reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen i spanie

ja zazwyczaj wstaje przed Klaudia..bo ja z rannych ptaszków..;-)wiec jak nic pasuje nam na 10 do przedszkola..mała spi..mama "sie robi":-)(co zawsze dziwi kumpele, ze ja mam czas jeszcze ułozyc sie itd..:rofl2:a mam czas:laugh2:!..młoda wstaje..ja szykuje..sniadanko..i wiooo potem drzemka ..(czas dla mamy:-)i zasypia ok 20..wiec wieczór dla mamy i taty:-D

reklama
Matek właśnie padł. Ja też jestem wykończona. Normalnie jak tylko jest ładna pogoda to on nie śpi o normalnej porze. Drzemie sobie dopiero koło 17 i w ten sposób chodzi spać o takiej późnej porze:szok:

Ania pozwalasz mu drzemac o 17:00 ? JA Noemi juz od 16:00 za chiny nie dam spac...Wychodze z nia,albo wymyslam zabawe itp.byle tylko nie zasnela...

dziewczyny to z książki o czym pisałąm Picasa Web Albums - Magda - ksiazka - to jest takie trochę medyczne/psychologiczne/naukowe wyjaśnienie ale napisane prosto - dla rodziców :) do mnie bardzo przemówiło....dla gorzej widzących polecam skorzystanie ze szkła powiększającego - jest nad zdjęciem po prawej bo jakość mi wyszła bez rewelki. Konkret o treningu samodzielnego zasypiania zaczyna się na 18 str jednak dla zrozumienia całej filozofii tej ksiażki warto przeczytać wszystko

Ania pozwalasz mu drzemac o 17:00 ? JA Noemi juz od 16:00 za chiny nie dam spac...Wychodze z nia,albo wymyslam zabawe itp.byle tylko nie zasnela...

Pati weź pod uwagę że Matiemu zazwyczaj w zaśnięciu żadna zabawa ani wyjście raczej nie przeszkodzi :-D
Ja natomiast jeśli nie zaśnie do 15 też nie daje spać bo po mniej niż 6h przewry nie zaśnie...jak wstał dziś i wczoraj o 16 to i tak zasnął dopiero o 22.30 - czyli 6,5 h przerwy...porażka...natomiast wcześniej w dzień też nie da się go zmusić do spania :-(

reklama
Do góry