
Do góry