reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen i spanie

reklama
No tak sobie tłumaczę chociaż trochę mi przykro - a co dopiero jak się odtstawia 3 latka!!! znam takie przypadki i dopiero potrafię sobie wyobrazić odczucia matek w takiej sytuacji- ale ja bym tak nie chciała...

...3 latka:szok: niezle..

A u nas normalnie przewalka ze snem. Julek wogole nie chce spac w dzien a nocki tez jak gra w szachy - nigdy nie wiadomo ilu ruchow sie spodzieac. Przedostatnia byla tragiczna bo budzil sie co 2 godziny a od 12 do 2 lezal sobie i sie usmiechal majac najwyrazniej ochote na zabawe:szok: i dziwiac sie ze mamam nie dzieli z nimtego dobrego humoru:no: . Dzis bylo juz lepiej bo obudzil sie raz o 3 a potem juz o 6.30. Troche odespalam bo bylismy ten tydzien z Julkiem sami to dalo sie troche te zarwane nocki odczuc.

No i wczoraj po raz pierwszy ululalam go w hamaku - troche przez przypadek ale zadzialalo i dzis jak o 10 zrobil sie arudny to znow go wrzucilam, 2 minutki i odlot. Chrapie mi tu sobie teraz w hamaku obok :-) Wiem ze to malo wychowawcza metoda ale tak przynajmniej ucina sobie 40 minutowa drzemke w dzien.

U nas w dalszym ciagu kilka pobudek w nocy..
w dzien Mati zasypia sam, po tym jak go utulam w ramionach
a dzisiaj pierwszy raz zasnal ze smoczkiem..zawzielam sie zeby go przyzyczaic do smoczka i sie udalo...- nie przechwalam, bo sie popsuje!!..
dwa dni bawil sie smoczkiem, wkladal do buzi z kazdej strony a dzisiaj go zassal i jak fajnie sobie ssie...
bede probowala w nocy dac zamiast cyca...zobaczynmy...
drzemki w ciagu dnia 2-3 po okolo 45 minut
a na spacerku czasem i godzinne sie zadrzaja":))))

KasiaDe u mnie to samo, co 2 godziny jak w zegarku, odkąd wróciłam do pracy Otylka nie spi w nocy, budzi się ciągle, domaga sie przystawienia do piersi:no: , chwytam się wszystkiego..wczoraj w nocy próbowałam nawet podać kaszkę, ale gdzie tam wypiła 20 ml i to wszystko i wrzask o cyc. Co dziwne w dzień już w ogole nie chce cyca, nawet jak wracam z pracy to ssa moze tylko 5 minut i chce sie bawić...ale jestem załamana bo nic nie pomaga, a ja każdego dnia coraz mniej przytomna w pracy....nawet mąż jest już sfrustrowany. Ostatniej nocy Otylka przespała od 21 do 24, potem cyc, 2 godziny zabawy cyc, zabawa, cyc i tak ciagle do rana:confused: i co wiecej ona była wyspana....:baffled: I w zasadzie pracuję od tygodnia z haczykiem, a jest coraz gorzej, najpierw była jedna pobudka, potem dwie, potem trzy. ale usypiła, a teraz już nawet spać nie chce. Chyba zamówię sobie supernianię:-p

A u nas odpukać po choróbsku Kuba zaczął przesypiać całe noce :-D Dziś nawet o mało a nie zaspaliśmy :-) . Ale myślę że ma to zwiazek z tym że Kuba dostaje więcej apu w dzień.
Niestety jak wrócę do pracy to czeka mnie to co u dziewczyn, bo maluchy odrabiają zaległości w kontaktach z mamą :-)

ANIA76- Jak ci się udało nauczyć go ssania smoczka? ja próbuję od dawna, może brak mi cierpliwości bo Izka wciąż go wypluwa. W nocy też budzi się co chwilę do cycusia. A dziś obudziła się o 23 z taaakim płaczem, że nie mogłam jej niczym uspokoić. Płakała przez ponad pół godz, aż się sama poryczałam z nerwów, bo wywijała się we wszystkie strony, cyca nie chciała, bujanie nie pomagało, w końcu szum suszarki ją trochę uspokoił, ale budziła się jeszcze parę razy z płaczem.:-(

reklama
irmaa ja tez probowalam przez 5 miesiecy nauczyc co jakis czas dawalam i noc...
Maz kupil smoczek NUK, taki zolty silikonowy miekki i dalam Matiemu do zabawy...ogladal i wkladal z kazdej strony sobie do buzi, ja mu w ogole nie pomagalam...az w koncu jak bym spaicy to zakumal ze go sobie moze possac i uspokoic sie i zaczal ssca i przyssal sie niezle i zasnal...

a dzisiaj wypluwa smoka...mama nadziej ze nie skojarzyl ze smok to spanie i sie broni

bo teraz spi bez smoka, zasnal przy piersi ...

W nocy nawet niezle spal, zasnal przed 20 pobudka okolo 24-cyc, przed 3- cyc i mega kupa i o 5.30- proba smoczka ale byl wrzask, wiec cyc i zmiana pieluchy i ubranka bo sie przesikal tyle nasikla przez te 2 godziny a pozniej juz pobudka po 7 i znow mega kupa...

Ja tez mysle jak ja dam rade chodzic do pracy jak Mati tak czesto sie budzi- dzisejasz noc to piekna, bo czasem tez budzi sie co 2 godziny
a jak dostal sapki to nawet potrafil 3 razy co pol godziny sie obudzic...

sumka
- to jednak wracasz do pracy, musze poczytac na watku...oj jak masz super z tymi przespanymi nockami:))

Do góry