reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sen dzieciątka

Moja po kąpieli zasypia ok 21 później pobudka ok 2 i ok 4-5, jak się zdarzy że się rozbudzi to odkładam do łóżeczka i sama zasypia, przeważnie pociągnie parę razy przez sen i dziękuję

reklama
chyba u T. Hogg było napisane, że przy nocnym karmieniu na śpiąco nie trzeba odbicia prowokować, bo przez sen raczej się maluch powietrza nie nałyka

nasza jak jadła przez sen to nawet wtedy muszę ją odbić bo później po pół godziny snu budzi się i wierci.
A my dzisiaj chyba mamy pierwsza przespana noc w prawdzie do 5:30 spałyśmy ale wcześniej to była standardowa pora wstawania :D

Mój Filip po kapieli zasypia w okolicach 21-22 i śpi do 4.30-5.30 :happy2: potem je i śpi dalej do 7-8 :happy2:
Czasem przy upałach zdarza sie mu obudzić w okolicach 2 żeby sie napic ale to juz rzadko.

Mój maluch śpi od ok 22 do ok 7 :-) potem jedzenie i śpi jeszcze średnio do 10. Przynajmniej przeważnie tak jest :-) Dziś chyba przez tą pogodę śpi dłużej bo już prawie 11 a on wciąż lula :-D

Mój maluch śpi od ok 22 do ok 7 :-) potem jedzenie i śpi jeszcze średnio do 10. Przynajmniej przeważnie tak jest :-) Dziś chyba przez tą pogodę śpi dłużej bo już prawie 11 a on wciąż lula :-D

zazdroszcze :) ja się ostatnio wyspać nie mogę :( mimo że na noc podaje mleko modyfikowane to i tak Julka budzi się o 2-3 później o 5 i czasami uda jej się jeszcze zasnąć i śpi do ok 7 :/ A już było tak pięknie, nie wiem co jej się poprzestawiało.

Nasz Maja zasypia o 20, dzięki temu mamy jeszcze trochę czasu dla siebie:tak::tak:, potem budzi się 3-5, zazwyczaj zasypia od razu po jedzonku choć są dni, ze z 45 minut trzeba przy niej posiedzieć no i potem wstaje około 6:30-7, jedzenie po godzinie zasypia ale to już jest sen dzienny więc trwa od pół godziny do godziny.

Kamil nawet jak się obudzi w nocy to sam zasypia, zresztą podobnie jest o 7 dostaje butle zmiana pieluchy i do łóżeczka, sam zasypia bez siedzenia przy nim czasem od razu a czasem po kilkudziesięciu minutach :-)

reanimuję ten wątek :-)

Mam prośbę do kobitek, których maluszki zasypiają same w łóżeczkach - możecie opisać jak to wygląda?
tzn czy są bezpośrednio po karmieniu, kąpieli, zabawie ... itp
na jakim materacyku śpią, jak są ubrane, pod czym ..
czy jakieś przytulanki dajecie ...

i sama już nie wiem o co jeszcze pytać, wybaczcie ale staram się uczyć Michasia właśnie zasypiania i nadal ciężko to idzie. Więc może coś mu nie pasuje, i chciałabym jakoś mu pomóc

wszelkie podpowiedzi bardzo mile widziane :-D:-D:-D:-D:-D

u mnie zasypianie obok mamusi na łózku wyglądało cudownie tylko przez ...jeden dzień...znó zasypiamy na rękach :-/

reklama
reanimuję ten wątek :-)

Mam prośbę do kobitek, których maluszki zasypiają same w łóżeczkach - możecie opisać jak to wygląda?
tzn czy są bezpośrednio po karmieniu, kąpieli, zabawie ... itp
na jakim materacyku śpią, jak są ubrane, pod czym ..
czy jakieś przytulanki dajecie ...

i sama już nie wiem o co jeszcze pytać, wybaczcie ale staram się uczyć Michasia właśnie zasypiania i nadal ciężko to idzie. Więc może coś mu nie pasuje, i chciałabym jakoś mu pomóc

wszelkie podpowiedzi bardzo mile widziane :-D:-D:-D:-D:-D

ja daje dzieciom pieluche tetrowa :D i nawet jak sie obudza to sie tam w niej gramolą i zasypiaja :D najczesciej zasypia jak zje wtedy pieluche mam juz przy jedzeniu i jej tak dalekatnie na główke kłade i potem odkładam do spania z nią :D Filip ma ponad 19 miesiecy a dalej z pielucha lata :p jak juz dostanie to wie ze pora spania jest i zaspia wtulony w nia :D no i czasami na wielki łzy działa tez jak uspokajacz wiec powiedziałabym wielofunkcyjna jest :p w nocy spia w spiochach a za dnia w tym co maja na sobie, nie przebbieram ich zeby nie mysleli ze to noc :p o tej porze roku przykrywam kołderką chyba ze spia na kanapie to kocykiem ;P Emilkia ma matera gryka-pianka-kokos ale jest miekkie moim zdaniem... tez nie potrafiła znalesc sobie swojego miejsca na nim ale jakos sie nauczyła, najpier ja układałam w poprzek a teraz to juz spi normalnie ;/ zycze powodzenia

Do góry